Real Madrid face totul pentru a ajunge în finala Champions League: La Liga și-a dat deja acordul
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 16 Apr 2024
Barcelona se gândește să ia o decizie radicală, după eliminarea din UEFA Champions League: 80 de milioane de euro!
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

“Plăți inexplicabile”. Noi dezvăluiri în scandalul de corupție de la Barcelona

articol scris de Digi Sport
24.02.2023, 16:36

Scandalul de corupție de la FC Barcelona este la cote înalte, după ce presa spaniolă a prezentat probe potrivit cărora gruparea catalană i-ar fi dat bani lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor.

FUSSBALL CHAMPIONS LEAGUE SAISON 2022/2023 Vorrunde Gruppe C 5. Spieltag FC Barcelona, Barca - FC Bayern Muenchen 26.10.
Sigla clubului Barcelona / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Football Leaks prezintă contractele "suspecte" dintre FC Barcelona și fostul arbitru Enriquez Negreira

Potrivit datelor prezentate de presa spaniolă, Negreira ar fi încasat 1,4 milioane de euro de la clubul FC Barcelona, între 2016 şi 2018.

FC Barcelona a recunoscut plățile către Enriquez Negreira, dar a asigurat că banii au fost virați „pentru rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului”, după care au fost adăugate și „cu rapoarte tehnice legate de arbitraj”, precizează Marca.com.

Marți, Joan Laporta a precizat că, în primul său mandat (2003-2010), aceste servicii de consultanță au fost efectuate “cu factură şi suport pe hârtie şi video”, iar sumele au fost plătite pentru “serviciile prestate”.

De asemenea, președintele Barcelonei s-a plâns de scurgerile de documente interne, de când cazul a fost prezentat de presă. Clubul a deschis o anchetă și, pentru transparență și imparțialitate, a apelat la o firmă specializată, care va strânge informații relevante.


Între timp, Football Leaks a prezentat mai multe detalii despre relația dintre FC Barcelona și Jose Maria Enriquez Negreira.

  • Reamintim că Football Leaks a dezvăluit ilegalitățile privind declararea veniturilor și plata taxelor în cazul contractelor semnate de Cristiano Ronaldo, Leo Messi sau Jose Mourinho. În urma acelor investigații de presă, procurorii și-au construit cazuri solide în instanță.

Marca oferă detalii obținute de Football Leaks, potrivit cărora FC Barcelona a făcut plăți suspecte către foști arbitri timp de 24 de ani.

În “cazul Negreira”, Football Leaks prezintă documente care atestă că FC Barcelona a făcut plăți către Dasnil 95 SL (compania lui Enriquez Negreira) între 2001 și 2015.

În 2014, suma primită de către fostul arbitru a crescut spectaculos de la 200.000 de euro la 729.000 de euro. În contract se menționează la capitolul servicii prestate: “consiliere tehnică și video”, “înregistrarea meciurilor echipelor din Spania în cupele europene”.

Presa spaniolă cataloghează drept suspectă plata sumei de 100.569 de euro în iunie 2015 doar pentru înregistrarea și analizarea unor meciuri de către compania lui Enriquez Negreira.

În plus, contractul mai prevede și alte paragrafe care ridică semne de întrebare, precum “furnizarea unor servicii educațional-sportive”, “monitorizarea aspectelor de interes în domeniul educațional-sportiv” sau “rapoarte privind participarea unor actori din domeniu la diverse competiții sportive”.

“Laporta trebuie să plece dacă nu explică”. Președintele La Liga ia atitudine în scandalul de corupție de la Barcelona

Președintele din La Liga, Javier Tebas, a vorbit despre scandalul de la FC Barcelona și a avertizat că gruparea catalană trebuie să ofere explicații convingătoare în acest caz.

Javier Tebas consideră că Joan Laporta, președintele clubului “blaugrana”, trebuie să demisioneze dacă nu va reuși să “dezamorseze” acest scandal, care poate afecta campionatul spaniol.

“Cred că sunt informații suficiente pentru a avea seriozitate maximă cu privire la această anchetă. Anumite date apărute sunt îngrijorătoare și pot afecta toate cluburile din La Liga, dar și imaginea competiției.

Chiar dacă este posibil ca presupusele fapte să se fi prescris deja, trebuie să continuăm ancheta. Limita de prescripție pentru corupția în sport este de zece ani. Am aflat că Barcelona a deschis o anchetă internă, este un lucru bun.

Dacă Joan Laporta nu va explica aceste plăți, cred că ar trebui să demisioneze. Deocamdată, Barcelona nu a oferit o explicație rezonabilă pentru această situație. În comunicatul pe care l-a publicat Barcelona, se înțelegea că toate cluburile din La Liga au apelat la astfel de practici. Este evident că nu e adevărat.

Practica se poate aplica doar în cazul unor foști arbitri care nu mai ocupă nicio funcție. Dar în acest caz vorbim despre un om din cadrul Comisiei Tehnice a Arbitrilor. Sunt directive clare care interzic această practică, de aceea spun că situația trebuie clarificată rapid”, a spus Javier Tebas, citat de Marca.

FC Barcelona nu ar fi înregistrat contractul cu fostul vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor

El Mundo a publicat luni un document care poate “dinamita” situația Barcelonei. Conform unor schimburi de e-mailuri interne la FC Barcelona, clubul catalan n-ar fi înregistrat contractele de consultanță cu firma lui Enriquez Negreira.

“Nu avem un contract, spunem asta sau jucăm cartea nebunului?”, este un mesaj dintr-un mail intern la FC Barcelona.

Oficiul Național pentru Investigarea Fraudelor (ONIF) i-ar fi cerut Barcelonei toate contractele înregistrate care vizează plăți către persoane sau companii care n-au legătură cu clubul.

Până acum, FC Barcelona n-a emis niciun comunicat în legătură că ultimele informații apărute în presa spaniolă.

FC Barcelona, principalul client al companiei vicepreședintelui Comisiei Arbitrilor

Între timp, au ieșit la iveală noi detalii despre acest caz. Compania deținută de Enriquez Negreira a depins aproape exclusiv de sumele virate de FC Barcelona, potrivit Marca.

Compania “DASNIL-95 SL” nu a mai raportat venituri după rezilierea contractului de consultanță cu FC Barcelona. În schimb, între 2016 și 2018 a avut o cifră de afaceri anuală de aproximativ 1,5 milioane de euro.

FC Barcelona a fost singurul client al companiei deținute de către Enriquez Negreira, iar această informație sporește speculațiile privind presupuse fapte de corupție.

În 2019, compania “DASNIL-95 SL” a raportat o cifră de afaceri de 7.384 de euro, iar în 2020 veniturile au fost zero.

Etichete: barcelona , la liga , negreira , barcelona coruptie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constanța
Oficial Dorit de Bayern Munchen, Julian Nagelsmann și-a decis viitorul și a semnat
FuĂźball - 1. Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern MĂĽnchen am 19.03.2023 in der BayArena in Leverkusen Trainer Ju
Citește și
Araujo a rupt tăcerea, după ce a fost ”mitraliat” de Gundogan pentru eliminarea Barcelonei din UCL
profimedia-0865395091
Barcelona a luat decizia: contract până în 2027!
Close up of Futbol Club Barcelona jersey
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
După eliminarea din Champions League, Barcelona a mai primit o lovitură
Messi to leave FC Barcelona after 20 years

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările