Jucătorul care visează să revină la Barcelona în sezonul viitor
Joan Laporta - Xavi press conference in Sant Joan Despi
S-a aflat! Ce promisiuni i-a făcut conducerea Barcelonei lui Xavi pentru a rămâne
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

TOP 30 Cele mai importante lucruri despre "El Clasico"

29.01.2013, 11:00

Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 22.00, în direct pe Digi Sport 1, se întâlnesc cele mai mari şi cele mai bune echipe ale lumii, pentru a patra oară în sezonul actual. În campionat, catalanii sunt la 15 puncte distanţă de madrileni, cea mai mare diferenţă din ultimii ani. Dar până acum, în cele trei întâlniri anterioare, bilanţul este echilibrat: câte o victorie fiecare şi o remiză.

el clasico
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

În continuare puteți citi 30 de informații importante despre "El Clasico": 

1 - Până acum s-au disputat 222 de meciuri oficiale între Real Madrid şi Barcelona. Bilanţul este de 88 de victorii pentru madrileni, 87 pentru catalani şi 47 de remize. Real a marcat 373 de goluri, în timp ce Barcelona a înscris 361.

2 - În Cupa Regelui, însă, Barcelona are un bilanţ favorabil în faţa Realului. Din 31 de întâlniri, Barcelona a câştigat 15, a pierdut 10 şi a remizat în şase. Golaverajul îi este şi el favorabil: 63-59.

3 - Pentru prima oară în ultimii 10 ani, El Clasico se dispută fără amândoi portarii titulari ai celor două echipe: Iker Casillas şi Victor Valdes. De altfel, Iker va pierde primul său El Clasico după 11 ani.


4 - Până acum, în 2013, ambele echipe au jucat câte 7 meciuri, câştigând - fiecare - câte cinci dintre acestea. Numai Real Madrid este, însă, neînvinsă în acest an, Barcelona pierzând cu Real Sociedad (3-2). Al şaptelea meci al catalanilor a fost un egal cu Malaga, iar cele două remize ale madrilenilor s-au înregistrat cu Valencia şi Osasuna. Messi şi Ronaldo au jucat, fiecare, în doar şase din aceste şapte întâlniri. Messi a marcat 9 goluri în aceste 6 meciuri, în timp ce Ronaldo a marcat 10 în cele 6 partide.

5 - Messi şi Cristiano Ronaldo au înscris, împreună, în luna ianuarie 19 goluri, mai multe decât orice alt jucător din cele mai mari cinci campionate din Europa în întregul sezon, cu două excepţii: Ibrahimovic şi Cavani.

6 - Până în semifinalele Cupei, ambele echipe au jucat câte şase meciuri, dar numai Barcelona a ajuns neînvinsă până aici. Real Madrid a eliminat, pe drum, Alcoyano, Celta Vigo şi Valencia, câştigând patru meciuri, remizând într-unul şi pierzând un altul. Barcelona a eliminat Deportivo Alaves, Cordoba şi Malaga, cu următorul bilanţ: 5 victorii şi o remiză.

7 - Jucătorii cu cele mai multe Clasicos jucate sunt Raul (37), Xavi (35), Gento (35) şi Casillas (35).

8 - Xavi şi Victor Valdes sunt fotbaliştii cu cea mai lungă serie de partide fără înfrângere în El Clasico (11 meciuri fiecare). Gonzalo Higuain este fotbalistul cu cea mai lungă serie de partide fără victorie (10 meciuri).

9 - Barcelona nu a mai pierdut posesia într-un meci de fotbal de 284 de meciuri, în toate competiţiile. Ultima oară când a pierdut-o, însă, a fost pe Santiago Bernabeu, în 7 mai 2008 (4-1 pentru Real Madrid).

10 - Real Madrid a câştigat doar unul din ultimele opt meciuri jucate împotriva Barcelonei în Cupa Regelui (4 victorii, 3 egaluri).

11 - Meciul de miercuri seară este al patrulea El Clasico al sezonului, dar primul al anului 2013. În precedentele trei întâlniri, bilanţul este echilibrat: câte o victorie fiecare şi o remiză. În cele trei meciuri, atât Messi cât şi CR7 au marcat de câte patru ori în poarta rivalilor. În Supercupă, la începutul sezonului, Barcelona a câştigat cu 3-2 pe propriul teren, dar a pierdut cu 2-1 pe Bernabeu. În meciul tur din campionat, pe Camp Nou, scorul a fost 2-2.

12 - Dacă în campionat Real Madrid are mai multe titluri decât rivala catalană (32-21), în Cupa Regelui, Barcelona este lider al trofeelor (25). Real Madrid este doar pe locul trei, cu 18 trofee, locul 2 fiind ocupat de Athletic Bilbao, cu 23. Ultimele două ediţii ale Cupei Regelui au fost cucerite de Real Madrid (2011) şi FC Barcelona (2012).

13 - Cu o zi înaintea meciului din turul semifinalelor Cupei Regelui dintre Real Madrid şi Barcelona, site-ul Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică ale Fotbalului a publicat clasamentul echipelor de club din secolul XXI (perioada 2001-2012). Barcelona ocupă locul 1, cu 3.224 de puncte, în timp ce rivala Real Madrid este doar pe locul 3, cu 2.828 de puncte. Între cele două s-a "strecurat" Manchester United, cu 2.987 de puncte.

14 - Jucătorul cu cele mai multe Clasicos consecutive cu gol marcat, 6, este Cristiano Ronaldo. Lusitanul a marcat şapte goluri în ultimele şase meciuri contra Barcelonei. Messi a marcat doar în trei din ultimele şase Clasicos.

15 - El Clasico spaniol este urmărit de fiecare dată de peste 500 de milioane de telespectatori din întreaga lume, fiind depăşit doar de două evenimente sportive: Finala Campionatului Mondial de fotbal şi Jocurile Olimpice.

16 - Real Madrid şi Barcelona s-au înfruntat de 24 de ori în meciuri eliminatorii tur-retur, cu acest bilanţ global: Real Madrid 13 - FC Barcelona 11.

17 - Talismanul Barcelonei în meciurile contra Realului nu este Messi, ci Puyol. De la partida pierdută acum cinci ani, în mai 2008, pe Santiago Bernabeu, Barcelona cu Puyol în echipă nu pierde pe terenul rivalei. În aceşti cinci ani, Barcelona a vizitat de opt ori Santiago Bernabeu, în patru competiţii diferite, câştigând cinci meciuri, remizând în două şi pierzând doar unul. Puyol nu a jucat în meciul pierdut şi nci într-unul din cele două egaluri. În remiza în care a jucat, Puyol a părăsit terenul în minutul 57, la 1-0 pentru Barcelona. Până la final, madrilenii nu au reuşit decât să egaleze.

18 - 1200 de poliţişti, agenţi de securitate, agenţi ai Crucii Roşii şi SAMUR vor veghea la buna desfăşurare a meciului de pe Santiago Bernabeu dintre Real Madrid şi Barcelona.

19 - Real Madrid nu a primit gol în cinci din ultimele sale partide (doar Valencia a reuşit un gol împotriva sa), în timp ce Barcelona a avut doar un meci fără gol primit (cu Cordoba, echipă de liga a doua). Nouă goluri au primit catalanii în aceste ultime şase meciuri.

20 - Messi a marcat 17 goluri în 22 de meciuri contra lui Real Madrid (o medie de 0,77 goluri pe meci), în timp ce Cristiano Ronaldo a înscris de 10 ori împotriva Barcelonei, în 16 meciuri (o medie de 0,63 goluri pe meci). Cristiano Ronaldo a înscris în ultimele trei meciuri de Cupă contra Barcelonei. Messi nu a înscris în niciunul din acestea trei.

21 - Cele mai multe apariţii consecutive în El Clasico le are Gento (Real Madrid) - 35. Casillas s-a oprit la 30, din cauza accidentării suferite, rămânând pe locul 2 în clasamentul all-time.

22 - Barcelona este echipa care i-a administrat cele mai multe înfrângeri în carieră lui Jose Mourinho: 10. Pe locul doi, la mare distanţă, este Liverpool, cu 5.

23 - Real Madrid, cu Jose Mourinho pe bancă s-a înfruntat de 14 ori cu Barcelona, de 11 ori în perioada Guardiola şi de trei ori în perioada Vilanova. Dacă palmaresul lui Mou în faţa lui Pep Guardiola a fost unul dezolant (două victorii, cinci înfrângeri şi patru egaluri), statistica nu îi mai este potrivnică portughezului în faţa Barcelonei lui Tito. Din trei meciuri disputate până acum, Mourinho a câştigat una (2-1), a pierdut una (2-3) şi a remizat în cea de-a treia (2-2), dar singurul titlu disputat până acum cu Vilanova, Supercupa Spaniei, a fost câştigat de lusitan. Deci 1-0 la trofee momentan pentru Mourinho.

24 - Real Madrid este "inamicul numărul 1" al Barcelonei în acest sezon. Doar şase meciuri nu a câştigat Barcelona cu Vilanova pe bancă, din care două au fost cu Real Madrid, echipă care i-a făcut cele mai multe "pagube" (o înfrângere administrată de madrileni cu 3-2 şi o remiză 2-2).

25 - Golgheterul absolut în El Clasico este Alfredo di Stefano (Real Madrid), cu 18 reuşite. Messi (17 goluri) îl poate egala sau depăşi miercuri seara. Cele mai multe pase de gol în El Clasico: Messi (10).

26 - 831 de jucători au jucat într-un El Clasico oficial de-a lungul istoriei.

27 - Meciul de miercuri seară este al 15-lea în ultimii trei ani dintre Real Madrid şi Barcelona.

28 - Mourinho va disputa miercuri a opta sa semifinală de Cupă (2 în Portugalia, 2 în Anglia, 2 în Italia, 2 în Spania). A ajuns în finală de cinci ori până acum şi a pierdut calificarea de doar două ori.

29 - Real Madrid este neînvinsă pe Santiago Bernabeu din 18 ianuarie 2012 (1-2 cu Barcelona).

30 - Barcelona nu a pierdut niciodată un meci oficial cu Clos Gomez arbitru: 13 victorii, 2 egaluri, 0 înfrângeri.

Real Madrid - Barcelona este miercuri 30 ianuarie, în direct la Digi Sport 1, de la ora 22:00. Cele mai importante faze VIDEO sunt pe digisport.ro și pe m.digisport.ro

Etichete: real madrid , barcelona , cristiano ronaldo , messi , mourinho , el clasico , istorie , statistica , preview


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Video Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Arda Guler a marcat golul de trei puncte. ”Galacticii”, tot mai aproape de titlu
Real Sociedad v Real Madrid - La Liga EA Sports
EUROLIGA: Barcelona - Olympiakos 77-69. Meciul decisiv se va juca în Grecia
profimedia-0868206062
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Starul lui Manchester City, gata să plece la Real Madrid. ”Vă asigur!”
Crystal Palace v Manchester City, Premier League, Football, Selhurst Park, London, UK - 06 Apr 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”