minge
Echipa etapei a 5-a din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii + cine este antrenorul rundei
Bucharest, Romania. 11th May, 2017. CSU Sibiu supporters celebrating the qualification to the final of the LNBM - Men's National Basketball League - SEMI FINAL - game between Steaua CSM EximBank Bucharest and BC CSU Sibiu at Sala Regimentului de Garda "M
Video CSU Sibiu a învins-o la limită pe CSO Voluntari și mai are nevoie de o victorie pentru a merge în semifinale
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
1 - 0
Astra Giurgiu Astra Giurgiu
Sb 10.03.2018 20:45

CS U Craiova - Astra 1-0. Gazon chinuit, victorie chinuită! Oltenii au făcut rocada cu FCSB în clasament

10.03.2018, 20:45

  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

CS U Craiova a învins-o chinuit pe Astra cu 1-0, sâmbătă seara, în Bănie, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Ligii 1, pe un gazon la fel de chinuit. Unicul gol al partidei a fost înscris de Alexandru Mitriţă (82), din centrarea lui Alexandru Mateiu, intrat pe teren cu doar câteva minute înainte. Oltenii lui Devis Mangia au dominat teritorial jocul şi şi-au creat câteva ocazii de gol, dar nu au reuşit să concretizeze. 

Mitriţă, unul dintre cei mai activi jucători ai gazdelor, a trecut de două ori pe lângă gol, în min. 18 şi 49, spre disperarea sa și a lui Mangia. Renato Kelic a creat şi el pericol la poarta oaspeţilor (21), la fel ca Iva Martic, care a avut o ocazie bună (64). Nici Alexandru Băluţă, care a fost rezervă și a intrat pe parcurs, nu a avut mai mult noroc (69).

Lovitura de grație putea fi dată de giurgiuveni pe finalul primei reprize. Florentin Matei (41), cel mai important transfer al Astrei din ultima vreme, a irosit cea mai bună oportunitate a oaspeţilor. Finalul a fost dramatic, mai ales că debutantul Sebastian Culda a avut, în ultimele secunde, şansa egalării (90+5). 

Ambele partide din sezonul regulat s-au terminat la egalitate: 1-1 pe terenul Craiovei şi 2-2 la Giurgiu.  Oltenii sunt neînvinși de opt etape, perioadă în care au înregistrat cinci victorii şi trei egaluri. 'Alb-albaştrii sunt în continuare neînvinşi pe noul ”Oblemenco”. În schimb, Astra are două eşecuri şi un egal în ultimele trei deplasări în campionat. 

Prin acest succes, CS U Craiova a urcat pe locul 2 în clasament, la patru puncte în spatele liderului CFR şi cu un punct peste FCSB, care nu a jucat încă în prima etapă din play-off. 

Universitatea Craiova Universitatea Craiova
Astra Giurgiu Astra Giurgiu
  • 90+6 fr2 fr2

    FINAL! CS U CRAIOVA - Astra 1-0! Victorie extrem de importantă a oltenilor, obținută cu emoții, care trec, momentan, pe locul doi al clasamentului, înainte de FCSB - Viitorul.

  • 90+5 oc oc

    OCAZIE MARE ASTRA! Giurgiuvenii au ratat șansa egalării, după o fază în care au pus presiune maximă la poarta oltenilor. Culda, intrat pe final, a reluat de la distanță, puțin peste transversala porții lui Mitrovic, care era învins.

  • 89 s s

    ULTIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Gheorghe, a intrat CULDA

  • 88 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN BELU! Fundașul dreapta l-a tras de tricou pe Burlacu

  • 86 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN MOISE! Fotbalistul a fost sancționat pentru un fault asupra lui Băluță, eși cel care a faultat a fost Valentin Gheorghe. EROARE a lui Tudor!

  • 83 s s

    A DOUA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Seto, a intrat ROMARIO MOISE

  • 82 g g

    GOOOOOL CS U CRAIOVA: 1-0, MITRIȚĂ! Faza a plecat de la Băluță, cu o incursiune personală, i-a pasat lui Mateiu, acesta a trimis în fața porții de unde Mitriță a reluat din cădere în plasa porții lui Iliev.

    A fost o mareeroare și a lui Belu, care, în loc să respingă, a lăsat mingea să treacă.

  • 80 s s

    ULTIMA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Santos, a intrat MATEIU

  • 75 s s

    A DOUA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Gustavo, a intrat BURLACU!

  • 74 fm fm

    Mitriță a executat de la mare distanță o lovitură liberă, peste 25 de metri, dar și peste transversală.

  • 69 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Acțiunile ofensive ale oltenilor sunt mult mai consistente după ce a intrat Băluță. De data aceasta, mijlocașul a încercat o reluare din fața porții, după o centrare de pe stânga, dar a trimis pe lângă bara din dreapta porții lui Iliev.

  • 66 s s

    PRIMA SCHIMBARE ASTRA! A ieșit Urko Vera, a intrat ABANG

  • 64 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Erico a respins din fața porții, cu latul, mingea trimisă de Martic, ce trecuse de Iliev. A fost o fază plecată de la Briceag, de pe stânga, după care Băluță a oferit un exterior de efect pentru Martic.

  • 53 s s

    PRIMA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Bărbuț, a intrat BĂLUȚĂ

  • 49 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Zlatinski a recuperat o minge la marginea careului de 16 metri, după o respingere a lui Belu, i-a pasat apoi în lateral, zona centrală, lui Mitriță iar acesta a șutat din prima, dar pe centru și Iliev a reținut fără emoții.

  • 47 fm fm

    Început în forță al oltenilor. Mitriță a combinat elegant cu Briceag, a reprimit, apoi a intrat în careu, a trecut de Belu, dar a fost egoist și a ieșit cu mingea în aut.

  • 46 sr2 sr2

    A început repriza a doua! Lovitura le-a aparținut giurgiuvenilor.

  • 45+1 fr1

    PAUZĂ! În Bănie, CS U Craiova și Astra sunt la egalitate, 0-0!

  • 41 oc oc

    OCAZIE ASTRA! Fază de mare efect a lui Florentin Matei, care a profitat de o eroare a lui Popa, a intrat în careu, a ajuns până foarte aproape de poarta lui Iliev, după care a încercat o pasă spre Urko Vera. Numai că, în ultimul moment, Tiago a reușit o deviere iar mingea, cu șansă, a fost reținută de Iliev de sub transversală, pe linia porții.

  • 35 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Oltenii au combinat frumos pe traseul Briceag, Bărbuț, Gustavo iar ultimul a încercat o reluare de zile mari, foarfecă pe spate, dar nu a reușit să-l învingă pe Iliev. Mingea s-a dus peste transversală.

  • 33 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN KELIC! Fotbalistul oltenilor a fost penalizat pentru că a pus mâna pe umărul lui Matei, prin care l-a oprit să continue o fază de atac.

  • 26 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN BRICEAG! Fotbalistul oltenilor a fost sancționat pentru un fault din spate asupra lui Seto.

  • 21 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Kelic a scăpat bine pe dreapta, singur spre poarta giurgiuvenilor, a înaintat după care a centrat perfect pe linia careului de 6 metri, dar Erico a deviat providențial în corner și giurgiuvenii au scăpat de un gol ca și făcut.

  • 20 fm fm

    Giurgiuvenii, scăpați cu bine după lovitura liberă a lui Mitriță, au încercat să lovească pe contraatac, dar Matei s-a complicat în driblinguri la marginea careului de 16 metri al oltenilor.

  • 18 oc oc

    OCAZIE CS U CRAIOVA! Mitriță a beneficiat de o lovitură liberă directă, din apropierea careului de 16 metri, dar mingea trimisă bine, a fost boxată în lateral stânga de bulgarul iliev dintre buturile giurgiuvenilor.

  • 13 fm fm

    Erico putea fi sancționat, după un fault dur, din spate, asupra lui Gustavo. Deși l-a călcat pe gleznă pe brazilian, Alexandru Tudor nu a scos cartonașul galben, dar l-a pus pe jucătorul giurgiuvenilor să-și ceară scuze. Când l-a văzut pe Gustavo, cum suferă, Mangia l-a trimis la încălzire pe Băluță.

    Când l-a văzut pe Gustavo cum suferă, Mangia l-a trimis la încălzire pe Băluță

    Când a văzut cum suferă Gustavo, Devis Mangia l-a trimis la încălzire pe Băluță

  • 12 fm fm

    Giurgiuvenii încearcă să profite de faptul că oltenii nu se regăsesc, încearcă să surprindă prin faze rapide, pe contraatac, așa cum a fost și faza din care Belu a șutat de la distanță, dar pe lângă bara din stânga porții lui Mitrovic

  • 10

    În tribunele stadionului din Craiova se află aproximativ 18.000 de spectatori, dar aceștia deocamdată nu au avut parte de ocazii. Asta și din cauza suprafeței de joc, ce pare mai proastă ca niciodată.

  • 1 sr1 sr1

    A început partida. Lovitura de start le-a aparținut celor de la Craiova.

  • 0

    În tur, la Giurgiu, cele două echipe au terminat la egalitate, 2-2!

Alexandru Tudor
Alexandru Tudor
Mircea Orbuleț și Mihai Marica
teren fotbal
M. Mitrovič
R. Popa
R. Kelić
Tiago Ferreira
I. Martic
André Santos
H. Zlatinski
M. Briceag
C. Bărbuţ
Gustavo Di Mauro
A. Mitriță
N. Calancea
A. Popov
A. Burlacu
V. Screciu
A. Băluță
A. Mateiu
R. Dimitrov
D. Lazar
I. Biceanu
A. Dandea
Universitatea Craiova Devis Mangia
P. Iliev
C. Belu
Erico
F. Bejan
A. Stan
T. Seto
F. Mrzljak
V. Gheorghe
F. Matei
L. Buş
Urko Vera
A. Abang
R. Radunović
R. Moise
M. van Bommel
Edward Iordănescu Astra Giurgiu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media