SS Lazio v Juventus FC, Serie A, Football, Olimpico Stadium, Rome, Italy - 30 Mar 2024
În urmă cu doi ani a fost lăsat să plece, iar acum este propus la Real Madrid. ”Este absolut pregătit”
FOTBAL: FC BOTOSANI - ACSM POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (30.03.2024)
Încă un fotbalist a fost propus la FCSB. Patronul echipei a făcut anunțul: ”E pe lista scurtă”
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv "Se schimbă datele problemei". Puștiul căruia Becali i-a făcut deja "firmă", atenționat de un fost portar de top

articol scris de Andru Nenciu
02.05.2020, 14:17

Florin Tene, antrenor de portari la Al Wasl, echipa condusă de Laurențiu Reghecampf, a vorbit pentru Digi Sport despre noul goalkeeper de la FCSB, Ștefan Târnovanu.

gigi becali
Gigi Becali este finanțatorul FCSB / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Cumpărat de Gigi Becali de la Poli Iași, dar lăsat la gruparea lui Mircea Rednic până la finele sezonului, Târnovanu (19 ani / 1,97 m) face parte din clubul fotbaliștilor români tineri creditați cu un mare potențial de creștere.

Într-o vreme în care evoluțiile lupilor tineri din Liga 1 sunt marcate de oscilații ciudate de formă, Târnovanu poate continua tradiția școlii de portari din România, care a dat, în ultimii 15 ani, mănuși sigure atât pentru naționala de seniori, cât și pentru cea de tineret. 

Dacă va da greutate fotbalului românesc sau va plonja într-un univers al mediocrității... Doar timpul va decide. 

Târnovanu și omul din umbră

Florin Tene e omul care a lucrat din postura de antrenor de portari cu jucători precum Tătărușanu, Pantilimon, Silviu Lung, Florin Niță și mulți alții. Școlit în Ștefan cel Mare, sub îndrumarea unor profesori precum Piți Varga sau Ioan Timar, Tene subliniază rolul avut de Benone Dohot, antrenor la Iași, în ascensiunea lui Târnovanu. 


"E talentat copilul, dar degeaba ești talentat, dacă nu ai pe cineva lângă tine care să te corecteze. Și acest lucru l-a făcut Benone Dohot. Îl știu pe Târnovanu, suferea la anumite capitole, dar în ultimul timp a crescut foarte mult.

E un transfer foarte bun pentru echipa lui Gigi Becali, iar concurența cu Andrei Vlad va da naștere, poate, unui plus de siguranță pentru Steaua (n.r. - FCSB)", e de părere fostul component al naționalei la Europeanul din 1996. 

FCSB a renunțat la Cristi Bălgrădean după ce arădeanul s-a înțeles cu CFR Cluj, iar concurenții pe post la trupa lui Bogdan Vintilă vor fi pentru ieșeanul de 19 ani  Andrei Vlad și Toma Niga. 

Deși Becali și-a manifestat interesul pentru Florin Niță, șansele ca portarul Spartei să se întoarcă în România sunt minime. 

FOTBAL:CSM POLITEHNICA IASI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, LIGA 1 CASA PARIURILOR (15.02.2020)
Stefan Târnovanu, la post Foto: Dragos Pascaneanu / Sport Pictures

Trei capitole la care impresionează Târnovanu

Introdus de Mihai Teja și de Mircea Rednic în poarta Politehnicii, Târnovanu a prins curaj, iar finanțatorul de la FCSB, Gigi Becali, și-a exprimat satisfacția, în câteva intervenții la TV, pentru transferul realizat. 

Tene scoate în evidență trei capitole la care excelează fotbalistul lăsat până la finalul campionatului în Moldova. 

"L-am văzut în mai multe meciuri pe acest copil cu o statură impresionantă pentru un portar. El are reflexe foarte bune la mingile pe jos și la cele șutate la semiînălțime, în pofida taliei sale.

Are un plasament bun și iese bine la centrări. În același timp, are multe capitole la care trebuie să mai progreseze, dar are calitate și, știți cum se spune, un goalkeeper atinge pragul maturității mult mai târziu", e caracterizarea actualului antrenor de portari de la Al Wasl Dubai, din Emiratele Arabe Unite. 

  • 1,97 m e înălțimea lui Târnovanu
  • 300.000 de euro e cota de piață a portarului în vârstă de 19 ani
  • 12 partide a jucat în acest sezon 

Târnovanu și pericolul care-l pândește

La Dinamo, Rapid și Steaua, Florin Tene, în cariera sa de jucător, s-a intersectat cu mulți fotbaliști sosiți în București din postura de sportivi consacrați la formațiile din provincie pentru care evoluaseră. 

Deși dețineau calități care-i făceau compatibili cu aspirațiile echipelor-vedetă din Capitală, mulți dintre ei au capotat rapid. 

"Îi va fi foarte greu la București, va fi un impact mare asupra sa la o echipă precum Steaua (n.r. - FCSB). Se schimbă datele problemei, nu se compară cu ce a trăit el la Poli Iași.

Totul depinde de el. Cum va gestiona analizele presei, cum va gestiona relația cu suporterii... Dar, cel mai important e aspectul mental. Un jucător venit din provincie poate claca foarte ușor la o echipă mare din București.

Sunt multe cazuri de jucători importanți care au venit la Dinamo, Steaua și Rapid, nu s-au acomodat, și în carierele lor a survenit un picaj", a încheiat Tene discuția cu Digi Sport. 

200.000 de euro și 15 la sută dintr-un eventual transfer

Până în momentul suspendării Ligii 1 din cauza pandemiei de COVID-19, Andrei Vlad devenise titular la FCSB. Finanțatorul FCSB a decis ca stafful tehnic să nu se mai bazeze pe Cristian Bălgrădean după ce arădeanul s-a înțeles cu CFR Cluj, fără să-și comunice intențiile șefilor vicecampioanei. 

Târnovanu a semnat în toamnă un contract pe cinci ani cu FCSB. Echipa din Copou primește 200.000 de euro și un procent de 15 la sută dintr-o eventuală vânzare a fotbalistului lansat de Benone Dohot. 

Duckadam: "E un portar talentat"

"E un portar talentat și mă bucur că joacă”, l-a caracterizat Helmut Duckadam, prezent în studioul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Târnovanu a fost dorit și de Daniel Pancu, în perioada în care antrenorul născut în Iași antrena echipa Rapid. "A intrat FCSB pe fir și l-a luat", spunea Pancu, în iarnă. 

  • 20 de ani are Andrei Vlad.
  • 22 de ani are Toma Niga.
  • 19 ani are Ștefan Târnovanu (lăsat la Iași până la terminarea sezonului).

Florin Tene: "Un portar foarte bun este Iacob de la UTA"

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, luna trecută, Tene analiza mai mulți portari români. 

"Tătărușanu e unul dintre cei mai buni portari ai României, are experiență, curaj, stăpânire de sine și o personalitate foarte puternică. Niță e un goalkeeper care s-a remarcat târziu, dar are toate calitățile pentru a se impune la o echipă mai mare decât Sparta Praga.

Pantilimon e excelent, la fel ca și Silviu Lung. Ionuț Radu e un portar de viitor, care are în bagajul său tot ce-i trebuie pentru a deveni un portar de top.

Căbuz de la Viitorul îmi place dintre cei tineri, dar și Andrei Vlad. Un portar foarte bun de care vom mai auzi este Iacob de la UTA, are toate atuurile pentru a deveni un portar important al României.

Noi am stat bine mereu la acest capitol pentru că mulți dintre portarii importanți ai României au ales să devină antrenori de portari și spun că avem una dintre cele mai bune școli din Europa, clădită de oameni care chiar sunt preocupați de munca lor".

Etichete: transfer , portar , poli iasi , florin tene , fcsb , târnovanu fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
A fost ”Calul Troian”? Un ex-FCSB-ist, cel mai slab jucător al Rapidului din play-off
Fotbalistii rapidisti Razvan Constantin Oaida, Sebastian Andrei Borza, Paul Alexandru Iacob,Phillipe Razvan Onea, Alexan
Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”