adi-vasile
Video ”V-ați gândit vreo secundă la demisie?”. Răspunsul lui Adi Vasile, după ce a ratat obiectivul lui CSM București
adi-vasile
Anunțul făcut de CSM București, după ratarea Final Four-ului Ligii Campionilor
4
Câți spectatori vor fi la FCSB - CFR: ”E bătut recordul, 100%” + Ironii fără milă pentru CSA Steaua
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Premier League: Fulham-Manchester City
Etapa 37

Video România - Japonia 32-28. Victorie importantă pentru ”Tricolore”. Buceschi, MVP - Pintea s-a accidentat

articol scris de Digi Sport
09.12.2023, 18:00

Naționala de handbal a României a trecut peste eșecurile cu Danemarca și cu Germania și a câștigat meciul de sâmbătă cu Japonia, scor 32-28.

crina pintea romania profimedia
Crina Pintea a sărbătorit victoria cu Japonia, în ciuda durerilor de la genunchi / Foto: Profimedia
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Fără Cristina Neagu, accidentată, și cu șanse ce țin de domeniul fantasticului pentru calificare, elevele lui Florentin Pera au evoluat cu multă ambițe și au dominat partida de la final și până la început.

Galerie Foto

Eliza Buceschi, cea mai bună din teren

România a învins o națională care venea după ce produsese surpriza acestui Mondial, victorie cu Danemarca, însă jocul a fost din nou departe de aşteptări, cu multe greşeli, în ambele faze, şi ratări. Eliza Buceschi, autoare a 12 goluri, a fost jucătoarea care a tras echipa României după ea în acest meci, în care echipa antrenată de Florentin Pera a condus de la un capăt la altul, dar căderile periodice au împiedicat-o să se desprindă decisiv, în ciuda numeroaselor şanse avute.

Astfel, în prima repriză, două jucătoare (Sonia Seraficeanu şi Lorena Ostase) au fost eliminate pentru că au lovit portarul cu mingea în cap. În partea secundă, două posesii au fost pierdute cu încercări de gol din propriul teren (Japonia a atacat fără portar). România nu a reuşit să marcheze niciun gol pe contraatac (nu a avut şansa), în timp ce Japonia a reuşit 7 din 7.


Pentru România au mai înscris Sonia-Mariana Seraficeanu 3 goluri, Crina-Elena Pintea 3, Lorena-Gabriela Ostase 3, Cristina Laslo 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Daria Bucur 2, Alexandra Dindiligan 2, Andreea- Cristina Popa 2.

Golurile niponelor au fost marcate de Natsuki Aizawa 5, Saki Hattori 5, Chikako Kasai 4, Kaho Nakayama 4, Yuki Yoshidome 4, Haruno Sasaki 2, Ayame Okada 2, Sora Ishikawa 1, Natsumi Akiyama 1.

Pentru a ajunge în TOP 8, România trebuie să învingă și Polonia, luni, 11 decembrie 2023, ora 19:00, iar Danemarca, una dintre candidatele la trofeu, să nu obțină mai mult de un punct din jocurile cu Polonia și Germania. E greu de crezut că nordicele nu vor câștiga cel puțin un meci din cele două, în ciuda pasului greșit făcut în fața Japoniei, 26-27.

În cazul unei egalități la puncte, danezele sunt avantajate de rezultatul direct în fața României, 39-23, obținut în prima fază a grupelor. 

VIDEO cu rezumatul partidei România - Japonia 32-28


România - Japonia  Calificarea în sferturi, aproape imposibilă

FINAL România - Japonia 32-28. ”Tricolorele” au obținut primul succes în Grupa Principală. Urmează meciul de luni cu Polonia, ultimul de la Mondial.

Min. 56 - România - Japonia 29 - 26. Naționala noastră se îndreaptă spre prima victorie din Grupa Principală în special datorită Elizei Buceschi, care a evoluat extraordinar.

Min. 48 - Lovitură pentru România. Crina Pinttea a acuzat dureri la genunchi și a ieșit din teren. Cel mai probabil nu va mai juca azi.

Min. 46 - România - Japonia 24-22. Fetela noastre nu au mai reușit să mărească diferența, dar ne menținem la o distanță de două goluri de nipone.

Min. 33 - România - Japonia 20-15. Start foarte bun de repriză secundă al feteler noastre, care măresc cadența.

Min. 31 - A început repriza a doua

Min. 30 - România-Japonia 17-14. ”Tricolorele” au închis prima repriză cu un gol superb marcat de Bianca Bazaliu și cu un avantaj de trei goluri.

Min. 24 - România - Japonia 13-11. Lorena Ostase a marcat primul ei gol din acest meci și România menține cadența pe final de primă repriză. Din păcate, ”Tricolore” au plătit tribut greșelilor neforțate.

Min. 16 - România - Japonia 10-8. Fetele noastre păstrează conducerea, dar nu se pot desprinde la un scor mai mare. Imprecizia de la finalizare ne costă din nou, pentru că în minutul 15 a fost prima dată când ne-am distanțat la trei goluri.

Min. 10 - România - Japonia 7-5. Este pentru prima dată în acest meci când ”Tricolorele” s-au distanțat la două goluri. Nou început bun de meci al fetelor noastre, ca și în precedentele partide de la Mondial. 

Min. 5 - România - Japonia 5-5. Elevele lui Florentin Pera trebuie să câștige obligatoriu acest meci, în primul rând pentrui moral, dar și pentru a mai spera, cât se mai poate, la o calificare. Fetele noastre au început bine, au condus mereu, dar par, totuși, apăsate de eșecul cu Germania.

Min. 1 - A început partida. Cristina Neagu nu a fost inclusă în lot. Cea mai bună handbalistă din naționala țării noastre a ratat startul Campionatului Mondial din cauza unor probleme medicale. Neagu a ”forțat” revenirea în meciul cu Germania, dar acum sportiva împreună cu staff-ul tehnic au decis să nu mai riște nimic.

Programul României în Grupa Principală

  • 7 decembrie - România - Germania 22-24
  • 9 decembrie - România - Japonia 31-28
  • 11 decembrie - Polonia - România (19:00)

Galerie Foto


În urma înfrângerii în fața Germaniei, scor 22-24, după România a condus la pauză la 3 goluri diferență, elevele lui Florentin Pera păstrează doar șanse infime de a se califica în sferturile Campionatului Mondial. Realistic, obiectivul ”Tricolorelor” este în acest moment clasarea pe o poziție cât mai bună.

Pentru a ajunge în TOP 8, România trebuie să învingă Japonia și Polonia, iar Danemarca, una dintre candidatele la trofeu, să nu obțină mai mult de un punct din jocurile cu Polonia și Germania. E greu de crezut că nordicele nu vor câștiga cel puțin un meci din cele două, în ciuda pasului greșit făcut în fața Japoniei, 26-27.

În cazul unei egalități la puncte, danezele sunt avantajate de rezultatul direct în fața României, 39-23, obținut în prima fază a grupelor. 

Ultima dată, România și Japonia s-au întâlnit la CM din 2019, când niponele s-au impus categoric, 37-20.

Cel mai probabil, Cristina Neagu nu va fi folosită în duelul cu reprezentativa asiatică. Starul echipei noastre a debutat la turneul final în meciul cu Germania, în care a înscris 3 goluri, însă s-a resimțit și s-a antrenat separat ulterior.

Programul zilei la CM de handbal feminin 2023 și transmisiunile pe canalele Digi Sport

  • Chile - Kazahstan, 14:00, Digi Sport 2
  • România - Japonia, 16:30, Digi Sport 2
  • Senegal - Muntenegru, 16:30
  • Iran - Congo, 16:30
  • Croaţia - Camerun, 19:00
  • Serbia - Germania, 19:00
  • Paraguay - Islanda, 19:00
  • Polonia - Danemarca, 21:30, Digi Sport 4
  • Ungaria - Suedia, 21:30
  • China - Goenlanda, 21:30

VIDEO Rezumat România - Germania 22-24

Lotul României pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu ( Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur ( Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea)

Clasamentul Grupei Principale III

clasament-handbal
Clasamentul Grupei Principale III / Foto: flashscore.ro

Etichete: handbal feminin , eliza buceschi , grupe principale , calcule calificare romania , romania campionatul mondial handbal , crina pintea , video romania japonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026

A început. Rușii au declanșat ofensiva terestră în regiunea Harkov, în încercarea de a sparge...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ianis
Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”
Screenshot 2024-05-10 092035
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!
Chelsea v Norwich City - Premier League
Recomandările redacției
4
Câți spectatori vor fi la FCSB - CFR: ”E bătut recordul, 100%” + Ironii fără milă pentru CSA Steaua

Prima reacție a lui Luis Enrique, după ce Kylian Mbappe și-a anunțat oficial plecarea de la PSG
Paris, Parc des Princes, 07.05.24, GER, Herren, UEFA Champions League, Halbfinale, Saison 2023-2024, Paris Saint Germain
Final de sezon în Liga 2! Echipele care vor juca în SuperLigă, cine merge la baraj și formațiile retrogradate
slbz
S-a decis! Pleacă de la Real Madrid, iar Kylian Mbappe îi ”fură” numărul
Citește și
Gloria Bistrița - Dunărea Brăila, Live Video, 16:00, Digi Sport 2. Semifinală românească în EHF European League
HANDBAL: CS GLORIA 2018 BISTRITA-NASAUD - HC DUNAREA BRAILA, CUPA ROMANIEI - FINAL FOUR (20.04.2024)
CSM București a luat decizia în privința lui Adi Vasile!
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-METZ HANDBALL, LIGA CAMPIONILOR (28.04.2024)
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat VIDEO
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat
VIDEO
Victorie! Naționala de handbal masculin a României, la doar un pas de Mondial după 31-30 cu Cehia
romania

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale