Grand Prix des Amériques 2024 de MotoGP à Austin
MotoGP: Maverick Vinales a câștigat Marele Premiu al Americilor
MotoGP Of Portugal - Race, Lagoa, Algarve - 24 Mar 2024
4 miliarde de euro pentru MotoGP! Oferta proprietarului PSG a fost respinsă
nedelcu1
Foto Surpriză! Unde a fost surprins cel mai bine plătit jucător de la Farul, după ce Hagi a anunțat că-l dă afară
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Surpriză de proporții în MP al Olandei la MotoGP! Jack Miller, prima victorie a carierei

25.06.2016, 16:48

Premieră istorică în MotoGP: cursele de pe circuitul olandez Assen, disputate pentru întâia oară duminică în aproape 7 decenii de motociclism, au avut câştigători în premieră la fiecare din cele 3 clase.

jack miller
  • MEDIA: Fotbal European, miercuri, 21:00, DGS 1

  • MEDIA: Digi Sport Special, miercuri, 18:00, DGS 1

MotoGP-ul a avut o cursă nebună, fragmentată în două părţi de o aversă diluviană care a stopat cu steag roşu plutonul după 14 tururi. La restart, favoriţii de la Ducati au căzut pe rând, lăsând cale liberă spre victorie lui Jack Miller. Pilot Marc VDS, australianul este primul privat care câştigă o cursă după Toni Elias şi etapa din Portugalia 2006. Atunci, în penultima rundă din sezon, Elias l-a bătut pe Rossi iar cele 5 puncte luate "Doctorului" urmau să fie decisive în stabilirea campionului mondial, nimeni altul decât Nicky Hayden.

La Assen, Jack Miller devine totodată şi primul australian care se impune la clasa regină, după Casey Stoner - Australia 2012. Cu ocazia acestei zile memorabile şi a victoriei istorice, Jack Miller şi-a dublat dintr-un foc punctele strânse într-un sezon şi jumătate, de când a venit la clasa mare.

Valentino Rossi a căzut pe când conducea autoritar cursa după restart. Circuitul atât de drag lui şi ploaia care l-a ridicat la statutul de zeu de-a lungul timpului, i-au fost de această dată potrivnice. Rossi nu a punctat, în timp ce Jorge Lorenzo a încheiat un week-end mizerabil strângând din dinţi şi deopotrivă punctele aferente locului 10.

Podiumul a fost completat de Marc Marquez, care a făcut o cursă strategică excelentă. Acum, pilotul Honda HRC conduce la general cu 24 de puncte în faţa lui Lorenzo - aproape o victorie.


Am mai avut o premieră pe podiumul MotoGP din Assen: britanicul Scott Redding a depăşit tot ce i-a stat în cale, până pe locul 3. Este al doilea podium al lui Redding la clasa regină şi primul de când a venit la Ducati.

Moto 2-ul a avut de asemenea o cursă nebună. Nu a fost ploaia cea care a dat peste cap ierarhiile, ci un japonez: Takaaki Nakagami. Concurând pentru Idemistu Asia, echipa ce a contat pe el chiar dacă a punctat slab în ultimele două sezoane, Nakagami a obţinut pe Assen prima victorie din carieră. Taka devine astfel primul japonez ce se impune în ultimii 6 ani, după Shoya Tomizawa şi debutul clasei Moto2 din 2010, şi Yuki Takahashi - câştigător în acelaşi an în Catalunya.

Seria victoriilor în premieră a fost practic deschisă de prima cursă a zilei, Moto 3. Francesco Peco Bagnaia a adus primul triumf pentru constructorul Mahindra, în acelaşi moment în care a urcat întâia oară pe cea mai înaltă treaptă a unui podium MotoGP. Disputată cu înverşunare între 14 piloţi, cursa mezinilor de pe Assen a avut un final discutabil, Andrea Migno fiind retrogradat de pe 2 pe 3, însă marcând totuşi primul podium al italianului.


Jack Miller (Estrella Galicia) a câștigat Marele Premiu al Olandei la MotoGP și a bifat prima victorie din carieră la clasa regină din Motomondialul de viteză! Australianul în vârstă de 21 de ani a terminat în fața lui Marc Marquez (Repsol Honda), profitând de pe urma furtunii care a întrerupt cursa după 12 tururi, urmată de abandonurile lui Andrea Dovizioso și Valentino Rossi, aproape imediat după restart.

"Nu știu ce să simt acum. Mulți au spus că acest proiect nu va reuși, dar le-am demonstrat tuturor că nu sunt un idiot. Mă bucur și vă mulțumesc, sper ca acest proiect să funcționeze", a declarat Jack Miller, la finalul cursei din Marele Premiu al Olandei, la capătul căreia a bifat prima victorie a carierei la clasa MotoGP.

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la clasa MotoGP


UPDATE Ora 16:23: Final de cursă la Assen! Jack Miller (Estrella Galicia) a câștigat Marele Premiu al Olandei și bifează prima victorie la clasa MotoGP!

UPDATE Ora 16:06: Valentino Rossi și Andrea Dovizioso au căzut și sunt nevoiți să abandoneze, cu 10 tururi înainte de final. Italienii erau pe primele două locuri, înainte să cadă. După acest moment, lider a devenit Jack Miller.

UPDATE Ora 16:00: Se reia cursa de MotoGP la Marele Premiu al Olandei! Ultimele 14 tururi pe circuitul de la Assen!

UPDATE Ora 15:45: Ploaia torențială s-a oprit și cursa se va relua la ora 16:00. Linia de start se va deschide la 15:55.

UPDATE Ora 15:30: Steaguri roșii pe circuitul de la Assen. Cursa se oprește după 12 tururi (din 26), din cauza unei ploi torențiale. Piloții sunt chemați la boxe și cursa se va relua, cel mai probabil, peste aproximativ o oră. La restart, piloții vor pleca din pozițiile pe care le ocupau în momentul întreruperii.

UPDATE Ora 15:00: Start în cursa de MotoGP de la Asen! Rossi pleacă foarte bine și este lider după primele viraje.


UPDATE Ora 13:59: Takaaki Nakagami a câștigat cursa de Moto2 din Marele Premiu al Olandei! 

UPDATE Ora 13:20: Start în cursa de Moto2 din Marele Premiu al Olandei!

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la Moto2


UPDATE Ora 12:45: Italianul Francesco Bagnaia (19 ani), de la Mahindra, a câștigat prima cursă din Marele Premiu al Olandei din Campionatul Mondial de motociclism viteză, la clasa Moto3. Finalul întrecerii de pe circuitul de la Assen a fost unul deosebit de spectaculos, cu o mulțime de depășiri în ultimele două viraje. 

Bagnaia se află la primul său succes în Moto3, a fost urmat în clasament de italienii Andrea Migno (KTM) la 39/1000 şi de Fabio Di Giannantonio (Honda), la 18/1000, care a sosit iniţial al doilea, dar a fost apoi penalizat şi a căzut pe locul 3. 

Primii 5 clasați au fost italieni, iar al cincilea a terminat cursa la numai 15 sutimi de câștigător! Lupta pentru primul loc s-a dat până pe ultimii centimetri înainte de finish, iar Bagnaia a obținut victoria mulțumită unei serii de depășiri de efect.

În clasamentul piloţilor, după a 8-a cursă din cele 18 ale Campionatului Mondial de motociclism viteză, lider se menţine sud-africanul Brad Binder (KTM) cu 151 puncte, urmat de spaniolul Jorge Navarro (Honda) 103, italianul Romano Fenati (KTM) 93, italianul Francesco Bagnaia (Mahindra) 79, italianul Nicolo Bulega (KTM) 75 etc. 

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la Moto3

UPDATE Ora 12:00: Start în cursa de Moto3 din Marele Premiu al Olandei!


În condiţii de vreme instabilă, cu ploaie intermitentă, Andrea Dovizioso a obţinut primul său pole position din actualul sezon. Ultima dată când a fost în pole, în prima etapă din sezonul trecut - Qatar 2015, Dovi a terminat pe 2, după Valentino Rossi. Este al 10-lea pole din întreaga carieră pentru numărul 4 al scuderiei din Panigale şi al 4-lea în aproape un deceniu de clasă regină.

Este de asemenea şi primul pole pentru Ducati, după cel obţinut anul trecut, la Mugello, de Andrea Iannone. Iannone, chiar dacă la un moment dat a dominat antrenamentele cronometrate din Olanda, va pleca de pe ultima poziţie în grilă - locul 21, fiind astfel pedepsit după incidentul cu Jorge Lorenzo din Barcelona.

Valentino Rossi a fost foarte aproape de un nou pole aici, însă va pleca de pe 2. Assen este un circuit pe care îl iubeşte enorm şi pe care a câştigat de 9 ori - de 7 ori numai la clasa mare. Doctorul este de altfel şi ultimul pilot care şi-a dublat în Olanda victoria la clasa regină: 2004-2005. Poate repeta performanţa duminică, având în vedere că este câştigătorul de anul trecut din Grand Prix-ul Dutch TT.

Linia întâi la start este completată de Scott Redding, aflat la cea mai bună performanţă din scurta sa carieră în clasa MotoGP. Cu o motocicleta client Ducati, Redding este unul dintre cei trei piloţi ai motorizaţi de scuderie în primii 6, alături de Dovizioso şi surprinzătorul loc 6 - Yonny Hernandez, venit din precalificările Q1.

De pe 4 ia startul în etapa a 8-a din sezon liderul general Marc Marquez. Pilotul spaniol a fost şi autorul unui moment tipic MM93. Când abia ieşise la încălzire şi nu avea tur cronometrat, a căzut în primele minute din Q2. Continuând fluid mişcarea, a rupt-o la fugă instantaneu spre primul scuter ce i-a iesit în cale, l-a "rechiziţionat" şi a ajuns în mare viteză la boxe. Apoi a ieşit în ultima clipă pentru a face un uluitor rezultat de loc 4.

Jorge Lorenzo va pleca doar de pe 10 şi este uşor accidentat după ieşirea în decor la peste 200 km/h, petrecută în antrenamente. Împarte linia a 4-a la startul de pe Assen cu Maverick Vinales, marea dezamăgire a calificărilor, şi Hector Barbera, venit din Q1.

La Moto 2, în cele 10 minute de pistă uscată din calificări, Tom Luthi a profitat din plin şi a obţinut al doilea pole position din sezon. Este al 5-lea din carieră la clasa intermediară şi al 10-lea în total pentru elveţian, care îl are în linia întâi la start pe colegul sau Dominique Aegerter. "Garda elveţiană" din prima linie a fost spartă în ultima clipă de Johann Zarco, învingătorul de anul trecut în Olanda, care va pleca de pe 2.

Moto 3 a fost singura clasă care a respectat tradiţia. La fel ca şi anul trecut, în pole se va afla Enea Bastianini. "Bestia" de la Gresini Honda va fi hăituită la start de "haita" Sky VR46, compusă din Andrea Migno, Nicolo Bulega şi Romano Fenati.

Assen este unicul circuit aflat permanent în calendarul MotoGP încă din primul an de existenţă a motomondialului - 1949. Însă pentru prima dată în aproape şapte decenii de activitate, cursele de Grand Prix vor fi disputate duminică, şi nu în tradiţionala zi de sâmbătă. Primul start va fi după emisiunea Grila de Start, imediat după jurnalul de ştiri de la ora 11, de pe Digisport 1.


Italianul Andrea Dovizioso (Ducati) va pleca duminică din pole position în cursa de la clasa MotoGP a Marelui Premiu al Olandei de motociclism viteză, programată pe circuitul de la Assen, după ce a obţinut cel mai rapid timp în calificări.

Dovizioso, cronometrat cu 1mni45sec246/1000, va pleca din prima linie de start alături de italianul Valentino Rossi (Yamaha) - 1min45sec961/1000 şi de britanicul Scott Redding (Ducati) - 1min46sec312/1000.

Cu al 4-lea timp (1min46sec568/1000), spaniolul Marc Marquez ia startul din linia a 2-a, în timp ce Jorge Lorenzo (Yamaha), campionul mondial en titre, a reuşit doar al 11-lea timp (1min47sec897/1000) şi va pleca din linia a 4-a.

La clasa Moto2, cel mai rapid în calificări a fost francezul Johann Zarco (1min37sec427/1000), iar la Moto3 - italianul Enea Bastianini (Honda) cu 1min42sec463/1000.

Marele Premiu al Olandei este ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 duminică, 26 iunie, de la ora 12:00.

Grilele de start la Assen

Moto GP:

Moto 2:

Moto 3: 

Etichete: pole position , andrea dovizioso , mp al olandei , circuitul de la assen , zarco , bastiannini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei membri ai unei familii din Cluj-Napoca au fost găsiți morți lângă piscina din curte. Ipoteza șocantă a polițiștilor
Trei membri ai unei familii din Cluj-Napoca au fost găsiți morți lângă piscina din curte. Ipoteza șocantă a polițiștilor

O familie formată din trei persoane, fiul de 42 de ani şi părinţii, care locuiau în Colonia Sopor...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA EURO 2024: Rumänien - Ukraine; 17.06.2024 Die Rumänen feiern den Sieg mit ihren Fans UEFA EURO 2024: Rumänien - Ukr
Reacția nemților, după ce au auzit ce au scandat cei 40.000 de români prezenți la România - Ucraina 3-0

Presa din Rusia nu s-a abținut, după România - Ucraina 3-0: ”Distruse”
MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Răzvan Pașcalău a semnat cu Dinamo
sad
Ucrainenii l-au sunat pe Mircea Lucescu, imediat după umilința cu România. Ce le-a răspuns "Il Luce"
mircea lucescu
S-a luat de Drăgușin în direct la BBC și a fost pus la zid chiar de ai lui: "Un nesimțit / Taci din gură!"
Romania v Ukraine, UEFA European Championship 2024, Group E, Football, Munich Football Arena, Munich, Germany, 17 Jun 2024
Recomandările redacției
nedelcu1
Foto Surpriză! Unde a fost surprins cel mai bine plătit jucător de la Farul, după ce Hagi a anunțat că-l dă afară

Lovitură financiară dată de Denis Drăguș! Ce salariu va încasa la noua echipă
Screenshot 2024-06-19 122329
Toate-i merg prost: anihilat de români la EURO, ucraineanul de 70.000.000 € e la o semnătură distanță să fie OUT
Andrei Ratiu (ROM), Aktion,Zweikampf gegen Oleksandr ZINCHENKO (UKR),re. Mykhailo MUDRYK (UKR), Gruppenphase Gruppe C Ru
”Crezi că România poate face un meci mare și cu Belgia?”. Răspunsul sincer al lui Vasile Mogoș
FOTBAL:ROMANIA-UCRAINA, UEFA EURO 2024 (17.06.2024)
Citește și
Video Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Italiei la MotoGP
Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Franței la MotoGP! Cum arată clasamentul general
profimedia-0872234288
Ce i-a spus prințul George lui Kate Middleton, la Trooping the Colour. Remarca adorabilă dezvăluită de un expert în citirea pe buze
Ce i-a spus prințul George lui Kate Middleton, la Trooping the Colour. Remarca adorabilă dezvăluită de un expert în citirea pe buze
Cum i-a recuperat Edi Iordănescu pe tricolori după 3-0 cu Ucraina? La mijloc sunt 5.000 de euro!
Cum i-a recuperat Edi Iordănescu pe tricolori după 3-0 cu Ucraina? La mijloc sunt 5.000 de euro!
Lovitură dată de Dennis Man, după România - Ucraina 3-0. Anunțul făcut de MARCA
Lovitură dată de Dennis Man, după România - Ucraina 3-0. Anunțul făcut de MARCA
Daniel Radcliffe, apariție rară pe covorul roșu alături de iubita lui. Actorul din „Harry Potter” și Erin Darke sunt împreună de 12 ani
Daniel Radcliffe, apariție rară pe covorul roșu alături de iubita lui. Actorul din „Harry Potter” și Erin Darke sunt împreună de 12 ani
Katy Perry face senzație într-o ținută imposibilă. Ce a asortat bustierei minuscule pentru o ședință foto unică
Katy Perry face senzație într-o ținută imposibilă. Ce a asortat bustierei minuscule pentru o ședință foto unică
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat
Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat
România, o țară falimentară. Firmele îngropate de autorități prin taxe și impozite, recordul ultimilor 12 ani
România, o țară falimentară. Firmele îngropate de autorități prin taxe și impozite, recordul ultimilor 12 ani
Calcule infernale pentru optimi la Euro 2024. ”Balaurii” care pot ieși în calea României
Calcule infernale pentru optimi la Euro 2024. ”Balaurii” care pot ieși în calea României
Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Spaniei
MotoGP of Spain

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Katy Perry face senzație într-o ținută imposibilă. Ce a asortat bustierei minuscule pentru o ședință foto unică
Katy Perry face senzație într-o ținută imposibilă. Ce a asortat bustierei minuscule pentru o ședință foto unică
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate fibrele
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate fibrele
Digi Animal World
Un rechin a regurgitat un arici viu și nevătămat, în fața unor cercetători: „Am reușit să fac o singură poză”
Un rechin a regurgitat un arici viu și nevătămat, în fața unor cercetători: „Am reușit să fac o singură poză”