Stadionul Steaua
Exclusiv Ultimele detalii despre stadioanele Steaua, Arcul de Triumf și Rapid Arena. Două vor fi inaugurate în această toamnă
RUGBY: CSM STIINTA BAIA MARE - CS DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA CEC BANK (12.10.2019)
CSM Ştiinţa Baia Mare este prima finalistă a Superligii la rugby după o victorie la scor cu Dinamo.
Ianis Hagi, în meciul cu Willem, din turul trei preliminar al Europa League / Foto: Profimedia
Rangers așteaptă ”sclipirea” de la Ianis Hagi: fiul ”Regelui” trebuie să facă show cu gruparea la care tatăl său e ”împărat”
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Liga 1: Hermannstadt - Botosani
Liga 1

VIDEO România - Canada 17-15. Prima victorie a "Stejarilor" la CM 2015, după o revenire de senzație!

05.10.2015, 14:57

România a obținut, marți, prima victorie la actuala ediție a Cupei Mondiale de rugby, 17-15 contra Canadei, în etapa a treia a Grupei D. "Stejarii" au avut o revenire de senzație, având în vedere că, în minutul 52, scorul era 0-15!

romania - canada 17-15 cupa mondiala
  • Liga 1: Hermannstadt - Botoșani, luni, ora 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - UTA, luni, ora 21:00, Digi Sport 1

Peste 5 zile, România joacă împotriva Italiei, în ultimul meci de la actuala ediție a Cupei Mondiale. Fără șanse de a se califica mai departe din faza grupelor, elevii lui Lynn Howells joacă pentru îndeplinirea obiectivului - două victorii. Cu un succes în meciul de duminică, 11 octombrie, "Stejarii" vor termina grupa pe locul al 3-lea, performanță cu care își vor câștiga locul la Cupa Mondială din 2019

România a reuşit cu emoţii prima victorie la Cupa Mondială 2015. Adversarii au marcat primele 3 puncte în minutul 11, prin McRorie, care a mai ratat de 3 ori din lovituri de pedeapsă până la pauză. Fercu a văzut cartonaşul galben pentru un placaj aerian, dar România s-a apărat bine în cele 10 minute de inferioritate. Van der Merwe a reuşit însă apoi al patrulea său eseu la Cupa Mondială din Anglia, iar nord-americanii au condus cu 8-0 după 40 de minute. Până la pauză, Vlaicu a ratat de două ori ţinta, din două lovituri de penalizare de la mare distanţă.

La 5 minute de la reluare a fost 15-0 pentru Canada, după eseul lui Hassler, transformat de Hirayama. România a revenit în joc după un mol de margine, încheiat cu eseul căpitanului Mihai Macovei. Vlaicu a reuşit transformarea pentru 15-7, iar acesta era tonul revenirii pentru România.

"Stejarii" au jucat în superioritate în ultimele 8 minute, după cartonașul galben primit de Jebb Sinclair. Macovei a reuşit un nou eseu, cu mai puţin de 7 minute rămase, iar Vlaicu a transformat pentru 15-14.

Tot Vlaicu - singurul marcator al României în ultimele două succese împotriva Canadei - a adus şi de această dată victoria. Transformerul a trimis printre buturi dintr-o lovitură de pedeapsă de la circa 42 de metri și a pecetluit rezultatul final cu două minute şi jumătate rămase, 17-15 pentru România.

Precedentul succes al României la Cupa Mondială de rugby data din 2007 și fusese obținut contra Portugaliei (14-10). De atunci, "Stejarii" au pierdut alte 7 partide (una în 2007, toate cele 4 din 2011 și alte două la actuala ediție).

Aceasta a fost a patra victorie la rând contra Canadei, care a căzut pe ultimul loc și va pleca acasă cu nedoritul titlu "lingura de lemn a grupei".

Italia - România se joacă duminică, 11 octombrie, de la ora 16:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport. Fazele VIDEO vor fi în timp REAL pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.


LIVE TEXT

Min. 80: Fluier final. România câștigă primul meci la această ediție a Cupei Mondiale.

Min. 78: România - Canada 17-15. Florin Vlaicu transformă lovitura de penalizare și "Stejarii" conduc pentru prima dată în acest meci și la această ediție a Cupei Mondiale.

Min. 77: Lovitură de penalizare pentru România, de la circa 42 de metri, după o grămadă ordonată jucată perfect de elevii lui Lynn Howells.

Min. 75: România - Canada 14-15. Florin Vlaicu transformă fără probleme și ne apropiem la un singur punct de canadieni, cu ceva mai mult de 5 minute înainte de finalul meciului.

Min. 73: România - Canada 12-15. Eseu pentru România! România reușește încă un eseu, în urma unei grămezi ordonate în care noi am repus mingea. Arbitrajul video acordă eseul pentru "Stejari", marcat de același Mihai Macovei.


Min. 72:     Eliminare de 10 minute pentru Jebb Sinclair. România va termina meciul în superioritate numerică și repune din margine la 5 metri de terenul țintă al Canadei.

Min. 69: Csaba Gal blochează o degajare a unui canadian și prinde balonul din alunecare, în apropierea terenului țintă advers, dar îl scapă pe gazon și canadienii repun în grămadă ordonată.

Min. 66: Schimbare la România: iese Otar Turaşvili și intră Andrei Rădoi.

Min. 64: Românii culcă mingea în terenul țintă al canadienilor, dar eseul nu este acordat, fiindcă faza e îtoarsă pentru un înainte comis de ai noștri.

Min. 62: O nouă lovitură de pedeapsă pentru România la 5 metri de terenul țintă al Canadei, pentru două infracțiuni: un offside și un jucător urcat pe grămada spontană. Din nou aplauze pentru "Stejari", care trimit în margine și vor încerca un nou atac cu mol de margine. Canadienii ne-au scos în tușă și au câștigat posesia.

Min. 57: Nathan Hirayama ratează o lovitură de penalizare, trimițând cu puțin alături de butul drept al României.

Min. 54: România - Canada 7-15. Florin Vlaicu transformă și aduce și punctele suplimentare, micșorând diferența de pe tabelă.

Min. 53: România - Canada 5-15. Eseu pentru România! Mihai Macovei a culcat balonul în terenul țintă canadian, la capătul unei scheme perfect puse în practică de români, la o tușă de pe dreapta.

Min. 52: Schimbare la România: iese Michael Wirigi și intră Csaba Gal. 

Min. 46: Schimbare la România: iese Paulică Ion și intră Andrei Ursache.

* Este pentru prima dată când ambele aripi ale Canadei marchează eseuri în același meci la Cupa Mondială.

Min. 45: România - Canada 0-15. Nathan Hirayama transformă fără emoții și aduce încă două puncte în dreptul canadienilor, care s-au distanțat la 15 puncte de "Stejari".

Min. 44: România - Canada 0-13. Încă un eseu pentru Canada! Jeff Hassler a pătruns în 22-ul nostru și, deși a fost placat de doi jucători ai României, a reușit să ducă mingea până în terenul țintă al "Stejarilor".

Min. 41: Începutul reprizei secunde.

Min. 40: Pauză la Leicester, acolo unde Canada conduce cu 8-0 în fața României.

Min. 38: Florin Vlaicu ratează o nouă lovitură de pedeapsă. Șutul său, de aproape de mijlocul terenului, a lovit butul drept.

Min. 33: România - Canada 0-8. Eseu pentru Canada! DTH Van Der Merwe culcă mingea în terenul țintă al României, aproape de colțul stâng al terenului după un atac prelungit al canadienilor. McRorie a ratat transformarea, iar adversarilor li se adaugă pe tabelă doar 5 puncte.

Min. 30: Cătălin Fercu revine pe teren, după ce i-a expirat suspendarea de 10 minute.

Min. 26: În inferioritate numerică, România presează la numai câțiva metri în fața terenului țintă al canadienilor. "Stejarii" au primit o lovitură de penalitate și au ales să o joace la mână, pentru a forța marcarea unui eseu, care ne-ar aduce în avantaj. În cele din urmă, pierdem avantajul și mingea le revine canadienilor, după ce Otar Turaşvili s-a ridicat din grămadă.

* Plouă torențial la Leicester, iar mingea alunecă foarte mult.

Min. 22: Schimbare la România: iese Florin Surugiu și intră Valentin Calafeteanu.

Min. 22: Gordon McRorie ratează o a doua lovitură de penalizare, iar diferența rămâne de 3 puncte în favoarea canadienilor.

Min. 19:     Cătălin Fercu primește un cartonaș galben și România va juca în inferioritate numerică timp de 10 minute. Arbitrul video a decis că Fercu a comis o infracțiune, atunci când a încercat să prindă o minge trimisă înalt de canadieni, moment în care și-a incomodat un adversar aflat în săritură

Min. 17: Florin Vlaicu ratează o lovitură de penalizare de la mare distanță și ocazia de a readuce egalitatea pe tabela de marcaj. Șutul său s-a dus pe lângă buturi.

Min. 14: Momente de întrerupere la Leicester, după ce unui jucător al Canadei i-a căzut lentila de contact.

Min. 11: România - Canada 0-3. Gordon McRorie nu mai ratează ținta, de această dată și șutează printre buturi după o lovitură de pedeapsă acordată pentru un offside.

Min. 8: Gordon McRorie ratează ocazia de a semna primele puncte ale meciului. A trimis alături de buturile României, dintr-o primă lovitură de pedeapsă.

Min. 4: Canadienii apar într-o zonă periculoasă și sunt aproape de un prim eseu al meciului, dar arbitrul a fluierat înainte și le-a dat mingea românilor, care au scos în tușă.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre România și Canada.

* Echipele au intrat pe teren și s-au intonat cele două imnuri. Urmează fluierul de start al meciului din etapa a treia a Grupei D la Cupa Mondială de rugby din 2015.


Antrenorul echipei Canadei, Kieran Crowley, a făcut şase schimbări în XV-le de start pentru partida de marţi cu România, din Grupa D a Cupei Mondiale de rugby care are loc în Anglia şi Ţara Galilor.

Crowley a făcut după fiecare meci acelaşi număr de schimbări. Căpitan va fi Jamie Cudmore, care va egala recordul de meciuri la Cupa Mondială, 14, deţinut de Rod Snow, în jocul de marţi, de la Leicester (18:45, ora României),

Cudmore joacă la a patra sa Cupă Mondială, un record pe care îl împarte cu Al Charron, Gareth Rees, Rod Snow şi Mike James.

Tyler Ardron, căpitanul de drept al canadienilor, este accidentat şi va rata partida cu ''Stejarii''.

Canada va alinia următorul XV: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Primul XV aliniat de Lynn Howells este asemănător cu cel care a jucat în meciul cu Franţa, fiind făcute doar două modificări, Michael Wiringi la uvertură şi Ionuţ Botezatu pe postul de aripă.

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ''stejarii'' câştigând de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Canada a pierdut primele trei meciuri la CM 2015, 7-50 cu Irlanda, 18-23 cu Italia şi 18-41 cu Franţa, iar România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.

Etichete: cupa mondiala , rugby canada , romania canada rugby , echipa canda rugby , live video romania canada

Digi24
Cum s-a descurcat Dorinel Munteanu la alegerile din Galați
Cum s-a descurcat Dorinel Munteanu la alegerile din Galați

Descarcă aplicația Digi24
Sondajul zilei
Top articole
colaj2
MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Candreva, cedat de Inter. Suarez, la Atletico!

Perioada de MERCATO în Europa, una total atipică, din cauza pandemiei, s-a deschis vara aceasta...

Ce spectacol! Simona Halep, record oficial chiar de ziua ei, după victoria de la Roland Garros
2020 French Open - Day One
Ce a scris The New York Times după reușita istorică a lui Mitriță
Alex Mitriță, după un gol marcat pentru New York City / Foto: Getty Images
Ce a ajuns să facă marele Boris Becker pentru bani. E falit și riscă șapte ani de închisoare
Portraits - 2020 Laureus World Sports Awards - Berlin
Poli Iași - FCSB 5-2. Ce nebunie! Oaspeții, umiliți! N-au mai luat 5 goluri din mai 2013. Cristea, hat-trick și assist
colaj fcsb
Recomandările redacției
Ianis Hagi, în meciul cu Willem, din turul trei preliminar al Europa League / Foto: Profimedia
Rangers așteaptă ”sclipirea” de la Ianis Hagi: fiul ”Regelui” trebuie să facă show cu gruparea la care tatăl său e ”împărat”

Ianis Hagi (21 de ani) a fost rezervă la meciul din ultima etapă al lui Rangers, cu Motherwell, încheiat cu victoria clară a trupei lui Steven Gerrard, scor 5-1.

Dan Petrescu chiar are meci greu pentru grupele Europa League: KuPS bate absolut tot. Un brazilian, marele pericol pentru CFR
KuPS
Live Video&Text Hermannstadt - FC Botoșani 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Ongenda, aproape de gol la redebut
Hervin Ongenda a ratat o lovitură liberă în meciul cu Hermannstadt / Foto: Captură Digi Sport
Traseul simplificat pentru Simona Halep la Roland Garros! Marketa Vondrousova, eliminată surprinzător
Simona Halep, principala favorită de la Roland Garros / Foto: Getty Images

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Rita Ora, gafă în public. Ce au surprins paparazii într-un moment de neatenție
Rita Ora, gafă în public. Ce au surprins paparazii într-un moment de neatenție
Digi World
Aplicaţiile care îţi fură datele din telefon fără ca tu să îţi dai seama. Cum poți să te ferești
Aplicaţiile care îţi fură datele din telefon fără ca tu să îţi dai seama. Cum poți să te ferești
Digi Animal World
Boala silențioasă care face ravagii printre câini. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori: ”Du-l imediat la veterinar!”
Boala silențioasă care face ravagii printre câini. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori: ”Du-l imediat la veterinar!”
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate