demetrescu3
”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra
Foto Unde a fost surprinsă Anamaria Prodan!
mm-stoica
”E cel mai bun atacant român”. Mihai Stoica nu s-a ferit de cuvinte, după titlul câștigat de FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 7 Superliga: Politehnica Iasi-UTA Arad
Play-out

Roman Abramovich ar putea fi dator către Regina Elisabeta a II-a a Angliei. Cum poate ajunge într-o situație rușinoasă

articol scris de Digi Sport
15.03.2022, 15:44

Roman Abramovich (55 de ani), patronul celor de la Chelsea, are în continuare probleme mari, după ce statul englez i-a pus sechestru pe toate conturile bancare și bunurile pe care le deține în Regat.

Roman Abramovich și Regina Elisabeta a Angliei
Roman Abramovich și Regina Elisabeta a Angliei / Foto: Colaj @ Profimedia
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Situația ar putea deveni cu atât mai neplăcută pentru rus, cu cât în scurt timp va fi nevoit să efectueze anumite plăți, iar momentan lucrul acesta nu este posibil.

Galerie Foto

Roman Abramovich nu poate să-și plătească datoriile, iar Regina Elisabeta a II-a ar putea fi păgubită

Restricțiile la care a fost supus Roman Abramovich, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, de către guvernul din Anglia ar putea să-l facă pe patronul de la Chelsea să se trezească într-o situație fără precedent.

Conform Sportbible, care citează DailyStar, oligarhul rus are o proprietate pe un teren care îi aparține Reginei Elisabeta a II-a a Angliei, iar ca urmare acesta este obligat să achite lunar aproximativ 10.000 de euro.


Situația ar putea deveni în curând ridicolă, din cauza faptului că Abramovich are conturile din Regat "înghețate", iar drept urmare rusul ar putea să se afle în incapacitate de plată, lucru care la rândul lui i-ar putea aduce un proces din partea avocațiilor Reginei Elisabeta a II-a, mai menționează sursa citată.

Momentan, dat fiind faptul că războiul dintre Rusia și Ucraina nu pare să se sfârșească, Abramovich, care face parte dintre oligarhii ruși considerați apropiați ai lui Putin și responsabili pentru acțiunile liderului de la Kremlin, va fi în continuare afectat de sancțiunile impuse de guvernul britanic.

Abramovich a cumpărat Sibneft de la guvernul rus cu 250 de milioane de dolari şi le-a revândut-o cu 13 miliarde de dolari. Dosarele scoase la iveală

O serie de investigații arată cum și-ar fi dobândit averea impresionantă.

  • 12,3 miliarde de dolari ar fi averea actuală a lui Roman Abramovich 

BBC susține că patronul lui Chelsea a dat prima mare lovitură în 1995, când a cumpărat o companie petrolieră de la Guvernul Rusiei, Sibneft, după o licitație trucată. Abramovich a plătit atunci în jur de 250 de milioane de dolari și a revândut compania tot Guvernului, în 2005, cu 13 miliarde de dolari!

Cu toate acestea, avocații magnatului susțin că nu există niciun fundament care să demonstreze că Abramovich și-ar fi dobândit averea prin metode incorecte. Ciudat este însă că însuși Abramovich a recunoscut, la un tribunal din Marea Britanie, că a făcut plăți ilegale pentru a fi ajutat să facă afacerea.

În 2012, Roman Abramovich a fost dat în judecată, în Londra, de fostul său asociat, Boris Berezovsky. Patronul lui Chelsea a câștigat procesul, însă a dezvăluit cum a fost trucată afacerea Sibneft la început, pentru a fi în favoarea sa și cum i-a dat lui Berezovsky 10 milioane de dolari pentru ca acesta să mituiască un oficial al Kremlinului.

Documente despre afacerile lui Roman Abramovich

BBC a intrat în posesia unui document care ar fi fost scos ilegal din Rusia, printr-o sursă confidențială, care spune că a fost sustras și copiat în secret din dosarele pe care agențiile ruse le au despre patronul lui Chelsea.

Publicația britanică spune că documentul are 5 pagini, în care apar multe dintre detalii, iar acestea relevă că Guvernul Rusiei a fost prejudiciat cu 2,7 miliarde de dolari în afacerea Sibneft, ceea ce a dus și la o investigație făcută de parlamentul rus în 1997.

Totodată, autoritățile ruse intenționau să-l acuze pe Abramovich de fraudă la acea vreme.

"Departamentul pentru investigarea infracțiunilor economice a ajuns la concluzia că, dacă Abramovich putea fi adus la proces, ar fi fost acuzat de fraudă și apartenență la un grup infracțional organizat", se arată în documentul de la acea vreme.

Cei de la BBC au luat legătura cu fostul procuror care a investigat afacerea în anii '90, Yuri Skuratov, care nu știa despre existența acelui document secret, însă a confirmat multe dintre detaliile afacerii.

"În principiu, a fost o schemă de fraudare, în care cei care au luat parte la privatizare au format un grup infracțional care le-a permis lui Abramovich și Berezovsky să păcălească guvernul și să nu plătească banii pe care această companie îi valora în realitate", a spus Yuri Skuratov, potrivit sursei citate.

Documentul mai menționează că Roman Abramovich a fost protejat de fostul președinte al Rusiei, Boris Yeltsin. Dosarul lui Abramovich a fost mutat la Kremlin, iar investigația condusă de Skuratov a fost blocată de președinte, apoi Skuratov a fost demis în 1999, după ce a apărut un filmuleț cu un șantaj sexual.

"Toată această chestie a fost politică, evident, pentru că investigațiile mele s-au apropiat foarte mult de familia lui Boris Yeltsin", a precizat Skuratov.

Roman Abramovich ar fi preluat fraudulos două companii petroliere

Ulterior, sursa citată susține că Roman Abramovich a rămas în cercurile Kremlinului și după ce a ajuns la putere Vladimir Putin, în anul 2000.

Apoi, peste doi ani, Abramovich apare într-o nouă preluare frauduloasă a altei companii, Slavneft. El a format un parteneriat cu o altă corporație, pentru a putea cumpăra Slavneft, numai că un rival chinez a ofertat de două ori mai mult.

Însă mulți oameni din jurul Kremlinului aveau de pierdut dacă licitația era câștigată de chinezi. Tot în acel document se arată cum un membru al delegației chineze a fost răpit la momentul sosirii la Moscova pentru licitație.

Astfel, după un asemenea eveniment, compania chineză a trebuit să se retragă din licitație. Doar când a confirmat în scris retragerea, a fost eliberată acea persoană. Episodul răpirii este confirmat din mai multe surse independente, care nu știau despre acel document.

La acea vreme, ministru al energiei era Vladimir Milov, care nu a comentat pe subiectul răpiri, dar a confirmat că mai multe figuri politice au decis ca Abramovich să fie cel care câștigă licitația.

BBC susține însă că nu se știe dacă Roman Abramovich a avut vreo legătură cu acea răpire sau dacă știa despre ea.

Avocații lui Abramovich au negat că ar exista vreo suspiciune de corupție în aceste afaceri gigantice făcute de patronul lui Chelsea cu statul rus.

Etichete: anglia , rusia , bani , razboi , roman abramovich , datorie , regina angliei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia
man
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Recomandările redacției
mm-stoica
”E cel mai bun atacant român”. Mihai Stoica nu s-a ferit de cuvinte, după titlul câștigat de FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar
Screenshot 2024-04-28 at 20.00.07
Românii fac legea în Turcia! Ce s-a întâmplat în prima repriză a partidei Trabzonspor - Gaziantep
deian sorescu
Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-1, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. ”Bătrana Doamnă”, în avantaj
FOTBAL: ACSM POLITEHNICA IASI - AFC UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (08.12.2023)
Citește și
"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron
Kremlin spokesman Dmitry Peskov with Vladimir Putin
Starul adversarei României de la EURO, categoric privind războiul din Ucraina. ”M-aş duce să lupt”
Ukraine v Iceland: UEFA EURO 2024 Play-Offs Final, Wroclaw, Poland - 26 Mar 2024
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Omul care a vorbit cu Gigi Becali la 12 noaptea după titlul luat de FCSB: "Coman pleacă 99 la sută!"
Omul care a vorbit cu Gigi Becali la 12 noaptea după titlul luat de FCSB: "Coman pleacă 99 la sută!"
Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul!
Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul!
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”
3

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”