badosa
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Buzărnescu - Keys 1-6, 4-6. Mihaela încheie cel mai bun Grand Slam al carierei cu un eşec clar

03.06.2018, 13:15

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă clar de americanca Madison Keys, a 13-a favorită, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

2018 French Open - Day Eight
Getty Images
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Românca de 30 de ani, aflată pentru prima oară pe tabloul principal la Paris, a cedat după doar 65 de minute, scor 1-6, 4-6.

Buzărnescu a început extrem de încodată meciul, iar în primul set, terminat în doar 22 de minute, nu a existat practic.

Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult nici în actul secund, în care totuşi Micky a avut o răbufnire de orgoliu şi, după ce a salvat două mingi de meci, s-a apropiat la un singur game de adversara sa.

Revenirea jucătoarei de pe locul 33 WTA a fost tardivă, iar Keys s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturi la Roland Garros.


Buzărnescu rămâne cu un cec de 222.000 euro şi 240 de puncte WTA, dar şi cu o victoria de senzaţie obţinută în turul al treilea, în faţa numărului 4 mondial, ucraineanca Elina Svitolina.

Pe tabloul de simplu, România rămâne doar cu liderul mondial, Simona Halep, care va juca, luni, tot în optimi, împotriva belgiencei Elise Mertens.


UPDATE 13:15, Buzărnescu - Keys 1-6, 4-6. GAME, SET şi MECI, KEYS! Mihaela nu a reuşit să ducă la bun sfârşit revenirea din acest set secund. Finalista de la US Open s-a impus după o oră şi 5 minute şi s-a calificat în premieră în sferturi la Roland Garros. Pentru românca de 30 de ani rămâne totuşi cel mai bun Grand Slam al carierei.

UPDATE 13:12, Buzărnescu - Keys 1-6, 4-5. Perioadă foarte bună a româncei, care s-a apropiat la un singur game. Mai are însă de recuperat un break.

UPDATE 13:09, Buzărnescu - Keys 1-6, 3-5. BREAK, Mihaela! Românca a salvat două mingi de meci şi a reuşit primul break al său azi şi prelungeşte meciul.

UPDATE 13:03, Buzărnescu - Keys 1-6, 2-5. Mihaela pune capăt seriei de cinci game-uri ale americancei, dar aceasta din urmă va servi acum pentru câştigarea meciului.

UPDATE 13:00, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-5. Adversara Mihaelei nu greşeşte nimic. Un nou hold solid şi un singur game până la victorie.

UPDATE 12:57, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-4. BREAK, Keys! Meciul se îndreaptă, inevitabil, spre un deznodământ clar. Keys a câştigat din nou contra serviciului şi e la doar două game-uri de calificarea în sferturi.

UPDATE 12:52, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-3. Americanca e în continuare la conducerea jocului din toate punctele de vedere. Deşi Mihaela a reuşit două puncte consecutive, la 40-0, finalista de la US Open şi-a făcut serviciul fără mari probleme.

UPDATE 12:48, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-2. BREAK, Keys! Tot jucătoarea din SUA rupe echilibrul şi în al doilea set. Mihaela nu a reuşit încă să salveze vreo minge de break.

UPDATE 12:45, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-1. Cu mai multă atenţie, jucătoarea noastră putea obţine mai mult, dar americanca a reuşit să reziste şi a egalat.

UPDATE 12:42, Buzărnescu - Keys 1-6, 1-0. Mihaela deschide al doilea set cu un game câştigat greu pe propriul serviciu. Deşi a avut mult de luptat şi a comis două duble greşeli, românca dă semne că începe să-şi găsească reperele, lucru care s-a putut observa şi în ultimul game al primului set.

UPDATE 12:32, Buzărnescu - Keys 1-6. GAME şi SET, Keys! În mod ironic, primul set s-a încheiat după cel mai echilibrat game al meciului. A durat aproape 7 minute, iar Micky a salvat patru mingi de set. 22 de minute i-a luat americancei să câştige primul act al întâlnirii.

UPDATE 12:26, Buzărnescu - Keys 1-5. BREAK, Keys! Americanca este dezlănţuită. A câştigat din nou contra serviciului, la 0 de această dată, şi serveşte pentru câştigarea primului set.

UPDATE 12:23, Buzărnescu - Keys 1-4. Mihaela a reuşit să câştige în sfârşit un punct pe serviciul adversarei, dar americanca păstrează distanţa.

UPDATE 12:20, Buzărnescu - Keys 1-3. Primul game al Mihaelei a arătat că jucătoarea noastră are resursele necesare de a rămâne în meci şi de a-i pune probleme lui Keys.

UPDATE 12:17, Buzărnescu - Keys 0-3. Românca nu are încă răspuns. Spotiva din SUA consolidează break-ul cu un nou game la 0 pe propriul serviciu.

UPDATE 12:15, Buzărnescu - Keys 0-2. BREAK, Keys! Mihaela nu se regăseşte în acest start de meci. Greşeşte mult, iniţiativa aparţine adversarei, iar finalista de la US Open a câştigat contra serviciului.

UPDATE 12:12, Buzărnescu - Keys 0-1. Americanca a deschis meciul cu un game alb pe propriul serviciu.

UPDATE 12:10 - A început meciul, cu Madison Keys la serviciu. 

UPDATE 12:00 - În câteva minute va începe meciul dintre Mihaela Buzărnescu şi Madison Keys. Cele două jucătoare au intrat pe arena centrală de la Paris şi se încălzesc. 

UPDATE 11:38 "Poate Keys să treacă de specialista pe zgură, Mihaela Buzărnescu, pentru un loc în sferturi la Paris", se întreabă jurnaliştii de la livetennis.com, pentru ca apoi să puncteze faptul că mentalul va avea un rol esenţial în stabilirea învingătoare. Românca e pe val, după victoria convingătoare în faţa Elinei Svitolina, în timp ce americanca are în continuare probleme la adaptarea la jocul pe zgură. Totuşi, în partida contra lui Osaka, Keys a respectat perfect planul tactic, ea demonstrând că poate să se adapteze şi la jocul de pe suprafaţa roşie.

UPDATE 10:50 Deşi se află într-o formă fantastică, Buzărnescu este cotată cu una dintre cele mai mici şansă să câştige Roland Garros-ul. Cu o cotă 40, Mihaela le depăşeşte doar pe Strycova, Putinseva şi Tsurenko, care sunt mai slab cotate decât ea. Mare favorită e Simona Halep, cu o cotă de 3.

UPDATE 10:00 - Meciul care o poate duce pe Mihaela Buzărnescu în sferturile de finală de la Roland Garros va începe în aproximativ două ore şi chiar dacă Madison Keys e favorită, site-ul livetennis.com avertizează că finalista de la US Open nu va avea o misiune uşoară.

"Nu va fi un meci uşor pentru Keys, aşa cum unii ar putea bănui. Buzărnescu este o jucătoare excelentă, determinată şi vicleană, capabilă de o apărare formidabilă şi de o ofensivă surprinzătoare. Va fi nevoie de o prestaţie foarte bună a lui Keys, de toată experienţa ei, de toată agresivitatea ei şi de tot calmul său pentru a-şi asigura locul în sferturi", scrie sursa citată.

În acelaşi timp, într-un material din New York Times, semnat de cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg, Buzărnescu îşi pune în gardă adversara: "Orice este posibil, nu ştiu care sunt limitele mele".


Buzărnescu - Keys, duel pentru sferturi la Roland Garros

Mihaela Buzărnescu va deschide ziua a opta de la Roland Garros. Românca va juca în optimile de finală duminică, de la ora 12.00, pe arena principală din complexul parizian, Philippe Chatrier, contra americancei Madison Keys.

Buzărnescu are un parcurs de vis în capitala Franţei. Fără victorie la turneele de Grand Slam până la acest turneu, bucureşteanca a fost desemnată a 31-a favorită a competiţiei şi n-a pierdut niciun set în primele trei tururi.

Românca le-a învins fără probleme pe Vania King (6-3, 6-3) şi Rebecca Peterson (6-1, 6-2), după care a produs una dintre cele mai mari surprize ale turneului: a câştigat cu 6-3, 7-5 contra celei de-a patra jucătoare a lumii, Elina Svitolina.

Buzărnescu a ajuns în acest final în primele două finale WTA din carieră, ambele pierdute, la Hobart şi Praga, şi a venit la Paris după un turneu excelent pe zgura de la Strasbourg, unde a ajuns în semifinale.

Aflată pe locul 33 înaintea turneului, românca a urcat pe 30 în ierarhia WTA Live, cea mai bună din cariera sa.

Madison Keys (13 WTA) n-a pierdut nici ea vreun set în primele trei tururi, cu Sachia Vickery, Caroline Dolehide şi Naomi Osaka.

Finalista de anul trecut de la US Open a fost eliminată de Simona Halep în optimi la ultimul turneu jucat, la Roma.

Keys a ajuns până în sferturile de finală la Australian Open, unde a pierdut în faţa germancei Angelique Kerber. Americanca are trei trofee WTA, ultimul dintre ele anul trecut, la Stanford.

Partida dintre Mihaela Buzărnescu şi Madison Keys se va juca duminică, de la ora 12.00, şi va fi în format live-text pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: mihaela buzărnescu , buzarnescu , buzarnescu roland garros , buzarnescu keys , buzarnescu optimi , buzarnescu keys live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon

Lovitură pentru Rapid! Titularul care s-a accidentat și va lipsi 4 luni: ”N-o să înceapă nici pregătirea”
rapida
”Au excelat!”. Gică Hagi a avut numai laude pentru foștii săi jucători. Cele trei nume pe care le-a rostit
Gheorghe Hagi la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, cont�¢nd
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
gigi
Citește și
Live Video Irina Begu - Madison Keys, ACUM, Digi Sport 2. Sorana Cirstea - Alexandra Eala, Live Video, 16:00, DGS 2
Mutua Madrid Open - Day Two Irina-Camelia Begu of Romania serves against Linda Fruhvirtova of the Czech Republic during
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool