halep
Video Simona Halep, declarație îngrijorătoare la plecarea spre Moscova: ”Va fi greu să revin unde am fost!”
Simona Halep, în timpul unei conferințe de presă / Foto: Profimedia
Simona Halep a anunțat componența staff-ului cu care va ataca revenirea în Top 10 WTA sezonul viitor
Valentin Mihăilă, în meciul Parma - Monza / Foto: Profimedia
Notele primite de Valentin Mihăilă și Dennis Man după 0-0 cu Monza. Românul ”cel mai strălucitor” din echipă
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Fotbal Club

Exclusiv Mats Wilander, "fiul" lui Ilie Năstase, a dezvăluit ce se întâmplă la meciurile Simonei Halep peste tot în lume

16.05.2019, 14:28

Celebrul Mats Wilander a fost în România, ocazie cu care a acceptat să ofere un amplu interviu pentru Digi Sport.

simona halep, mats wilander
Mats Wilander are şapte Grand Slam-uri câştigate / Foto Colaj Digi Sport
  • Liga 1: Rapid - CFR Cluj, duminică, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA - U Craiova 1948, duminică, 17:30, Digi Sport 1

Printre altele, a surprins prin cunoştinţele sale despre românii din tenis. A explicat de ce îi spune Ilie Năstase "fiule" şi de ce este convins că Simona Halep va mai câştiga Grand Slam-uri. 

De 7 ori câştigător de Grand Slam, Wilander a detaliat de ce îl impresionează Mihaela Buzărnescu, dar şi de ce e atât de iubită Simona peste tot în lume. Şi de ce spectatorii neutri ajung să ţină tot cu jucătoarea noastră. Vă vine să credeţi sau nu, Wilander a afirmat nici mai mult, nici mai puţin că "Ion Ţiriac are doza sa de nebunie". 

Mats Wilander, intervievat de Dan Filoti şi de Dragoş Suciu

- Care este primul lucru care vă trece prin minte când auziți "România"? Dacă cineva mă întreabă pe mine, când aud "Suedia", mă gândesc la Thomas Ravelli și Kenneth Andersson.

- Cred că mă gândesc la tenis, mă gândesc la Nadia Comăneci, la fotbal, desigur. Dar, pentru mine, Ilie Năstase a fost o figură marcantă la începutul carierei mele în tenis, în viața mea în tenis. A jucat finala de la Wimbledon împotriva lui Stan Smith. Apoi am văzut prima victorie a lui Bjorn Borg la Wimbledon împotriva lui Ilie, în 1976. Tatăl meu îl iubea pe Ilie Năstase, a devenit o legendă acasă la mine.

Ilie Năstase, primul idol al lui Mats Wilander

- V-a inspirat într-un fel? Era mai mult decât un jucător de tenis, era un super-star, un rock-star în tenis.

- Este foarte interesant. Copil fiind, nu am văzut acea parte a tensului practicat de Ilie Năstase, i-am văzut tehnica. Și când eram jucător profesionist, încercam uneori să servesc precum Ilie, să-l imit. Mă interesa mișcarea sa pe teren, părul său, apoi finețea pe care o avea. E ciudat, însă nu i-am observat acea parte de rock-star.

- Dar când ați observat această latură a lui Ilie Năstase?

- Am văzut-o pentru prima dată în finala Mastersului de la Stockholm. Cred că juca împotriva lui Arthur Ashe. A făcut ceva ciudat, a urcat în tribune și s-a așezat. Atunci am spus pentru prima oară: "Este nebun!"Apoi am jucat împotriva lui.

- L-ați învins.

- Da, la Milano, în 1984, obișnuia să mă strige "fiule". Și astăzi îmi spune "fiule"Era foarte interesant pentru că el era spre sfârșitul carierei, eu eram la început. Nu puteam să-mi imaginez că joc împotriva lui Ilie Năstase în turnee. Și, da, încerca să vorbească cu mine înainte meciurilor. Și să-mi spună "o să ai probleme astăzi". Știam că glumește.

- Înainte să vorbim despre Simona Halep. În perioada când jucați dumneavoastră am avut o mare jucătoare în România, Virginia Ruzici. Vă amintiți despre ea?

"Virginia Ruzici e o legendă a tenisului"

- Desigur, foarte bine! 

- Era o figură marcantă în tenisul feminin din acea perioadă? Pentru că a fost o perioadă fantastică, cu Billie Jean King, Martina Navratilova, Chris Evert. A câștigat însă Roland Garros și a mai jucat o finală.

- A fost o sursă de inspirație pentru că era o perioadă similară cu cea a tenisului masculin actual. Cu Roger, Rafa, Novak, nume mari. Să ai pe cineva care să ajungă să câștige un Grand Slam, să bată cele mai bune jucătoare.  Este o inspirație nu numai pentru lumea tenisului, dar și pentru ceilalți jucători. Asta ne lipsește astăzi în tenisul masculin, dominat de cei trei mari jucători. În tenisul feminin vedem că, imediat ce Serena Williams nu a mai jucat bine și nu mai câștigă, toate celelalte cred că au o șansă. Mie îmi place să nu știu cine va câștiga turneul. Virginia Ruzici a fost o legendă, evident. A jucat cam în aceeași perioadă cu mine, puțin înainte. Am observat, ca jucători de tenis, că este cineva care poate să câștige fără să fie o vedetă mondială. 

- Ați spus mai devreme că Simona este un caracter special. Şi, din acest motiv, vreți să câștige la Roland Garros. Ce are atât de special?

- Înainte de toate, este puterea sa de a fi implicată emoțional. Uneori însă, aceasta este slăbiciunea ei. Câteodată este prea implicată emoțional. O distrage de la tenisul său, îi afectează moralul. Toți avem plusuri și minusuri. Forehand-ul lui Rafa Nadal este punctul său forte. Atunci când nu-i merge lovitura, nu câștigă. Pe Simona o face mai interesantă. Cred că fanii din întreaga lume apreciază felul cum este Simona pe teren, foarte normală. Naturală.

- Este naturală, exact.

Apoi, fiind mai scundă decât celelalte, devine o favorită sentimentală. Felul în care joacă, muncește foarte mult. Are, însă, un mod foarte natural de a lovi mingea de tenis, foarte atractiv. Serviciul este foarte fin, foarte frumos, cu ritm. Știm că nu are o armă letală. Asta este părerea multora.

"Simona Halep este starul circuitului feminin"

- Putem să vorbim despre o vedetă actulă în tenisul feminin, după dominația surorilor Williams? Este Simona Halep această vedetă? Ori este o întreagă generație, cu Kerber, Muguruza, Osaka și celelalte?

- Chiar dacă Simona are, până în prezent, un singur Grand Slam și Kerber are 3 sau Muguruza are două, starul este Simona. Datorită aurei din jurul Simonei Halep, diferită de cea a celorlalte jucătoare. Consistența pasiunii sale de a câștiga meciurile de tenis. Asta lipsește celorlalte jucătoare. Simona este ajutată de mulți fani români în toată lumea. Este o atmosferă complet diferită față de meciuri în care joacă Kerber sau Muguruza. Desigur, Serena Williams are fani în întreaga lumea, este evident. Dar Simona Halep este susținută de mulți fani români și, atunci când joacă, parcă vrem și noi, ceilalți, să câștige. Vrem să o vedem pe Simona Halep fericită. Suporterii români vin peste tot să o vadă jucând, la Miami, la Indian Wells, îi are alături peste tot.

- Este diferită Simona Halep fără Darren Cahill?

- Este diferită fără toți cei care au ajutat-o. Decizia de a se desparți a fost comună, știu că mențin legătura.

- Și poate, în viitor?

- În viitor, atunci când viața lui Cahill se va schimba. Cred că a învățat multe de la Darren Cahill. El a învățat multe de la Simona Halep, pentru viitorul carierei de antrenor. Cred că Darren Cahill sau un alt antrenor nu pot să facă mai mult. Depinde de Simona dacă vrea să câștige un turneu mare, dacă are nevoie să câștige turnee mari. Dacă vrea să-și îmbunătățească jocul, dacă vrea să evolueze ca jucătoare, ca persoană. Nu cred că Darren Cahill poate să decidă acest lucru pentru ea. Nu mă îngrijorează această ruptură.

- Viitorul pare strălucit în tenisul feminin, sunt câteva nume interesante. Marta Kostyuk, Amanda Anisimova și un nume special, despre care vreau să vorbim, Bianca Andreescu. O jucătoare născută în România care reprezintă Canada.

- O jucătoare incredibilă. Ceea ce am văzut până acum la ea este la un nivel diferit. Îmi amintește de cineva precum Novak Djokovic, atunci când a apărut. O privești și spui: "O, Dumnezeule, este un nivel diferit!"Știe să facă totul, a apărut de nicăieri, foarte rapid. Are o lovitură bună, putere, spirit de luptătoare, precum Simona Halep. Se mișcă bine, este formidabilă. Nu i s-au dat multe șanse din partea noastră, așa cum au primit alte jucătoare tinere.

- Sunt normale, la vârsta ei, problemele fizice pe care le are?

- Nu știu, și Rafa Nadal a avut probleme fizice. Depide cum ești în viață. De obicei, problemele fizice sunt legate de felul cum acționezi emoțional. Pentru Rafa Nadal nu există să nu se implice sută la sută. Pare același lucru la Bianca Andreescu. Este gata să moară pe terenul de tenis. Va avea accidentări din această cauză.

- Avem multe jucătoare în WTA, dar în ATP trăim cu poveștile lui Ilie Năstase, Țiriac și  alții. Cunoașteți un jucător român? Tecău este la dublu.

- Îl știu pe el, îl cunosc pe Marius Copil. Câteodată, în unele țări, sunt jucătoare bune și nu sunt jucători. Și, brusc, apar jucători și dispar jucătoarele. În Germania sunt jucătoare bune, de mult timp, și nu sunt jucători. Apare apoi, brusc, Alexander Zverev și, poate, alți câțiva.

- Sunt câteva nume interesante în Germania.

- Este destul de normal, în continuare cred că este foarte dificil să fii jucător de tenis. Competiția, la feminin, devine din ce în ce mai puternică, an de an. Să reușești să ajungi un jucător profesionist este. Este, probabil, cel mai dificil sport din lume. Sunt atât de puține poziții pe care să le atingi și care să-ți asigure supraviețuirea ca jucător profesionist. Nu este cazul în alte sporturi. 

- Vorbim și despre Tsitsipas, putem spune că este un Zlatan al tenisului? Este mai popular, mai sociabil, mai pozitiv.

Este un model pentru copii, dar și pentru noi, jucătorii. Este neînfricat, în special în fața celor mai buni trei jucători. Nu îi este teamă să joace la mijlocul terenului în fața lui Federer, la Australian Open. Nu îi este teamă să nu execute backhand-ul cu două mâini, să se ducă la fileu. Servește din voleu, chiar și pe zgură, împotriva lui Rafa Nadal. Este fără teamă, este o inspirație nu numai pentru fanii tenisului, ci şi pentru fanii sportului, în general. Vrei să-l vezi pe Tsitsipas jucând bine.

- Le vedeți pe aceste viitoare staruri câștigând un Grand Slam? Pentru că Tsitsipas a câștigat împotriva lui Federer și apoi a jucat destul de rău împotriva lui Nadal, în semifinale.  Credeți că pot câștiga meciuri importante?

- Astăzi cred, da! Pot câștiga un Grand Slam când îi avem pe Roger, Rafa and Novak în turneu? Foarte dificil, dar timpul lor o să vină. Din rândul jucătorilor de 19, 20, 21 de ani, la început am crezut că o să fie Denis Shapovalov. Apoi a fost Felix Auger-Aliassime, acum Stefanos Tsitsipas. Da, este cu un an mai mare, însă se comportă precum cineva care este în tenisul profesionist de mult timp. Cred că el va fi primul care va câștiga un Grand Slam. Da, poate să se impună deja la Roland Garros.

- Simona, pe zgură, este mai bună decât pe alte suprafețe.

- Da, este mai bună, dar cred că și celelalte jucătoare preferă suprafețele de hard. Nu se mișcă foarte bine pe zgură, nu alunecă, precum o fac jucătorii de tenis. Simona o face pentru că este puternică, este rapidă. Turneul de la Roland Garros și zgura dau Simonei un sentiment de liniște înainte de meci. Ai timp să îndrepți lucrurile, să le îmbunătățești pe altele. Nivelul de stres pentru ea este mai scăzut pe zgură. Acesta este motivul pentru care este mai bună pe această suprafață.

- Nu a câștigat atât de multe titluri până acum, dar putem să vorbim despre Simona Halep drept un "Novak Djokovic" al tenisului feminin?

- Ca stil de joc, fizic, da. Ca stil de joc, emoțional, da. Au multe asemănări. Un backhand mai bun și un forehand, da. Dar, în același timp, pentru ambii, forehand-ul face diferența între victorie și înfrângere. Este foarte asemănător. Cred că sunt multe asemănări. Evident, Novak este mai puternic decât Simona, dar sunt extrem de asemănători. Ce ne place la ei este emoția cu care joacă.

"Mihaela Buzărnescu are ceva special"

- În afară de Simona, mai avem fete în circuit. Aceste fete au niște povești speciale. Miki Buzărnescu este un exemplu. Multe accidentări, multe probleme. Acum este, însă, o jucătoare foarte bună.

- Am văzut-o jucând bine la Open-ul francez, anul trecut. Am urmărit-o, are ceva special pentru mine. Este periculoasă, înțelege în mod natural tenisul, are o tehnică excelentă. Este o jucătoare pe care când o vezi jucând, chiar dacă nu-i cunoști trecutul. Poți să sesizezi ceva emoțional în tenisul jucat de ea. Se face plăcută foarte ușor, îi admiri drumul pe care l-a parcurs până aici. A strălucit târziu, crește din ce în ce mai mult și este foarte periculoasă.

- Are și niște probleme cu arbitri.

- Pune multă pasiune, Ilie Năstase a fost un jucător care a acționat cel mai emoțional dintre toți pe care i-am văzut. Nu l-am văzut pe Ion Țiriac, cred că era la fel.

- Nu chiar.

- Cred că și Ion Țiriac are o doză de nebunie, cel puțin așa am văzut eu. Și Simona Halep. Cred că emoțiile vin din cultură, mi se pare că jucătorii din România pun multă pasiune în jocul de tenis. Ceea ce îmi place.

- Cine credeți că va termina pe primul loc mondial?

- Îl văd pe Novak Djokovic pe primul loc, la masculin, a câștigat ultimele trei turnee de Grand Slam, nu a jucat însă strălucit între ele. Victoria de la Madrid va face diferența, va câștiga Openul francez. Începe să revină la forma pe care o avea în urmă cu 3 sau 4 ani. Nu prea poți să-l învingi pe Novak Djokovic.

- Poate să ajungă la 20 de turnee de Grand Slam câștigate?

- Desigur, dacă își menține condiția fizică și se menține la fel de implicat, va câștiga mai mult de 20. Să nu uităm însă că totul se poate schimba. Te trezești într-o dimineață și spui: "O, nu mai vreau să joc tenis"Nu știm când o să vină acea zi.

- Indiferent de sport, vorbim despre mari campioni precum Federer, Djokovic, dar vorbim și despre Ronaldo, Messi, mari sportivi. De ce acești oameni, care au câștigat mulți bani, continuă să joace la cel mai înalt nivel?

- Nu putem să vedem motivul pentru care au devenit atât de buni în sportul pe care îl practică. Când ajungi un super-star, așa cum sunt ei, devine o dependență de a câștiga și de a evolua în fața oamenilor. Să fii cel mai bun nu înseamnă să fii cel mai bun din lume. Înseamnă să fii cel mai bun pentru tine însuți. Trebuie să joace la un anumit nivel, să aibă un anumit succes. Îl avem pe Federer ca exemplu de comparație. Nu mai este cel mai bun, nu mai câștigă, dar este încă acolo. Știe că a ajuns la 38 de ani, are 4 copii, are multe afaceri în jurul tenisului. Ceea ce vrea cel mai mult acum nu este să fie la fel de bun cum era. Vrea, însă, de la el să fie cât de bun poate să fie, la vârsta sa. Este același lucru la Cristiano Ronaldo, Tiger Woods, Messi, Mohammad Ali, LeBron James. Mohammad Ali a boxat mult timp, există ceva ce îi ghidează pe acești oameni, ceva ce nu putem să vedem.

- Ați văzut semifinalele din Liga Campionilor, Liverpool - Tottenham, știți finala Ligii Campionilor?

- Sunt un mare fan Leeds, am fost mereu, poate să promoveze. 

- Toți țin cu Liverpool, toți țin cu Federer.

Este ceva emoțional în legătură cu Liverpool, cu fanii acestui club. Toți vor ca Liverpool să câștige, cu excepția, poate, a fanilor lui Manchester United. 

- Trei favoriți la Roland Garros în acest an, la masculin și la feminin.

- La masculin este clasic: Djokovic, Rafa Nadal și Dominik Thiem. 

- Poate Rafa Nadal să reușească din nou?

- Evident că poate, a jucat deja mult mai bine la Madrid, are 32 de ani, în curând 33. Nu trebuie să câștige fiecare turneu pentru a avea șanse la Roland Garros. Da, la 3 seturi din 5, va fi dificil să îl învingi. La feminin, cele trei favorite sunt destul de evidente: Simona Halep, prima, Naomi Osaka, a doua. Apoi cred că este Sloane Stephens. A demonstrat în turneele de Grand Slem. Cred că acestea sunt cele trei favorite.

- Nicio șansă pentru Serena?

Nu cred că poate să câștige turneul însă cred că le poate învinge pe toate cele trei favorite. Aș fi, însă, foarte surprins să câștige 7 meciuri pe zgură. O să mai câștige un Grand Slam, dar nu Open-ul francez.

Etichete: rafael nadal , simona halep , roger federer , ilie nastase , mats wilander , interviu wilander

Digi24
Misterul din Sillamae, orașul-fantomă din Estonia. În timpul URSS nu exista oficial pe hartă, iar accesul străinilor era interzis VIDEO&FOTO
Misterul din Sillamae, orașul-fantomă din Estonia. În timpul URSS nu exista oficial pe hartă, iar accesul străinilor era interzis VIDEO&FOTO

La granița Estoniei cu Rusia există un oraș-fantomă. În timpul Războiului Rece, Sillamäe nu exista...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi becali - cfr
"Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!" O publicație locală a aflat ce face Gigi Becali la Olănești

Gigi Becali (63 de ani) construiește două mănăstiri la Olănești, județul Vâlcea, una destinată...

Anunțul făcut de Anamaria Prodan. Când va prezenta ”declarația oficială și decizia cu privire la Laurențiu Reghecampf”
Anamaria Prodan, agent de fotbaliști / Foto: Instagram@anamariaprodanreghecampf
Răsturnare spectaculoasă de situație: englezii anunță favoritul pentru Balonul de Aur 2021. Leo Messi, abia pe 4
Portraits of Dec. 2019
FCSB - Mioveni 3-0. Gazdele, cu 14 absenți, au dat 3 goluri în 13 minute. Argeșenii au jucat o repriză în 10 oameni
gol dumiter
FCSB a rămas fără sponsor! Gaură de 6 milioane de euro pentru Gigi Becali
fcsb fara sponsor 8
Recomandările redacției
Valentin Mihăilă, în meciul Parma - Monza / Foto: Profimedia
Notele primite de Valentin Mihăilă și Dennis Man după 0-0 cu Monza. Românul ”cel mai strălucitor” din echipă

Flavius Stoican, debut cu înfrângere la U Craiova 1948. Concluziile după 0-1 cu UTA și ce le-a cerut jucătorilor
stoican
Gigi Becali a dezvăluit ce jucători de la FCSB s-au vaccinat împotriva Covid-19
Gigi Becali, patronul lui FCSB / Foto: Sport Pictures
Parma, cu Dennis Man și Valentin Mihăilă titulari, a făcut un nou pas greșit, 0-0 cu Monza. Ocazii mari ratate de români
Dennis Man și Valentin Mihăilă, în meciul Parma - Cremonese / Foto: Profimedia
Citește și
Video Exclusiv Planul grandios al lui Ion Țiriac. ”Vrea un turneu ATP la București!”. Unde se va organiza și când va avea loc
Ion Tiriac foto
Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Kremlin Cup. Pe cine mai poate întâlni ulterior pe tabloul principal
243342161_1437920576608185_8981263160439764870_n
Demi Rose, trup perfect într-o rochie ultra mulată. Imaginile inedite, apreciate de peste 300.000 de persoane
Demi Rose, trup perfect într-o rochie ultra mulată. Imaginile inedite, apreciate de peste 300.000 de persoane
Cea mai frumoasă dovadă de dragoste a britanicilor pentru Emma Răducanu: "Wow, sunt onorată"
Cea mai frumoasă dovadă de dragoste a britanicilor pentru Emma Răducanu: "Wow, sunt onorată"
Variantă neașteptată pentru națională, după plecarea lui Rădoi: „Vine pentru două meciuri”
Variantă neașteptată pentru națională, după plecarea lui Rădoi: „Vine pentru două meciuri”
Charlize Theron și-a arătat picioarele tonifiate în pantaloni scurți. Cum a fost surprinsă actrița pe străzile din LA
Charlize Theron și-a arătat picioarele tonifiate în pantaloni scurți. Cum a fost surprinsă actrița pe străzile din LA
Lidia Buble, într-o fustă super scurtă. Cântăreața a făcut furori pe rețelele sociale: ”Ce picioare frumoase ai!”
Lidia Buble, într-o fustă super scurtă. Cântăreața a făcut furori pe rețelele sociale: ”Ce picioare frumoase ai!”
Vârsta la care creierul uman nu mai produce neuroni. Ce se întâmplă dupa ce ai trecut acest prag
Vârsta la care creierul uman nu mai produce neuroni. Ce se întâmplă dupa ce ai trecut acest prag
Chinurile unei foste gimnaste care a luat aurul olimpic și european pentru România. "Ne băteau cu umerașe, cu bețe la club. Eram vânătă, dungă lângă dungă"
Chinurile unei foste gimnaste care a luat aurul olimpic și european pentru România. "Ne băteau cu umerașe, cu bețe la club. Eram vânătă, dungă lângă dungă"
Video Exclusiv Ultimele detalii despre Transylvania Open. Hodor: “A contat mult numele Simonei Halep”
transylvania open wta
Andreea Prisăcariu, cuvinte superbe despre Simona Halep! ”Este o emblemă a României! E perfectă!”
andreea prisacariu
Dan Petrescu așteaptă o finală Halep - Răducanu la Transylvania Open: "Normal că țin cu ea, ce naiba?"
dan-petrescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lidia Buble, într-o fustă super scurtă. Cântăreața a făcut furori pe rețelele sociale: ”Ce picioare frumoase ai!”
Lidia Buble, într-o fustă super scurtă. Cântăreața a făcut furori pe rețelele sociale: ”Ce picioare frumoase ai!”
Digi World
Două doze de vaccin Pfizer, eficiente cel puțin șase luni contra tuturor variantelor de coronavirus. Ce se întâmplă după această perioadă
Două doze de vaccin Pfizer, eficiente cel puțin șase luni contra tuturor variantelor de coronavirus. Ce se întâmplă după această perioadă
Digi Animal World
Un câine a intrat de cinci ori într-un magazin, atras de un unicorn. Ce s-a întâmplat apoi a impresionat o lume întreagă
Un câine a intrat de cinci ori într-un magazin, atras de un unicorn. Ce s-a întâmplat apoi a impresionat o lume întreagă
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate