profimedia-0864664713
Foto Maria Sharapova a fost la "Oscarurile Științei" și i-a uimit pe toți! Kim Kardashian și Margot Robbie, eclipsate
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Simona Halep a pierdut finala de la Madrid, după un meci de mare luptă: 6-1, 2-6, 3-6 cu Maria Sharapova

11.05.2014, 10:01

După un ultim act de mare intensitate pe zgura iberică, Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova cu 1-6, 6-2, 6-3, duminică, în finala turneului WTA de la Madrid, după o oră şi 57 de minute de joc.

simo halep finala
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Halep a jucat senzațional vreme de un set, dar forța adversarei sale s-a făcut simțită în manșele următoare. Simona Halep (22 ani), cea mai bună jucătoare română a momentului, numărul 5 mondial şi a patra favorită a competiţiei, a început excelent cea mai importantă finală din cariera sa (Mutua Madrid Open - turneu de categoria WTA Premier Mandatory), cu un break, iar apoi scorul a devenit 4-0 pentru Simona.

A uluit tribunele cu un prim set perfect!

Sharapova a reuşit să câştige primul său ghem la acest scor (4-1), dar constănţeanca a încheiat conturile la scurt timp, cu 6-1. Situaţia a stat invers în setul al doilea, când Sharapova s-a arătat mai decisă, a început cu break, iar apoi Halep a avut două mingi de rebreak, nefructificate, rusoaica s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a mai reuşit un break şi a închis setul cu 6-2. Deși s-a bazat inițial pe un serviciu foarte bun, românca a cedat treptat inițiativa, oboseala de pe parcursul săptămânii cerându-și, astfel, tributul în cazul micuței constănțence.

În decisiv, Sharapova (27 ani, numărul 9 mondial) a reuşit să câştige pe serviciul Simonei încă de la scorul de 1-1, iar apoi a mai reuşit un break pentru 4-1. Simona a lăsat iluzia unei posibile reveniri, a făcut un break pentru 2-4, iar apoi s-a apropiat la 3-4, dar Maria Sharapova şi-a demonstrat valoarea şi a încheiat cu 6-3, venind din ce în ce mai hotărâtă la fileu, pentru a-și adjudeca punctele. Eșecul nu diminuează cu nimic meritele lui Halep, care a făcut un turneu excepțional, după ce în 2013 a părăsit competiția încă din primul tur.

Sharapova, fost lider în ierarhia feminină mondială, cap de serie nr. 8 la Madrid, o conduce pe Simona Halep cu scorul de 3-0 la meciurile directe, după ce a mai învins-o în 2012, în turul III Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în primul tur la Beijing, cu 7-5, 7-5.

Sharapova a lăudat-o pe Halep: "E la alt nivel!"


Halep va primi un cec de 342.600 euro şi 650 de puncte WTA, în timp ce Sharapova va fi recompensată cu 698.720 euro şi 1.000 puncte WTA. Statisticile partidei au contorizat 4 ași și 4 duble greșeli pentru Simona, care a salvat doar o minge de break din 6, toate fiind înregistrate în ultimele două seturi. 

Pentru Sharapova a fost cel de-al doilea titlu al anului, după cel de la Stuttgart, și al 31-lea al carieriei. "Ce săptămână! Anul trecut am pierdut finala, iar acum am vrut să fac un pas în plus. Simona este la un nivel cu totul diferit față de ceea ce știam eu. Nu știu cum am reușit să revin! În primul set n-am reușit să mă ating de ea, acela este tenisul pe care e capabilă să-l joace. Știam că trebuie să fac ceva diferit pentru a întoarce soarta partidei. Știam că meciul nu este terminat până la ultimul punct jucat", a declarat Sharapova la final, chiar pe teren, în aplauzele spectatorilor.

Ascensiunea tinerei jucătoare române a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA. Între timp, până la turneul de anul acesta de la Madrid, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014). La Madrid, Simona a jucat a 11-a finală a carierei. (Agerpres)

 


UPDATE 19:39. FINAL DE MECI. Maria Sharapova face un nou break pentru 6-3, reușind astfel să revină și să câștige finala de la Madrid. După un meci epuizant, Halep bifează cea mai bună performanță a anului într-un turneu Premier Mandatory. BRAVO SIMONA! Un parcurs impresionant în Spania!


UPDATE 19:31. Simona Halep își face serviciul la avantaj și revine la 3-4. Românca speră să profite de un moment de deconcentrare al fostului nr. 1 WTA.


UPDATE 19:22. Sharapova reușește un nou break, încheind două puncte importante din preajma fileului. Este 4-1 pentru rusoaică, iar aceasta urmează la serviciu. E nevoie de un miracol pentru ca Halep să mai câștige titlul la Madrid.


UPDATE 19:19. Desfășurarea partidei nu este una fericită pentru Halep. Deși a avut avantaj pe serviciul Sharapovei, după o dublă greșeală, Halep nu a reușit să închidă punctul decisiv. Într-o scădere vizibilă a jocului, Halep pierde și primul punct pe serviciul ei, la 1-3.


UPDATE 19:07. După ce Sharapova și-a făcut serviciul la 0 și a continuat evoluția bună, Halep a condus cu 40-0 în game-ul trei, dar a ajuns la egalitate și apoi a cedat la avantaj, astfel că rusoaica a trecut la conducere. Este 2-1 și Sharapova servește.


UPDATE 19:03. Halep a câștigat cu emoții primul game din setul decisiv, după avantaj, iar acum așteaptă serviciul Sharapovei. Nervii celor două jucătoare sunt întinși la maximum.


UPDATE 18:55. FINAL DE SET: Sharapova își face serviciul lejer și se impune cu 6-2, dar Halep va servi prima în decisiv. Hai Simona!!


UPDATE 18:46. S-a făcut 5-2 pentru Sharapova, cu un nou break. 12-6 e raportul loviturilor direct câștigătoare în setul doi, în favoarea rusoaicei. Dacă Halep a profitat de 3 șanse de break din 9, Masha a fructificat ambele ocazii avute până acum!


UPDATE 18:39. Game la 30 Simona și 3-2. Ea păstrează aproape de Sharapova, dar tăria și precizia serviciului advers o pun pe gânduri pe Hale. Din tribune, Wim Fissette privește meciul liniștit, transmițând aceeași stare către eleva sa. Sperăm în continuare la un break decisiv.


UPDATE 18:34. Game la 0 pentru Sharapova, care pare să fi preluat controlul partidei. Simona joacă la un nivel asemănător cu cel din primul set, dar rusoaica a crescut mult în ultima jumătate de oră. Încheie game-ul cu o lovitură în cros, care o prinde pe Simona țintuită pe baza terenului. Urmează românca la serviciu. 3-1.


UPDATE 18:32. Cu mari emoții, Halep își face serviciul la avantaj și scorul este 2-1 pentru Sharapova, care a condus și cu 30-0. Un singur break desparte cele două sportive.


UPDATE 18:20. Simona își putea lua breakul înapoi după ce a condus cu 40-15, dar Sharapova a servit puternic și a încheiat punctele următoare: 40-40. O ramă a Mariei readuce avantajul pentru româncă, după o minge trimisă doi metri afară. Dar rusoaica revine în forță și se distanțează pentru prima dată în această finală. 2-0.


UPDATE 18:17. 1-0 pentru Sharapova în setul doi. Rusoaica profită de prima minge de break ivită și "sparge'" serviciul Simonei la 30, cu un lung de linie bine plasat, atunci când Halep s-a apropiat de fileu și nu s-a mai putut replia.


UPDATE 18:14. Avantajul breakului obținut în final de set este uriaș: Simona începe la serviciu manșa a doua.

Statisticile primului set sunt grăitoare: Halep a pus în teren 65% din primele servicii și a câștigat 83% din puncte cu acesta. N-a oferit nicio minge de break și a comis o singură dublă greșeală, spre deosebire de cele patru ale Sharapova.


UPDATE 18:10. SET HALEP! 6-1 după un joc impresionant, care i-a pus mari probleme Mariei Sharapova. După doar jumătate de oră, Simona și-a impus jocul și are avantaj. HAI SIMONA!


UPDATE 18:06. Game la 15! Halep o plimbă pe Sharapova dintr-un colț în celălalt și încheie punctele fără să utilizeze prea multă putere în lovituri. Serviciul îi merge perfect Simonei: a plasat și are mult efect, iar Sharapova cunoaște multe frustrări la retur. 5-1.

UPDATE 17:56. Simona este de neoprit pe zgura spaniolă! 15-0, 30-0, 40-0 și game! Conduce cu 4-0 și pare că nu mai poate scăpa acest set din mână. A reușit și primul punct pe serviciul advers. 12-4 este scorul la punctele câștigate de pe baza terenului, în favoarea româncei. Deși a avut avantaj pe serviciul advers, Sharapova a făcut game și scorul devine 4-1 pentru constănțeancă.


UPDATE 17:51. După 0-30 și 15-40, Halep reușește un nou break! Game-ul s-a încheiat cu o dublă greșeală a rusoaicei, care nu se regăsește în acest debut de meci. Antrenorul Sven Groenveld a coborât din tribune pentru o scurtă discuție cu ruscoaica. Halep e liniștită, concentrată și simte racheta. Toată țara îi ține pumnii!


UPDATE 17:48. Perfect! Cu un serviciu foarte bun, trimis mult în exterior, Halep închide și game-ul doi, la avantaj. Sharapova a recuperat puncte pe greșelile neforțate ale Simonei, dar serviciul a ajutat-o din plin pe reprezentanta noastră.


UPDATE 17:41. A început partida, cu Sharapova la serviciu. Rusoaica face primul punct al meciului, dar Halep a lovit extrem de puternic după aceea și a realizat primul break al jocului, la 15. Început bun!


UPDATE 17:34. Halep este echipată în stilul clasic, în culorile albastru-portocaliu, purtând o șapcă portocalie. Pare concentrată perfect la miza meciului. De partea cealaltă, longilina Sharapova are un echipament de culoare mov și poartă o șapcă gri.

Aplauzele fanilor o susțin pe româncă. Se fac obișnuitele schimburi dinaintea jocului. Vremea este superbă la Madrid.

UPDATE 17:28. Cele două jucătoare au intrat pe teren și fac încălzirea înainte de meci. Simona se pregătește de partida carierei! Dacă va reuși să strunească loviturile puternice ale Mashei, Halep are o șansă la trofeu. Pentru asta, deplasarea ei pe teren trebuie să fie perfectă.

Etichete: maria sharapova , simona halep , halep sharapova , finala madrid halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul

Exclusiv Daniel Niculae, de azi dublă funcție la Rapid. Un oficial al clubului, înlocuit
Mesajul fanilor FCSB-ului, după ce Lupu a spus că merge la derby-ul cu Rapid
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala Cupei României
dorinel-alonso
Citește și
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist