halep us open

Secretul parcursului bun al Simonei la US Open. Românca, avantajată că nu e în centrul atenţiei

Simona Halep s-a calificat în semifinale, la US Open, după primul succes în faţa Victoriei Azarenka

nick kyrgios australia

Australia l-a scos pe Kyrgios din echipa care va juca în semifinalele Cupei Davis

simona meci

Simona Halep s-a calificat în semifinale, la US Open, după primul succes în faţa Victoriei Azarenka

08.09.2015, 20:16
  • La Liga, etapa a 20-a: Real Madrid - Deportivo (duminică, 17:15, Digi Sport 1) și Betis - Barcelona (duminică, 21:45, Digi Sport1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (duminică, 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele de la US Open, obţinând astfel şi cel mai bun rezultat din turneele de Grad Slam disputate în acest sezon.

Favorită 2 la câştigarea trofeului, românca de 23 de ani a învins-o pentru prima oară în carieră pe Victoria Azarenka (favorită 20), în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi 40 de minute. Partida a fost întreruptă 75 de minute din cauza ploii, în setul 3, game-ul patru, când Simona era condusă cu 2-1, dar avea avantaj pe propriul serviciu, 40-15.

Simona a jucat extraordinar în primul set, în care a plimbat-o pe tot terenul pe adversara ei. Lucrurile s-au schimbat în actul secund, atunci când fostul număr unu mondial a devenit mai agresivă şi s-a impus, chiar dacă Halep a revenit în două rânduri, reuşind re-break-ul.

Semifinala Simona Halep - Flavia Pennetta se va disputa joi spre vineri noaptea, nu mai devreme de ora 4:00, ora României. 

Actul decisiv a început cu un game care a durat mai mult de 10 minute şi în care românca a avut 3 mingi de break salvate de Victoria, care s-a desprins apoi pe tabelă. Simona nu a renunţat, a făcut re-break-ul şi a trecut după aceea la conducerea jocului.

După pauza cauzată de ploaie, Halep s-a întors mult mai determinată şi a reuşit să se desprindă decisiv şi datorită loviturilor câştigătoare, capitol la care, surprinzător, a devansat-o pe Victoria, 40-38. Şi la greşeli neforţate a stat mai bine românca, doar 19, faţă de cele 42 făcute de bielorusă.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.


LIVE TEXT

GAME, SET, MECI, SIMONA HALEP!!!!! Românca s-a impus în faţa fostului număr 1 mondial, după un meci disputat, care a durat 3 seturi, 6-3, 4-6, 6-4. Partida a durat două ore şi 40 de minute, fiind întreruptă 75 de minute din cauza ploii. 

SET 3: Game, Azarenka! 6-3, 4-6, 5-4! Simona va servi pentru accederea în semifinale. Victoria a revenit de la 0-30 şi a câştigat 4 puncte consective. 

SET 3: Game, Halep! 6-3, 4-6, 5-3! Un nou game jucat într-un ritm ameţitor. Halep a servit extraordinar şi a revenit de la 0-30. Simona a câştigat 3 puncte la rând şi, după un retur senzaţional al adversarei, a mai câştigat două, venind la un singur game de semifinale.

SET 3: Break, Halep! 6-3, 4-6, 4-3! Simona se impune contra serviciului într-un moment care se poate dovedi decisiv. Cele două joacă un tenis extraordinar, cu mingi lungi, sunt agresive, dar Victoria a greşit mai mult şi Halep a convertit a doua minge de break avută în game.

SET 3: Game, Halep! 6-3, 4-6, 3-3! Simona egalează din nou, după un joc câştigat la 15. Halep a avut două lovituri câştigătoare cu back-hand-ul şi un serviciu extraordinar cu care a încheiat game-ul. 

SET 3: Game, Azarenka! 6-3, 4-6, 2-3! Victoria a fost foarte agresivă şi s-a impus la 15. Singurul punct câştigat de Simona a venit după o dublă greşeală a adversarei.

UPDATE 00:45: Partida s-a reluat şi Simona a câştigat primul punct, cu un as, şi astfel scorul este 6-3, 4-6, 2-2! 

UPDATE: 00:35: Meciul se va relua în jurul orei 00:45


UPDATE: 23:45: În momentul întreruperii jocului, Simona o conduce pe Azerenka la capitolul lovituri câştigătoare, 31-28. Fostul număr unu mondial a înregistrat mai multe greşeli neforţate - 31-16.

Diferenţa s-a făcut la convertirea mingilor de break: Victoria are un procentaj de 100% (5 din 5), în timp ce Simona doar 29% (5 din 17).


UPDATE: 23:28: Plouă torenţial la New York şi deocamdată jucătoarele şi spectatorii au părăsit arena Artur Ashe. Meciul s-a întrerupt într-un moment în care Azarenka domina meciul cu Halep.  


Meciul s-a întrerupt din cauza ploii. Simona conduce cu 40-15, în al patrulea game al setului!

SET 3: Break, Halep! 6-3, 4-6, 1-2! Simona a avut nevoie de 4 mingi de break pentru a reveni în joc. Azarenka a servit puternic în momentele cheie, dar a încheiat game-ul cu o greşeală neforţată. 

SET 3: Break, Azarenka! 6-3, 4-6, 0-2! Game-ul a început cu un moment rar întâlnit. Simona a cerut un challenge, dar sistemul a întârziat să dea reluarea şi punctul s-a repetat. Azarenka a fost pozitivă şi a lovit agresiv. S-a impus la 30, după un game pe care l-a dominat.

SET 3: Game, Azarenka! 6-3, 4-6, 0-1! Simona a avut 3 şanse de break, în cel mai lung game al meciului, unul care a durat peste 10 minute. Azarenka a servit extraordinar în momentele importante şi a punctat prima pe tabelă.

SET 2: Azarenka face break-ul în ultimul game al setului şi se impune cu 6-4! Bielorusa şi-a ridicat mult nivelul jocului în actul secund, dar Halep a ţinut aproape şi a fost la două puncte să egaleze la 5. Setul al doilea a durat 48 de minute. 

SET 2: Break, Halep! 6-3, 4-5! Simona se impune pe serviciul Victoriei într-un moment crucial al actului secund şi va servi pentru a egala situaţia pe tabelă. Halep a fost condusă cu 30-15, dar a câştigat 3 puncte consecutive.

SET 2: Game, Halep! 6-3, 3-5! Simona rezistă în acest set, în timp ce Azarenka joacă din ce în ce mai bine. Cele două au ajuns la egalitate unde Simona a accelerat şi şi-a adjudecat jocul. Victoria serveşte pentru a împinge meciul în decisiv.

SET 2: Game, Azarenka! 6-3, 2-5! Victoria a jucat foarte bine pe acest game de serviciu. Chiar dacă Simona a ajuns la 30-30, au urmat două servicii care au ajutat-o să se apropie la un singur game de câştigarea setului.

SET 2: Break, Azarenka! 6-3, 2-4! Un nou joc echilibrat, în care Simonei nu i-a intrat primul serviciu şi Victoria s-a impus la avantaj. Halep a ratat şansa să egaleze situaţia pe tabelă. Azarenka a fost condusă cu 15-30, dar a câştigat 3 puncte la rând.

SET 2: Break, Halep! 6-3, 2-3! Simona a făcut un game care ne-a adus aminte de ce s-a întâmplat în primul set. A lovit lung şi a plimbat-o pe Azarenka pe tot terenul. A încheiat game-ul cu un back-hand în lung de linie extraordinar. 

SET 2: Game, Halep! 6-3, 1-3! Simona şi-a regăsit ritmul şi a câştigat primul game al setului la 0. 

SET 2: Game, Azarenka! 6-3, 0-3! Simona şi-a scăzut vizibil nivelul jocului şi a încercat să scurteze punctele, lovind decisiv. Acest lucru nu a ajutat-o, ea greşind de două ori la retur.

SET 2: Break, Azarenka! 6-3, 0-2! Victoria şi-a ridicat nivelul jocului şi s-a impus pe serviciul Simonei, chiar dacă aceasta a servit un as şi a condus cu 30-15. Ultimele 3 puncte au fost câştigate de fostul număr unu mondial. 

SET 2: Game, Azarenka! 6-3, 0-1! Victoria a început mult mai hotărâtă actul secund, dar Simona a reuşit să ajungă la egalitate, după un forehand în lung de linie perfect executat. Un schimb care le-a adus pe ambele la fileu a încheiat game-ul în favoarea Victoriei. 

Victoria Azarenka a solicitat pauză de vestiar şi jocul se va relua în câteva momente. 

SET 1: 6-3, Halep! simona a practicat cel mai bun tenis al ei şi a dominat-o la toate capitolele pe Victoria Azarenka. Prima manşă a durat 42 de minute. Acesta este primul set pe care Simona îl câştigă în faţa fostului număr unu mondial. 

SET 1: Game, Azarenka! 5-3! Bielorusa se impune la 30, chiar dacă face o dublă greşeală, şi Simona va servi pentru câştigarea primului set, sub privirile lui Horia Tecău şi ale Nadiei Comăneci.  

SET 1: Game, Halep! 5-2! Simona se apropie la un singur joc de câştigarea primului set, după un nou game alb, în care şi-a dominat clar adversara şi în care şi-a mai trecut în cont două lovituri direct câştigătoare.

SET 1: Game, Azarenka! 4-2! Simona a făcut un joc mai slab, dar chiar şi aşa a ajuns la egalitate. Victoria a servit puternic chiar şi cu al doilea şi şi-a făcut pentru prima oară serviciul în meci. 

SET 1: Game, Halep! 4-1! Simona face un game fabulos, pe care îl câştigă la 0 şi în care primul serviciul i-a intrat de fiecare dată. Al treilea punct a fost încheiat cu un lob senzaţional al jucătoarei noastre. 

SET 1: Break, Halep! 3-1! Încă un game foarte disputat între cele două, care ajung la egalitate, după două lovituri direct câştigătoare ale Simonei. Românca a avut noroc la avantaj, folosindu-se de banda fileului, dar o lovitură puternică le-a readus la egalitate. Românca a mai ratat două mingi de break, dar a patra a fost cu noroc şi românca are două game-uri în faţă. 

SET 1: Game, Halep! 2-1! Simona rezistă într-un nou game dominat de schimburi lungi şi de lovituri puternice. Se impune la 30, chiar dacă face prima dublă greşeală a meciului. Halep încheie jocul cu un as.

SET 1: Break, Halep! 1-1! Simona revine repede în joc şi se impune pe un serviciu nu foarte convingător al adversarei. Halep a profitat de a doua minge de break şi a restabilit egalitatea.

SET 1: Break, Azarenka! 0-1! Primul joc a fost foarte echilibrat şi a început fără perioadă de tatonare. Au fost schimburi lungi şi cele două jucătoare au fost foarte agresive, cu un plus pentru Azarenka, care s-a impus la 30. 


UPDATE: 21:07: 32 de victorii şi 9 înfrângeri a înregistrat Victoria Azarenka la US Open. La capitolul întâlniri directe, jucătoarea din Belarus o conduce pe Simona, cu 2-0. 


UPDATE: 21:03 Simona Halep şi Victoria Azeranka au intrat pe arena centrală de la US Open, Artur Ashe Stadium, şi sunt pregătite pentru ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin. Simona va servi prima.


UPDATE: 20:45: Flavia Pennatta s-a impus în 3 seturi în faţa favoritei 5, Petra Kvitova, 4-6, 6-4, 6-2 şi s-a calificat în semifinale, acolo unde o poate întâlni pe Simona Halep.

Meciul jucătoarei noastre contra Victoriei Azarenka va începe în aproximativ 15 minute.


UPDATE 20:06: Înainte de meciul dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka, pe Artur Ashe Stadium, se desfăşoară disputa dintre Petra Kvitova şi Flavia Pennetta. Reprezentanta Cehiei şi-a adjudecat primul set, 6-4, dar italianca a egalat situaţia, 4-6.

Astfel, Simona şi Victoria nu vor intra pe teren mai devreme de ora 20:45.

Citește și:
Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

digi24.ro
Citeşte şi

Simona Halep și Ana Bogdan vor juca de la aceeași oră în turul 3 de la AO

halepbogdan

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

Țiriac, despre ruptura dintre Halep și Adidas și negocierile pentru noul contract: "E un om dificil"

ion tiriac simona halep

Cristian Tudor Popescu, impresionat de jocul Simonei Halep: "A jucat cu ură"

ctp-1
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Digi Film
Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman

Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman