SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

VIDEO Halep, în finală la BRD Bucharest Open! 6-2, 4-6, 6-1 cu Monica Niculescu

12.07.2014, 00:27

În direct la Digi Sport, Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Bucureşti, BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, sâmbătă, la Arenele BNR, după ce a învins-o pe compatrioata sa Monica Niculescu, în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-1.

simona halep tenis-1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Halep, cap de serie nr. 1, s-a impus după două ore de joc spectaculos şi va juca o finală scontată, cu italianca Roberta Vinci, a doua favorită.

Niculescu a început destul de bine şi a avut o minge de break în game-ul de debut, dar Simona a revenit, şi-a fructificat serviciul, iar apoi a reuşit un break la zero. Monica a făcut rebreak, dar nu a reuşit să câştige niciun punct pe serviciul său până la 4-2. Halep şi-a adjudecat ultimele două gameuri şi setul inaugural, după 38 de minute.

În debutul setului secund, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, Simona reuşind un break la 2-1 şi s-a desprins la 3-1. A urmat o revenire spectaculoasă a Monicăi, care a câştigat patru gameuri la rând şi şi-a trecut setul în cont cu 6-4, după ce a salvat patru mingi de break în ultimul game!

Decisivul a fost aproape fără istoric, Halep s-a concentrat şi a controlat jocul, impunându-se cu 6-1. Simona Halep are în palmares şapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia - 2013, Doha - 2014) şi a mai jucat cinci finale (Fes - 2010, 2011, Bruxelles - 2012, Madrid, Roland Garros - 2014).


Italianca Roberta Vinci, a doua favorită, a dispus în prima semifinală de sâmbătă cu 6-1, 6-3 de Kristina Kucova (Slovacia). Vinci (31 de ani), numărul 24 mondial, are în palmares 9 titluri WTA, aceasta fiind prima sa finală de simplu de anul acesta.

Ultimul titlu de simplu a fost cucerit de Vinci anul trecut la Palermo, dar italianca a câştigat săptămâna trecută titlul la Wimbledon în proba feminină de dublu, alături de compatrioata sa Sara Errani.

Halep o conduce pe Vinci cu 3-2 în meciurile directe, italianca obţinând cele două victorii la Paris, în primul tur, în 2012, cu 6-4, 6-4, şi în 2013, cu 6-0, 6-3. Simona a reuşit primul succes în faţa Robertei în 2012, la Barcelona, în optimi, cu 6-1, 6-3, câştigând de două ori anul trecut, în optimi la Roma, cu 6-4, 6-2, şi în optimi la s-Hertogenbosch, cu 6-0, 6-1.
Monica Niculescu va primi 11.300 dolari şi 110 puncte WTA pentru accederea în semifinale, finalista va încasa 21.400 dolari şi 180 puncte, iar câştigătoarea va fi recompensată cu 43.000 de dolari şi 280 puncte WTA. Sursa: Agerpres

''A fost un meci foarte dificil, vreau s-o felicit pe Monica, a jucat foarte bine astăzi. Mă bucur mult că am făcut un meci bun şi că spectatorii au văzut un meci frumos. Sper că le-a plăcut şi mâine vor veni să mă susţină'', a afirmat Halep imediat după meciul câştigat cu 6-2, 4-6, 6-1 în faţa Monicăi Niculescu.

''Sunt foarte obosită, am avut o perioadă cu foarte multe meciuri, dar este o plăcere să joc acasă, tocmai de aceea am ales că joc acest turneu, dacă era în altă ţară nu jucam, cu siguranţă. Mă bucur mult că am câştigat şi am ajuns în finală. Mâine va fi un meci dificil, dar este ultimul din turneu, aşa că va trebui să ne bucurăm toţi de el'', a mai spus Halep, numărul trei mondial.


REZULTATELE ZILEI DE SÂMBĂTĂ, LA BRD BUCHAREST OPEN

Terenul Central (ora 15:00):

Kristina Kucova (Slovacia) - Roberta Vinci (Italia/N. 2) 1-6, 3-6

nu înainte de ora 17:00:

Simona Halep (N. 1) - Monica Niculescu (România) 6-4, 2-6, 6-1

Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu (România) - Katarzyna Piter (Polonia)/Olga Savciuk (Ucraina/N. 1), Digi Sport 2

Terenul 1 (ora 15:00):

Cagla Buyukakcay (Turcia)/Karin Knapp (Italia) - Paula Kania (Polonia)/Anna Tatishvili (SUA) 6-7, 6-3, 10-4


SETUL 3

# GAME, SET ȘI MECI PENTRU HALEP! Cu o ultimă dreaptă în colț, care nu i-a dat nicio șansă lui Niculescu, Halep își fructifică serviciul la 30 și obține calificarea în finală, unde o va întâlni pe Roberta Vinci. Revenim cu detalii. Scor final: 6-2, 4-6, 6-1.


# 5-1 HALEP, BREAK! Simona Halep reușește un lob splendid pentru 40-0, iar Niculescu nu mai poate reveni. Favorita va servi pentru meci.

# 4-1 HALEP, ÎNCĂ UN BREAK. Monica Niculescu riscă tot, iese la atac și insistența îi este răsplătită: ea câștigă pe serviciul advers și se poate apropia la 4-2.

# 4-0 HALEP. Favorita de la București este dezlănțuită după pierderea setului secund. Ea reușește un nou break, la 15, după un serviciu doi nereușit al Monicăi. Semifinala 100% românească pare decisă!

# 3-0 HALEP. Simona și-a regăsit frecvența la serviciu și are avantaj de trei game-uri, deși Niculescu a condus la un moment dat cu 30-15.

# 2-0 HALEP, BREAK! Condusă cu 0-40, Niculescu trimite în cele din urmă o minge mult afară, iar Simona revine la conducerea partidei. 

# 1-0 HALEP. Simona Halep salvează o minge de break și conduce în setul decisiv, reușind astfel primul game după o serie lungă de puncte adjudecate de Niculescu. Ce revenire în meci a reușit Monica!


SETUL 2

# SET NICULESCU! Deși Halep a avut trei mingi de break pe serviciul Monicăi Niculescu, aceasta din urmă și-a apărat avantajul și a împins partida în set decisiv.

# 5-4. NICULESCU. Simona Halep rămâne în meci, fructificând serviciul său la 15. 

# 5-3 NICULESCU. Cu un forehand perfect plasat în colț, Niculescu închide game-ul la 15 și se apropie de câștigarea setului. Patru game-uri la rând a câștigat Monica Niculescu.

# 4-3 NICULESCU! Break surprinzător reușit de Monica Niculescu, după un game disputat cu multe egalități! Ultima minge a fost trimisă afară de Halep, dintr-o poziție favorabilă. Nu demult, Halep avusese minge de 4-1, dar acum se vede în postura de reveni pe tabelă.

# 3-3. Niculescu egalează situația la game-uri! Bucureșteanca își face serviciul la 15, grație unor execuții puternice și precise, la care Halep nu a găsit răspunsurile potrivite. Halep urmează la serviciu.

OI Halep a câștigat 77% din punctele jucate cu primul serviciu (24 din 31), în vreme ce Niculescu nu a obținut decât 17 din 33 la aceeași statistică. În continuare, ambele sportive se chinuie pe serviciul doi: Halep a câștigat doar 3 puncte, Niculescu 4.

# 3-2 HALEP, BREAK NICULESCU. Monica revine în joc după o minge trimisă mult afară de adversara sa, la un atac din dreptul fileului.

# 3-1 HALEP, BREAK. Simona se distanțează la 15-40 și preia definitiv controlul acestui set! Niculescu a trimis un serviciu plat pentru 30-40, returul lui Halep oprindu-se în fileu. Egalitatea s-a restabilit după un out al lui Halep, care obține în cele din urmă două puncte la rând.

# 2-1 HALEP. Game fructificat ușor de Halep, la 0, care revine în avantaj. Doar două mingi de break a avut Niculescu până acum, fructificând una singură. Halep a avut deja 10 șanse de break.

# 1-1. Două momente de neinspirație ale Monicăi fac ca tabela să arate 0-30. Cu un serviciu puternic, ea recuperează un punct, doar pentru a-l irosi pe următorul, cu serviciul doi. Niculescu obține game-ul în cele din urmă, după câteva egalități apring disputate.

# 1-0 HALEP. Simona Halep profită de serviciu fără probleme și preia conducerea în setul al doilea. Pare hotărâtă să încheie acest meci cât mai repede, pentru a se pregăti de marea finală! Niculescu încă nu a găsit antidotul la jocul aproape perfect al conaționalei sale.


SETUL 1

# SET HALEP! Simona reușește break-ul la 40 după un slice nereușit al lui Niculescu, care aruncă mingea în out. 6-2 în primul set, iar Halep va servi prima în actul secund.

# 5-2 HALEP. După un game șase apring disputat, Simona Halep se distanțează la 5-2 fără prea mari probleme, chiar dacă a comis o dublă greșeală la 30-0. Retur scurt al Monicăi, 40-15, 40-30 și game.

# 4-2 HALEP. Monica Niculescu își putea face servicul la 30, construind foarte bine punctele, dar Halep a ajuns în postura de a avea minge de break și de 5-1. În cele din urmă, Niculescu găsește forța de a reveni și își adjudecă game-ul. Simona pare că se grăbește în raliurile lungi, iar Niculescu se apără foarte bine în fața locului 3 mondial.  

OI Halep pune în teren 69% dintre primele servicii, în vreme ce Niculescu are procentaj de 50%. Monica nu a câștigat niciun punct cu serviciul doi, ambele sportive având câte o dublă greșeală în cont. Halep a reușit și un as.

# 4-1 HALEP. Serviciul o ajută mult pe Halep, care se distanțează la 40-0, cel mai frumos punct fiind cel de-al doilea: chemată la fileu, Halep a răspuns bine la o "scurtă" a rivalei și a materializat punctul cu un unghi excepțional. Se impune la 15 în cele din urmă.

# Break HALEP, 3-1. Simona revine în avantaj de două game-uri, după ce a forțat desprinderea pe serviciul moale al lui Niculescu. 

# Rebreak! Halep conduce cu 2-1, după un game decis la avantaj. Niculescu urcă des la fileu după mingile sale din slice, iar asta o obligă pe Halep să joace mai des de pe baza terenului. După ce a ajuns la avantaj, Niculescu a profitat de o minge trimisă în fileu de Halep.

# 2-0 HALEP! Break obținut de Halep fără prea mari bătăi de cap, la 0, cu un ultim punct adjudecat superb, din dreptul fileului. 

# Monica Niculescu a avut minge de break pe fondul unor erori neforțate ale Simonei, dar favorita principală ajunge la avantaj cu o dreaptă în cros și apoi își adjudecă game-ul de serviciu. 1-0 HALEP


UPDATE 17:00: Cele două jucătoare au pătruns pe teren.

Etichete: monica niculescu , simona halep , halep brd bucharest , niculescu brd bucharest , halep niculescu brd bucuresti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Gata să plece de la Rangers! Scoțienii anunță transferul lui Ianis Hagi: ”Pare inevitabil”

Dorit de Bayern Munchen, Julian Nagelsmann și-a decis viitorul
FuĂźball - 1. Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern MĂĽnchen am 19.03.2023 in der BayArena in Leverkusen Trainer Ju
Surpriză! Ce meci va arbitra Istvan Kovacs, după Barcelona - PSG. Centralul înjurat în față de Coman, la FCSB - Rapid
Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League
Starul pentru care Gigi Becali a oferit 1.500.000€ a fost făcut ”praf”: ”Joacă două meciuri pe an!”
becali
Citește și
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost uimitor!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răbdător stăpâna în vârstă, în timp ce urca scările