Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
badosa
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro 4-6, 6-3, 6-4, în finala de la Indian Wells

17.03.2013, 15:00

Rafael Nadal s-a întors! Spaniolul, care a lipsit mai bine de șapte luni din circuit din cauza unei accidentări, a câștigat primul turneu din Seria Masters al anului, la Indian Wells, dovedind că e într-o formă fizică senzațională și că a depășit problemele medicale care l-au chinuit toată a doua jumătate a anului trecut.

nadal indian wells
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

În California, ibericul a început excelent disputa cu Juan Martin Del Potro și a condus cu 3-0 în setul inaugural. A fost momentul în care a început să funcționeze tactica lui Del Potro, cu lovituri alternate, când moi, când accelerate, de pe fundul terenului, și cu o siguranță dezarmantă la serviciu.

Argentinianul a reușit astfel două break-uri și a pus punct setului la 6-4. A început excelent și setul secund, cu un break, a condus cu 3-1 și părea în control asupra disputei. A fost momentul în care Nadal s-a trezit parcă, s-a scuturat de toate fricile, a început să miște mai mult picioarele și a câștigat nu mai puțin de cinci game-uri consecutive, ducând astfel disputa în decisiv.

Sud-americanul a servit în debutul manșei finale și a avut nevoie de aproape 11 minute pentru a închide game-ul, salvând și trei mingi de break. Un efort fizic ce l-a stors și asta s-a văzut în game-ul imediat următor, când Nadal a servit și a egalat, 1-1, în mai puțin de un minut și jumătate.

Setul al treilea a fost apoi un fel de joc de-a șoarecele și pisica, Nadal servind mereu exact și jucând mingi lungi pe fundul terenului, obligându-l pe adversar să alerge mai mult. Și tocmai asta n-a mai putut face Del Potro, iar încercările sale de a termina repede punctele, cu veniri la fileu, au fost sortite eșecului, pentru că fostul lider mondial l-a pasat eficient.


E de remarcat cum s-a îmbunătățit procentajul la serviciu pentru Rafa, de la 61% în primul set, la 88% în setul al treilea. Un set în care Del Potro s-a agățat de toate șansele, salvând trei mingi de meci la 5-3 pentru Nadal, fără să reușească apoi să-l încurce pe spaniol pe propriul serviciu!

Astfel, acesta a câștigat finala, 4-6, 6-3, 6-4, după două ore și 30 de minute de la primul serviciu, a opta victorie directă împotriva lui Del Potro și a 22-a într-un turneu de categorie Masters Series. Totodată, este a 14-a victorie consecutivă din acest an a ibericului, care a reușit să se impună în trei dintre cele patru turnee la care a luat startul în 2013.  

La Indian Wells, este campion a treia oară, după succesele reușite aici în 2007 și 2009. Pentru Del Potro a fost prima finală într-un turneu de categoria Masters.


LIVE TEXT

Rafael Nadal: "Bravo Juan Martin, pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut aici, felicitări și echipei tale! Mulțumesc organizatorilor, dar și suporterilor, e un turneu perfect pentru noi jucătorii. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, familiei mele. Este una dintre cele mai emoționante victorii ale carierei mele, am câștigat aici după 7 luni foarte grele. Susținerea pe care am simțit-o aici după această accidentare a fost uimitoare. Vreau să revin aici pentru mulți ani și să joc la Indian Wells."

Juan Martin Del Potro: "Îl felicit pe Rafa, a meritat această victorie! Felicitări și echipei lui, merită asta! Publicul a fost minunat și vă mulțumesc, ați fost alături de mine când am trecut prin momente grele. O să vin aici mereu să joc, cu mare plăcere, e un turneu senzațional"


FINAL: Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro 4-6, 6-3, 6-4!

01:45- Prima minge de meci pe propriul servciu pentru Nadal. Greșește Del Potro și Nadal e campion la Indian Wells! 1000 e puncte ATP și 1 milion de dolari premiul lui Nadal! 

01:42- Rafael Nadal servește pentru meci! Conduce cu 5-4, după 2 ore și 26 de minute de la startul finalei.

01:37- Minge de meci pentru Nadal! Del Potro o salvează cu serviciul returul lui Nadal ducându-se în fileu. A doua minge de meci salvată de argentinian, Nadal trimite în spatele liniei de fund! Nadal a avut 40-0, dar Del potro egalează, venind la fileu curajos. A salvat trei mingi de meci!

01: 34- 5-3 pentru Nadal, care poate închide meciul pe serviciul oponentului său!

01:29- Del Potro își face serviciul și scorul devine 4-3. Finala nu e încă jucată, argentinianul fiind decis să se predea cu luptă.

01:26- Nadal își face din nou cu ușurință serviciul și conduce cu 4-2. Urmează un game extrem de important, Del Potro are nevoie să servească perfect!

01:22- Del Potro servește bine și câștigă la zero game-ul: 3-2 Nadal.

Procentaje incredibile pe primul și al doilea serviciu pentru Nadal, în primele patru game-uri ale setului trei: 80%.

01:19- Nadal își face serviciul și conduce cu 3-1! Del Potro trebuie să găsească resurse fizice dacă vrea să nu piardă meciul. Pare dominat cu autoritate de adversarul său.

01:15: Nadal a reușit break-ul! Del Potro pare terminat fizic! 2-1 pentru Rafa.

01:09: Doar 1 minut și 28 de secunde a durat game-ul al doilea al setului trei. Nadal a servit perfect și l-a câștigat la zero. Nadal - Del Potro 4-6, 6-3, 1-1!

01:07- Primul game al setului decisiv a fost un maraton de 10 minute și 21 de secunde. Del Potro a reușit să-și câștige serviciul, după ce a salvat trei mingi de break.

00:53- 6-3 pentru Nadal și egalitate la seturi. Spaniolul a câștigat 5 gameuri consecutive, revenind de la 1-3 și ducând finala în decisiv. Del Potro pare din ce în ce mai obosit, în vreme ce Nadal se simte din ce în ce mai bine! Adversarul său a avut un procentaj dezastruos pe al doilea serviciu, doar 20%, în acest set. Rafa și-a îmbunătățit procentajul pe primul serviciu, de la 61% în primul set, la 70% în al doilea.

00:50- 5-3 și serviciul pentru Rafael Nadal, care servește pentru a egala la seturi. A fructificat a doua minge de break și confirmă că de la jumătatea setului doi a preluat controlul meciului, mai ales fizic. Del Potro pare mult mai obosit decât oponentul său!

00:40- Rafa Nadal a avut două mingi de break, la 3-2. Prima i-a fost anulată cu servici-vole. La a doua Del Potro a trimis neforțat afară și spaniolul a egalat la 3!

00:31- Del Potro păstrează avantajul de 2 gameuri, conduce cu 3-1 și arată același tenis solid, în care alternează lovituri moi cu accelerări de pe fundul terenului, care-l pun în reală dificultate pe Rafael Nadal!

00:22- Del Potro salvează o minge de break, apoi are șansă, Nadal trimițând afară o lovitură relativ ușoară. E 2-0 pentru Del Potro, în setul doi!

00:17- Setul doi începe cu un break al lui Del Potro. Nadal greșește neforțat la mingea de break a argentinianului!

00:08- Juan Martin Del Potro a câștigat primul set, 6-4, după ce a fost condus cu 3-0! Argentinianul a revenit într-o manieră impresionantă, cu accelerări de pe fundul terenului și mai ales cu un procentaj excelent pe primul serviciu. Nadal a fost obligat să se apere și chiar dacă în general a făcut asta eficient, alergând foarte mult, a trebuit să se declare învins.

Procentaj foarte slab al punctelor câștigate pe primul serviciu de către Rafael Nadal, doar 52%.

00:04- Del Potro a întors în favoarea lui meciul. A reușit un break, conduce cu 5-4 și va servi pentru a câștiga setul!

23:56- După 40 de minute, Rafa Nadal conduce cu 4-3 în primul set.

23: 53- E egalitate, 3-3, după ce Nadal a condus cu 3-0 și a avut două mingi de 4-0 în primul set. 

23:50- Del Potro a recuperat break-ul pe care-l cedase în game-ul doi al setului și s-a apropiat la 2-3.

23:41- Del Potro a câștigat primul game, e 3-1 pentru Nadal.

23:35- 3-0 pentru Nadal în primul set. Del Potro pare obosit, lovește moale, nu e capabil deocamdată să găsească răspuns pentru jocul solid al spaniolului.

23.29- Nadal reușește primul break! Conduce cu 2-0 în primul set!

23:22- Nadal și-a câștigat serviciul, dar nu fără dificultate, primul game fiind decis după ce a fost egalitate la 40. Nadal - Del Potro 1-0

23:15- A început partida. Nadal e primul la serviciu.

23:05- Rafa Nadal și Juan Martin Del Potro au intrat pe teren și au început încălzirea.


Finala de la Indian Wells are loc duminică seară, de la ora 23:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și pe www.digisport.ro.

În ultimul act se întâlnesc, în premieră, Rafael Nadal (26 de ani) și Juan Martin Del Potro (24 de ani), care vor disputa al treilea lor meci direct în turneul american. Del Potro poate deveni primul argentinian din istorie care triumfă la Indian Wells, în vreme ce Nadal poate obține al treilea său trofeu aici, după cele din 2007 și 2009.

Spaniolul domină la "directe"

Înaintea partidei, Nadal, numărul 5 mondial, stă mult mai bine la capitolul "întâlniri directe". Spaniolul conduce cu 7-3, dar ultimele șase întâlniri pe hard au fost împărțite egal, câte trei succese pentru fiecare sportiv. Ultima lor întâlnire directă a avut loc la Sevilla, în Cupa Davis, în decembrie 2011, când Rafa Nadal s-a impus cu 3-1. Cei doi au mai jucat la Indian Wells de două ori și de fiecare dată s-a impus ibericul din Manacor.

Cel mai bun start de sezon

Dacă va câștiga trofeul, cu ocazia meciului 600 din carieră, Nadal va bifa cel de-al 53-lea titlu din carieră și totodată al 22-lea de Masters. L-ar depăși astfel pe liderul all-time, Roger Federer, și el deținător a 21 de titluri de Masters - cele mai multe din istoria tenisului. Revenit după o accidentare gravă, Rafael Nadal are un început de an aproape perfect, cu 13 victorii consecutive și un bilanț total de 16-1.

Niciodată nu a debutat Nadal atât de bine într-un an competițional! În 2009, precedentul reper statistic, strânsese 15 victorii și două eșecuri în primele 17 partide ale anului. Totuși, pe Nadal îl urmărește blestemul finalelor jucate pe hard, el pierzând ultimele șase meciuri de ciment, jucate cu trofeul pe masă.

Rezumatul semifinalei cu Berdych


Del Potro, primul argentinian câștigător la Indian Wells?

Cu o victorie în fața lui Del Potro, Nadal ar fi sigur că va urca pe locul 4 în ierarhia ATP, dar sudamericanul nu se va preda ușor în finala care-i poate aduce primul titlu de Masters din carieră. Totodată, pentru Del Potro ar fi cel de-al 15-lea titlu din carieră, iar acesta ar intra într-o galerie selectă a tenismenilor argentinieni care reușesc să se impună într-un concurs de 1000 de puncte.

La Indian Wells, Guillermo Vilas a fost ultimul sportiv din "Țara Tangoului" care a jucat finala, fiind învins în 1977 de localnicul Brian Gottfried. De altfel, doar un singur sudamerican s-a impus aici în istorie, chilianul Marcelo Rios, în 1998, când victimă i-a fost Greg Rusedski. De-a lungul carierei sale, Juan Martin Del Potro a înregistrat un bilanț de 30 de victorii și 53 de înfrângeri cu adversarii din top 10 ATP.

Rezumatul semifinalei cu Djokovic

Nadal se poate alătura lui Federer

Câștigătorul va primi 1 milion de dolari și 1000 de punte ATP, în vreme ce pierzătorul se va mulțumi cu jumătate de milion de dolari și 600 de puncte în ierarhia masculină. În cazul unei victorii, Nadal ar deveni doar al patrulea jucător din istorie care câștigă cel puțin trei trofee la turneul californian: a fost precedat de Roger Federer (4), Michael Chang (3) și Jimmy Connors (3).

În drumul spre finală, Nadal a pierdut doar un singur set în cele cinci meciuri care l-au adus în finală, câștigând 41 din cele 46 de game-uri disputate pe serviciul său. Totodată, el a salvat 10 din 15 mingi de break oferite rivalilor și a reușit să câștige 28% din game-urile jucate pe serviciul advers. În 2011, Nadal a fost învins în finală de sârbul Novak Djokovic, sor 6-4, 3-6, 2-6.

VIDEO Ce au făcut Del Potro și Nadal în semifinale

Marea finală va fi transmisă în direct de Digi Sport 1, duminică, de la ora 23:00.

Etichete: video , rafael nadal , del potro , juan martin del potro , nadal del potro , tenis video , del potro nadal , nadal video , video juan martin del potro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Exclusiv Daniel Niculae a intrat în direct și nu s-a abținut: ”Viciere de rezultat”
daniel niculae
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
ionel danciulescu
Citește și
Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului
profimedia-0850969681
Nadal s-a calificat în runda a doua a turneului de la Barcelona, la revenirea sa în circuitul ATP
profimedia-0183002414
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Suferință fără sfârșit pentru Rafa Nadal: și-a anunțat retragerea de la Monte Carlo: ”Corpul meu nu mă lasă!”
rafael-nadal

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”