• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După ultima ispravă făcută în circuit, Nick Kyrgios s-a ales cu încă o amendă uriașă. Australianul a fost sancționat cu aproximativ 31.000 de dolari americani, după ce a abandonat fără să aibă aparent o problemă medicală, după primul set al meciului din runda inaugurală a turneului din seria Masters 1000 de la Shanghai.

Nick Kyrgios a părăsit terenul de joc, marți, după ce a pierdut prima manșă, în tie-break, în fața americanului Steve Johnson, în huiduielile publicului din China și spre surprinderea arbitrului de scaun și a adversarului.

În finalul meciului, după ce Roman Torres a marcat golul care avea să aducă victoria panamezilor, un copil de mingi a ținut să contribuie și el la calificarea țării sale la Cupa Mondială.

Nu mai eram în stare să continuu, pentru că se făceau 24 de ore de când aproape că nu mai mâncasem nimic. Eram totuşi decis să merg pe linia bună lansată la Beijing şi să închei anul 'en beaute'. Dar, ca să fiu sincer, eram golit pur şi simplu”, a spus Kyrgios, după meci, încercând să-și justifice abandonul.

Explicațiile australianului nu i-au convins însă pe cei de la ATP, care au decis să-i retragă premiul de 21.095 de dolari americani care i se cuvenea pentru participarea în primul tur al Masters-ului de la Shanghai, întrucât nu a prezentat niciun document care să arate că suferea de o problemă medicală și să-i acorde și o amendă suplimentară de 10.000 de dolari americani pentru comportament nesportiv.

Deși are doar 22 de ani, Kyrgios a primit numeroase amenzi de-a lungul carierei. Una dintre ele a venit chiar după turneul din urmă cu an an de la Shanghai, atunci când a scandalizat din nou lumea tenisului cu atitudinea sa deloc profesionistă.

În timpul meciului cu Mischa Zverev, din 2016, el a oferit mai multe momente atipice pentru un joc de tenis, care i-au adus oprobriul publicului. Faza cea mai controversată a avut loc chiar în primul set, la scorul de 1-3 şi avantaj Zverev. Kyrgios a servit extrem de moale, fără a face săritura obişnuită, pentru ca apoi să plece spre banca de odihnă, deşi adversarul nu apucase încă să returneze.

Pentru atitudinea sa din timpul meciului, dar și pentru declarațiile de la final, Kyrgios a fost sancționat atunci de ATP, el fiind suspendat două luni și jumătate.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT