Baschetbalista americană Brittney Griner a fost arestată în Rusia / Foto: Profimedia

Baschetbalista americană arestată pe un aeroport din Rusia pentru posesie de droguri a pledat vinovată. Ce urmează pentru sportivă

articol scris de Digi Sport
07.07.2022, 19:57
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner a pledat joi vinovată, în faţa unei instanţe de judecată din Rusia, la acuzaţia de trafic de droguri, infracţiune care îi poate aduce zece ani de închisoare.

"Aş dori să pledez vinovată. Dar nu a existat intenţie. Nu am vrut să încalc legea, voi depune şi o mărturie mai târziu, am nevoie de timp", a spus aceasta în limba engleză, spusele fiind traduse în rusă.

Galerie Foto

Următoarea înfăţişare pentru Brittney Griner a fost programată pentru 14 iulie

Diplomaţia rusă a denunţat, joi, "spectacolul public" al oficialilor americani în cazul baschetbalistei Brittney Griner, arestată şi judecată în Rusia pentru trafic de droguri, un caz din care preşedintele Joe Biden face o "prioritate", notează Agerpres.

"Spectacolul public pe care îl fac politicienii contemporani nu poate, în acest caz concret, să fie decât jenant. Nu doar că reprezintă un spectacol, ci pare chiar şi o afacere", a afirmat ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, citat de presa rusă.

Cea de-a doua audiere a jucătoarei americane urmează să aibă loc joi la Moscova. Ea riscă până la 10 ani de închisoare după ce a fost arestată la sosirea pe aeroportul moscovit Şeremetievo în posesia unor ţigări electronice şi a unui "lichid care prezenta un miros special" de ulei de canabis, conform serviciului federal al vămilor ruse.

Conform lui Riabkov, mai întâi trebuie aşteptat finalul acestui proces, înainte de orice speculaţie pe marginea unui eventual schimb de prizonieri între Statele Unite şi Rusia.

"Este clar că toate procedurile judiciare nu s-au încheiat încă, iar atât timp cât nu se încheie, nu putem vorbi despre altceva", a apreciat diplomatul rus.

Galerie Foto

Brittney Griner, cerință pentru Joe Biden

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner i-a cerut luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui SUA, Joe Biden, ale cărei fragmente au fost publicate de familie, să facă totul pentru a o elibera din închisoarea din Rusia, unde este acuzată de autorităţile locale de contrabandă cu droguri şi se află încarcerată din luna februarie.

"Sunt închisă într-o închisoare rusă, singură cu gândurile mele şi fără protecţia familiei, a prietenilor, a tricoului olimpic sau a tuturor lucrurilor pe care le-am reuşit în viaţă. Şi sunt îngrozită de ideea de a mă afla aici pentru totdeauna", a scris dubla campioană olimpică de baschet, al cărei proces a început vinerea trecută cu uşile închise la un tribunal din Himki, de la periferia Moscovei.

"Ştiu foarte bine că trebuie să faceţi multe lucruri, dar vă rog, nu mă uitaţi, nici pe mine şi nici pe alţi deţinuţi americani", a implorat aceasta. "Vă rog, faceţi totul pentru a ne aduce acasă".

Scrisoarea lui Griner a fost depusă simbolic la Casa Albă luni, de Ziua Independenţei Statelor Unite.

În mai, autorităţile de la Washington au declarat că Rusia o reţine "în mod nedrept" pe jucătoarea în vârstă de 31 de ani, în timp ce WNBA, liga profesionistă de baschet feminin din SUA, a precizat că "lucrează pentru a o aduce pe Griner acasă". Cazul acesteia se află acum în mâinile trimisului special al SUA care se ocupă de persoanele luate ostatice.

Arestarea jucătoarei americane, campioană a WNBA în 2014 cu echipa Phoenix Mercury, s-a produs pe fondul unei crize dintre Occident şi Moscova, generată de invazia din Ucraina.

Considerată una dintre cele mai mari jucătoare de baschet feminin, Brittney Griner, la fel ca majoritatea jucătoarelor WNBA, a evoluat mai multe sezoane pentru echipa rusă Ekaterinburg în timpul extrasezonului din Statele Unite.

Etichete: rusia , america , joe biden , brittney griner , brittney griner a pledat vinovată , arestare brittney griner


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Gestul făcut de Xabi Alonso după umilința din finala Europa League. S-a dus direct la Istvan Kovacs

Foto Ce lovitură! A refuzat naționala României și a fost convocat de altă țară la EURO 2024

”Investiția secolului”. David Beckham a dat lovitura: de la 25 de milioane la un miliard!

Surpriză de proporții: clubul cu care ar urma să semneze Jurgen Klopp

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Se pregătește revoluția în SuperLigă! Schimbări majore de regulament din sezonul viitor

Ianis Hagi a fost scos la vânzare! Clubul care vrea să înceapă imediat negocierile pentru transfer

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ce poze a postat Octavian Popescu din vacanță și a reacționat

O legendă a fotbalului mondial a prezis toate rezultatele de la EURO: crede că România va face o mare surpriză

Citeşte şi

Vladimir Putin a dat răspunsul, după cererea lui Emmanuel Macron

Apelul la 911 care a dus la arestarea brutală și moartea lui George Floyd. Ce ar fi făcut americanul

PEROZLogodnica lui Jason Statham, val de reacții pe Instagram după ce a postat imagini nud din camera de hotel de la Cannes

FILM NOWAna de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de peste 1,6 milioane de like-uri. „Cât de frumoasă ești!”

Ofertele pe care le-a refuzat noul pariu al lui Gigi Becali pentru a semna cu FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a despărțit de iubit și își caută un partener de călătorie pentru o vacanță în Halkidiki. Ce pretenții are turista din România citeşte ştirea pe ziare.com

Stațiunea din România pe care mulți au uitat-o, dar e la mare căutare acum. Prețuri mici, condiții bune citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc