Topul coeficienților UEFA: cât de jos am putut să ajungem și cum arată clasamentul LIVE. CFR ne dă speranțe!

15.08.2019, 00:07
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

CFR Cluj a reușit o victorie entuziasmantă pe terenul lui Celtic (4-3) și s-a calificat în play-off-ul UEFA Champions League. Campioana României are astfel locul asigurat în grupele uneia dintre cele două competiții europene intercluburi.

Succesul fantastic de aseară ne ajută și în topul coeficienților, acolo unde țara noastră a ajuns pe locul 30! A urcat, mai bine zis, pe locul 30, grație succesului formației antrenate de Dan Petrescu pe Celtic Park. Țara depășită în clasamentul în timp real: Liechtenstein.  

După ultimele sezoane europene, care au fost foarte slabe pentru formațiile românești, am suferit o cădere dramatică în clasamentul coeficienților, iar în acest moment deasupra noastră sunt țări precum Azerbaijan sau Kazahstan.

Clasamentul LIVE al coeficienților de țară

Topul coeficienților UEFA | Suntem pe locul 5 în acest sezon

În acest sezon, România a rămas cu 3 echipe din 4 în Europa, după ce Viitorul a fost eliminată de Gent. CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova mai sunt în cursă, iar ultimele două își joacă joi locul în play-off-ul Europa League. 

Rezultatele obținute de formațiile noastre până acum situează România în topul națiunilor cu cel mai mare coeficient de țară în acest sezon. Mai exact, pe locul 5, cu 2.875 puncte acumulate până acum. Peste țări ca Anglia, Spania, Italia sau Germania!

Sezonul este abia la început, însă evoluțiile entuziasmante ale CFR-ului, dar mai ales rezultatele campioanei României ne dau speranțe că vom urca în topul coeficienților de țară. Acolo unde ne-am prăbușit, după rezultatele catastrofale de anul trecut. În clasamentul LIVE, am ajuns pe locul 30!, după cum aminteam mai sus.

Topul coeficienților UEFA | Contraperformanţă istorică în sezonul trecut

În sezonul trecut, pentru a doua oară în ultimii 15 ani, țara noastră nu a avut echipă în grupele cupelor europene. Liga 1 s-a făcut de râs în Europa, în vara trecută, și s-a prăbușit în clasamentul coeficienților.

România a trimis patru echipe în preliminariile cupelor europene, dar în play-off au ajuns doar două formații. Viitorul fusese eliminată anterior de Vitesse, iar Craiova de o echipă mult mai puternică, Leipzig.

Salvarea urma să fie adusă de CFR și FCSB, iar acestea plecau favorite în duelurile cu Dudelange și Rapid Viena. Dacă clujenii au suferit o umilință istorică, fiind învinși tur-retur de Dudelange, FCSB a sperat până la final că poate întoarce soarta calificării cu Rapid Viena. Nu s-a întâmplat așa, iar România nu a avut reprezentantă în grupele cupelor europene. 

România a adunat 2.375 puncte în sezonul trecut, mai puțin decât a strâns țara noastră până acum în acest an competițional - 2.875.

Coeficientul de țară în sezonul 2018-2019

Clasamentul coeficienţilor UEFA | Primul sezon în care jucăm 4 tururi preliminare

Contra-performanța de anul trecut a însemnat și o prăbușire în clasamentul coeficienților, în condițiile în care scorul extrem de mic a fost împărțit la 4. Cum în acest an în stabilirea coeficientului a fost ștearsă stagiunea 2013-2014, sezon în care am adunat 6.875 de puncte (recordul din ultimii ani!), lucrurile sunt teribile pentru formațiile noastre.

România ocupă acum acum locul 30, cu 13.700 puncte, iar acest lucru a adus cu sine o mare problemă: din această stagiune (2019-2020), echipele noastre trebuie să treacă de 4 tururi pentru a intra în grupe.

Din fericire, trimitem tot 4 formaţii în Europa, acest lucru nefiind afectat. Dar echipele noastre au pornit la drum încă de la începutul lui iulie, astfel că practic vacanţa de vară a fost inexistentă. 

Etichete: coeficienti uefa , coeficient romania , coeficient de tara


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Tensiune după Farul - Sepsi! Conducerea oaspeților nu s-a ferit de cuvinte: ”E foarte urât ce s-a întâmplat”

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Galerie Foto Vlăduța Lupău a dezvăluit ce i-a spus Neymar, după ce a luat-o în brațe. ”Nu mi-a venit să cred!”

Momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească la mii de oameni. Verdictul unui medic italian

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”