Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB, alături de MM Stoica / Foto: Profimedia Images

Nicolae Dică nu are amintiri frumoase de la ultimul meci european pe banca FCSB-ului + Cum arăta echipa atunci

articol scris de Digi Sport
08.09.2022, 11:49
  • Minifotbal: România-Bosnia şi Herţegovina (”sferturi”), joi, 21:00, DGS1

  • Fotbal: Olanda - Canada, joi, 22:15, DGS 1

FCSB se află în fața debutului în grupele UEFA Conference League, iar vicecampioana României le va avea adversare pe West Ham, Anderlecht și Silkeborg.

Nicolae Dică nu are amintiri frumoase de la ultimul meci european pe banca FCSB-ului + Cum arăta echipa atunci

Pe 30 august 2018, FCSB juca ultimul meci din cupele europene cu Nicolae Dică pe bancă. La acea vreme, formația roș-albastră reușea să se impună pe teren propriu, scor 2-1, împotriva celor de la Rapid Viena, grație golurilor marcate de Harlem Gnohere și Mihai Roman. Cu toate acestea, bucureștenii au fost eliminați din play-off-ul Europa League, asta deorece în partida tur pierduseră cu scorul de 1-3.

Patru luni mai târziu, Dică pleca de la FCSB, iar în locul său era numit Mihai Teja, actualul antrenor al celor de la FC Botoșani.

Echipa de start a FCSB-ului din meciul cu Rapid Viena:

FCSB (4-2-3-1): Vlad - Benzar, Planic, Bălașa, Stan - Pintilii, Filip - Roman, Tănase, Teixeira - Gnohere
Rezerve: Bălgrădean, Nedelcu, Coman, Morais, Ov.Popescu, Rusescu, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Dică a confirmat că va renunţa la 4-2-3-1 şi va reveni la 4-3-3

Nicolae Dică susţine că el a luat această hotărâre şi i-a transmis patronului după meciul cu Hermannstadt, scor 2-2, că va trece la 4-3-3. Mai mult, inclusiv în meciul cu Farul, scor 1-3, echipa ar fi folosit un 4-3-3 atât ofensiv, cât şi defensiv.

Aici am mâncat bătaie pentru că au jucat ei fotbal. Noi am crezut că suntem vedete calificate în Europa, de ce să alergăm prea mult? Nu știu ce zice Dică, dar jucătorii ăia care nu au curaj au calificate echipa în grupe. Părerea mea e că e și vina lui. Dacă ai o echipă valoroasă ca FCSB și nu ai posesia, e doar vina antrenorului.

Cea mai mare greșeală și o să mă impun și o să-i cer să schimbe sistemul de joc. Nu se poate să câștigăm cu sistemul ăsta. Dacă joci 4-2-3-1, trebuie să joci cu doi mijlocași defensivi. Noi ce am jucat, 4-1-1-3-1? Dacă joci 4-3-3 e altceva, domini mijlocul terenului. Noi am avut 4-0-4-1. Dulca a fost zero, Olaru e inter, nu am avut jucător defensiv.

Mijlocul terenului dacă nu-l domini, poți să ai cinci de Messi și de Haaland, tot pierzi. Va juca 4-3-3, s-a terminat cu 4-2-3-1. Dacă vrei așa, joci și cu Oaidă, și cu Malcom. Dică va schimba asta la ordinul meu: 4-3-3! La revedere! Dacă ei nu pot să joace ce vrei tu, lasă-i să joace ce știu”, spunea Gigi Becali, după meciul cu Farul, la Fotbal Club.

Etichete: nicolae dica , fcsb europa league , fcsb rapid viena


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane”

Autoritățile ucrainene au făcut publice fotografii șocante cu un prizonier de război ucrainean întors acasă după doi ani de captivitate în Rusia. Bărbatul, care făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl, a fost luat prizonier în martie 2022 și eliberat după doi ani, la sfârșitul lunii trecute. Starea lui Roman Gorilik este deplorabilă, amintind de lagărele de concentrare naziste, potrivit autorităților ucrainene.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Patru cluburi nu au primit licența UEFA și sunt OUT din cupele europene

A anunțat despărțirea de Dan Petrescu, după 8 ani! Mesajul de adio

Selecționerul Bulgariei n-a stat pe gânduri: a spus, cu subiect și predicat, ce crede că va face România la EURO 2024

Tragedie! Au murit îmbrățișați după ce au căzut peste 600 de metri

PSG a reacționat, după atacul fără precedent al lui Kylian Mbappe

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Echipa favorită să-l transfere pe Albion Rrahmani + Suma pentru care ar putea pleca de la Rapid: ”Interes major!”

Gestul făcut de Real Madrid, după ce Kylian Mbappe a impresionat în Franța - Luxemburg

Ce s-a întâmplat cu Aryna Sabalenka la Roland Garros? Anunțul a venit târziu în noapte

Ce lovitură! Ofertă "greu de refuzat" pentru Ianis Hagi, după ce Rangers l-a pus pe lista de transferuri

Citeşte şi

Foto Primul transfer din ”era Nicolae Dică”. E dublu campion în SuperLiga

Oficial Nicolae Dică este noul antrenor al lui FC Argeș

PEROZSofia Vergara, ședința foto din tinerețe care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Actrița a pozat nud printre boabe de cafea

FILM NOWNicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au chimie pe ecran

Date secrete din insolvența de la Dinamo! Bani de play-off, rezultate de matineu citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos! Gabriela Ruse a avut noroc și e în semifinale la Roland Garros! citeşte ştirea pe ziare.com

Apare o nouă taxă în România. Când intră în vigoare, sunt loviți acești români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

Ce este „ad breaks”, funcția testată acum de Instagram. Utilizatorii sunt revoltați: „Pare o mișcare agresivă pentru a câștiga mai mulți bani!”

Digi Animal World

Doi cormorani, spectacol inedit pe o stâncă. Unul dintre ei i-a înghițit complet capul celuilalt, în timp ce un pescăruș privea curios