Universitatea Craiova a câștigat Cupa României / Foto: INQUAM

Video Astra - Universitatea Craiova 1-1, 2-3 în prelungiri. Oltenii au câștigat Cupa României, după un final dramatic

articol scris de Digi Sport
22.05.2021, 23:05
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Universitatea Craiova a avut nevoie de prelungiri în meciul cu Astra pentru a câștiga Cupa României. A fost 1-1 în timp regulamentar, însă oltenii s-au impus dramatic cu 3-2 după un final de foc.

Astra - Universitatea Craiova 1-1, 2-3 după prelungiri, în finala Cupei României

Stadionul din Ploiești le poartă ghinion celor de la Astra, care au pierdut a treia finală în acest loc. Meciul a început cu golul din scăriță al lui Andrei Ivan, din minutul 14, însă peste doar două minute, giurgiuvenii au primit un penalty controversat, iar Găman l-a transformat.

Cele mai tari faze video şi desfăşurarea evenimentelor pot fi văzute AICI

Cîmpanu și Marius Constantin au avut ocazii bune, dar puștiul din poarta Astrei, Popa, a fost pe fază. Prima repriză s-a terminat cu intervenția riscantă, dar salvatoare a lui Pigliacelli la Krpic.

Astra - Universitatea Craiova 1-1, 2-3 după prelungiri, în finala Cupei României

În repriza a doua, Vali Gheorghe l-a pus din nou la treabă pe portarul Craiovei, așa cum a făcut-o și Boe-Kane, iar la cealaltă poartă, Ivan a tras în plasa laterală. Astra a mai ratat două ocazii pe final, însă oltenii au cerut un penalty și au mai irosit o șansă prin Bălașa, iar meciul a intrat în prelungiri.

Giurgiuvenii, care sunt deja retrogradați în Liga 2, au înscris în minutul 93 și se prefigura o mare surpriză. Însă finalul a fost de foc.

Nistor a înscris un supergol și a egalat, Vali Gheorghe a ratat o ocazie mare, iar rezerva Screciu a adus bucuria în tabăra oltenilor, cu reușita sa din minutul 113, chiar dacă Astra a mai ratat trei șanse imense în minutele 117 și 120+2.

Pentru olteni aceasta este a opta Cupă a României din istorie și vor juca în turul 2 preliminar al Conference League.

VIDEO cu rezumatul meciului Astra - Universitatea Craiova 1-1, 2-3 după prelungiri:


Știrea inițială:

LIVE VIDEO | Partida Astra Giurgiu - Universitatea Craiova, finala Cupei României din acest sezon, va fi transmisă în direct, de la ora 20:30, pe Digi Sport 1 și pe site-ul digisport.ro.

Meciul va fi comentat de jurnaliștii Digi Sport Dan Ștefănescu și Ionuț Angheluță. De la marginea terenului, Radu Drăguț va afla care este starea de spirit a jucătorilor și cum au evoluat echipele pe teren, în timp ce, din studio, la Fotbal Club, Radu Naum și invitații săi, Ilie Dumitrescu și Gabi Balint, vor analiza evoluțiile din teren și vor trage concluziile la finalul partidei.

Cupa României, Finala | Astra - Universitatea Craiova | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1

Astra Giurgiu, retrogradată în Liga 2, luptă pentru onoare și o participare neașteptată în cupele europene. De partea cealaltă, cu locul trei și prezența în Europa "în buzunar", Universitatea Craiova caută un nou trofeu după cel cucerit în 2018.

Giurgiuvenii au câștigat o singură dată Cupa României, în 2014, și au mai jucat alte două finale. În schimb, gruparea din Bănie are șapte trofee în palmares. Cea mai titrată formație din competiție este FCSB (24).

În confruntările directe dintre cele două formații, oltenii au un mic avantaj. S-au impus în cinci din ultimele 10 dueluri, în timp ce Astra a câștigat doar trei, iar două partide s-au încheiat la egalitate. În plus, Universitatea Craiova este neînvinsă în ultimele trei jocuri contra trupei din Giurgiu.

Astra a ieșit învingătoare în niciunul dintre ultimele 8 jocuri, bifând 6 înfrângeri, iar moralul jucătorilor este la pământ după retrogradarea în Liga 2. Nici Craiova nu este într-o formă grozavă, cu o singură victorie în ultimele 6 meciuri, însă atmosfera s-a ameliorat după succesul în fața FCSB-ului și asigurarea poziției a treia în campionat.

Cupa României, Finala | Astra - Universitatea Craiova | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1. 25% din capacitatea stadionului va fi ocupată de suporterii celor două formații

Pe stadionul Ilie Oană din Ploiești vor avea acces persoanele care sunt vaccinate și care au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de meci, sau rezultatul negativ certificat de un test antigen rapid, realizat cu cel mult 24 de ore înainte de meci.

FRF a anunțat că biletele vor putea fi achiziționate online, în limita a 25% din capacitatea stadionului, adică aproximativ 3.800 de spectatori.

Cupa României, Finala | Astra - Universitatea Craiova | LIVE VIDEO, ora 20:30, pe Digi Sport 1. Echipe probabile

  • Astra: Popa - Raspopovic, Grahovac, Găman, Lamanje - Crepulja, Boe-Kane, Canadija - Stahl, Montini, Gheorghe
  • Univ. Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălașa, Acka, Bancu - Mateiu, Nistor - Câmpanu, Cicâldău, Baiaram - Ivan

Etichete: finala cupei romaniei , astra universitatea craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video FCSB a mutat petrecerea de titlu la baza din Berceni! Cum au fost primiți noii campioni ai României

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

Video David Miculescu și Darius Olaru au oferit momentul serii pe Arena Națională. ”Am o întrebare pentru tine”

Citeşte şi

Corvinul ar putea juca pe un stadion de 25.000.000€, dacă va câștiga Cupa României și va evolua în Europa League

Exclusiv Corvinul se pregătește de finala Cupei României! Echipament special pentru meciul istoric cu Oțelul

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”