Generația de Aur a României a ajuns până în sferturi la CM 1994 / Foto: Sport Pictures

Video A apărut trailer-ul filmului ”Povestea Generației de Aur”. Hagi: ”Am fost mai bun decât Maradona”

14.12.2023, 15:30
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 20:30, pe Arena Națională, va avea loc un eveniment cu totul și cu totul special.

Va fi meciul de retragere al "Generației de Aur", iar naționala lui Gică Hagi&co va întâlni adversari de top din fotbalul mondial.

”Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie, se va difuza în cinematografele din toată țara începând cu data de 01 martie 2024.

VIDEO cu traillerul filmului-documentar ”Hai, România! – Povestea Generației de Aur”

”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, a fost regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Headline Management Agency. Filmul va fi urmat și de un serial cu imagini, subiecte și interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

Producția cinematografică îi va aduce în prim-plan, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest documentar, pe jucătorii acelei perioade (1980 - 2000).

Este vorba de Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii echipei naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea.

Au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații

Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații, atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Franța, Coreea de Sud și Spania unde echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Ladislau Boloni, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Ei vor vorbi despre raportarea la victorii și durerea eșecului, dar și ce a însemnat pentru toți profesionalismul și dedicarea. Despre cum au trăit primele ieșiri din țară, șocul întâlnirii cu Occidentul în țări diferite, banii câștigați, relația lor cu faima și unde se aflau în momentul Revoluției.

Nu vor lipsi din povestea Generației de Aur nici antrenorii Anghel Iordănescu, care a fost alături de sportivi la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) și 1998 (Franța), precum și la Campionatul European din 1996 (Anglia), Dumitru Dumitriu, antrenor secund la Campionatul Mondial din America din 1994, Emeric Ienei care a lucrat la Echipa Națională la Campionatul Mondial din Italia 1990, la Campionatul European din Belgia și Olanda 2000 și a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986.

Un interviu în premieră va oferi și medicul lotului la Cupa Mondială din 1994, la Cupa Mondială din 1998 (în Franța) și la campionatele Europene din 1996 (în Anglia) și din 2000 (în Belgia și Olanda), Pompiliu Popescu.

Alături de ei vor fi, de asemenea, prezenți în interviuri exclusive fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, impresarul Ioan Becali și ziariștii Ionel Stoica, Ovidiu Ioanițoaia, Mircea M. Ionescu și scriitorul Radu Paraschivescu”, se arată într-un comunicat remis mass-media.

Hagi: ”Am fost mai bun decât Maradona”

Pregătirile, documentarea, filmările și montajul materialelor pentru filmul „Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, s-au desfășurat pe perioada unui întreg an (2023), iar munca de producție a inclusiv și vizionarea a peste 150 de ore de imagini din toate arhivele FIFA, UEFA și TVR cu meciuri, reportaje, emisiuni și știri din perioada respectivă. La acestea s-a adăugat și o primă selecție de 2.000 de poze și câteva sute de articole de referință de la acea vreme.

”Lumea spunea despre mine că sunt Maradona din Carpați. Dar eu cred că am fost mai bun ca el. Am jucat mai bine și am ieșit cu capul sus”, este doar o parte din mărturisirea lui Hagi din documentarul care se anunță un succes de box-office.

Lotul României pentru meciul de retragere

Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea

Fundași: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan (fiul lui Didi Prodan)

Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu

Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie

Antrenori: Anghel Iordănescu, Gabi Balint

Meciul de retragere pentru Generația de Aur, programat în mai 2024

Pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30, Generația de Aur va da ultimul recital. Foștii jucători ai României vor înfrunta adversari de calibru, astfel că nume precum Jose Mourinho, Hristo Stoichkov, Rivaldo sau Luis Figo vor di prezenți pe cel mai mare stadion al țării.

Gică Popescu: "Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut.

Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Am ales să anunțăm evenimentul cu 7 luni înainte ca să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale.

E greu să știm că nu vom mai juca niciodată împreună. Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994. M-am gândit de mult la acest eveniment, am vrut să aibă loc la inaugurarea stadionului din Ghencea. Ministrul de atunci, Ciucă, și-a dat acordul, dar a venit pandemia”.

Ilie Dumitrescu: "Este un moment sensibil. Se termină o poveste frumoasă, sunt foarte emoționat. A fost ceva de suflet, turneul din 1994 a fost cel mai frumos lucru din viața mea. Vreau ca la acest eveniment să ne gândim toți la Didi Prodan. Ar fi meritat și el să fie alături de noi. Sper să vină cât mai mulți suporteri și să încheiem o poveste frumoasă. Să fim sănătoși, la ora jocului să fim într-o condiție fizică bună”.

Etichete: generatia de aur , hai , românia! - povestea generației de aur , film generatia de aur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Foto Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune "Regina Europei"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali nu s-a mai abținut după FCSB - CFR: ”Spune, bă, adevărul! Nota 2 pentru obrăznicie”

Video Faza serii! Gestul lui Joyskim Dawa, după ce un copil a izbucnit în plâns și i-a spus de unde a venit special pentru meci

Exclusiv Gigi Becali a făcut anunțul la finalul meciului FCSB - CFR: 500.000 € pentru Florinel Coman

Ange Postecoglou a dat verdictul, după cele 20 de minute jucate de Radu Drăgușin

Citeşte şi

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

News Alert Decizia luată de UEFA după incidentele de la România - Kosovo

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”