Echipa României U19, înaintea meciului cu Italia / Foto: FRF.ro

Italia U19 - România U19 2-1. ”Tricolorii”, dominați și învinși în primul meci de la EURO. Urmează Franța!

articol scris de Digi Sport
18.06.2022, 22:48
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

România U19 a debutat cu o înfrângere la Campionatul European din Slovacia, 1-2 cu Italia.

”Azzurrii” au început mai bine meciul și a avut prima șansă mare în minutul 14, când Marco Nasti a șutat din voleu peste poartă. La doar șase minute, Giovanni Fabbian l-a pus la încercare pe Robert Popa, care a reușit să respingă în corner.

Galerie Foto

În minutul 21, Italia a avut o șansă imensă, prin același Marco Nasti, însă Robert Popa i-a respins șutul italianului din centrul careului.

Finalul primei reprize a adus o ocazie importantă pentru România, prin Luca Andronache, al cărui șut din careu a fost respins de portarul italian Sebastian Desplanches în corner.

România, învinsă de Italia cu 1-2 la EURO U19 2022

Italia a reușit să deschidă scorul imediat după pauză, prin Tomasso Baldanzi, care a înscris cu un șut superb, de la marginea careului. Avantajul italienilor a durat, însă, doar șase minute, pentru că Luca Andronache a reluat în poartă un balon respins din bară, unde ajunsese după un șut superb al lui Doru Andrei.

Trei minute mai târziu, Italia a fost din nou periculoasă, prin Giuseppe Ambrosino și Marco Nasti, ceea ce a fost doar un avertisment pentru ce avea să se întâmple în minutul 67, când Cristian Volpato a înscris pentru 2-1, care a fost și scorul final al partidei.

Următorul meci al României e cu Franța, care a debutat cu un 5-0 cu Slovacia

În celălalt meci al grupei, care s-a disputat tot sâmbătă, Franța a învins fără drept de apel țara gazdă Slovacia, scor 5-0.

În runda a doua, România va juca împotriva Franței, marți, de la ora 21:00.

Italia U19 - România U19 2-1

Min. 90+3: Final de meci! România este învinsă cu 1-2 de Italia.

Min. 83: Schimbare în naționala Italiei. Fillippo Terracciano intră în locul lui Samuel Giovane

Min. 77: Dublă schimbare în naționala României. Dan Sîrbu și Luca Andronache sunt înlocuiți de Răzvan Tănasă și Enes Sali.

Min. 71: Schimbare în naționala Italiei. Giuseppe Ambrosino este înlocuit cu Riccardo Turricchia.

Min. 68: Dublă schimbare în naționala României. Alexandru Pantea și Eduard Radaslavescu sunt înlocuiți de Andrei Coubiș și Nicolas Popescu.

Min. 67: Gol Italia! Cristian Volpato marchează pentru 2-1, după o fază în care Italia a avut și un șut în bară, prin Nasti, căruia i-a revenit balonul și a dat assist-ul.

Min. 61: România are o șansă importantă. După o combinație superbă cu Pantea, Andronache centrează pentru Chirițoiu, care reia, din cădere, pe lângă poartă.

Min. 59: Italia, din nou periculoasă. Fabbian reia din interiorul careului, dar Popa are încă o intervenție remarcabilă.

Minutul 58: Schimbare în echipa Italiei. Tommaso Baldanzi, autorul golului de 1-0, este înlocuit de Cristian Volpato.

Min. 56: Șansă uriașă pentru Italia! Ambrosino șutează din marginea careului, Popa respinge în față, iar reluarea lui Nasti, lăsat liber în interiorul careului, trece pe lângă poartă.

Min. 53: Gol România! După un șut superb al lui Doru Andrei, care a lovit bara, balonul ajunge la Luca Andronache, cel care reia în poartă.

Min. 49: România vine cu o replică, prin Andreas Chirițoiu, al cărui șut trece, însă, destul de departe de poartă.

Min. 47: Ce gol Italia! După o minge pierdută de Dan Sîrbu, balonul ajunge la Tomasso Baldanzi marchează superb de la marginea careului.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 46: Schimbare în echipa României. Ștefan Bodișteanu este înlocuit cu Doru Andrei.

Min. 45+1: Fluier de final al primei reprize.

Min: 45+1: Șansă importantă pentru România. După un duel în care a fost implicat Chirițoiu, doborât în care de un italian, balonul ajunge la Andronache, cel care șutează puternic, însă balonul este respins de portar.

Min. 41: O nouă intervenție salvatoare a lui Popa! Baldanzi șutează din unghi, iar portarul român reușește să respingă în corner.

Min. 40: Italia continuă presiunea la poarta lui Robert Popa, dar șutul lui Casadei nu găsește ținta. Rămâne 0-0.

Min. 21: Cea mai mare șansă de până acum! După o combinație superbă, Nasti primește balonul, intră în careu și șutează periculos, dar Robert Popa are o intervenție remarcabilă.

Min. 20: Un nou atac periculos al Italiei, de data asta cu Fabbian la finalizare. Robert Popa reușește să respingă și acum.

Min. 16: Probleme pentru Popa. După o centrare, mingea este lovită cu capul de Ambrosino și, deși lovitura nu a avut intensitate, portarul român nu a reușit să rețină și a respins în corner.

Min. 14. Șansă mare pentru Italia! După două dueluri pierdute de fundașii României, mingea ajunge la Nasti, care, din mijlocul careului, reia din voleu peste poartă.

Min. 7: Prima șansă pentru România! După o recuperare, Radaslavescu își încearcă norocul de la distanță iar mingea nu trece mult pe lângă poarta italiană.

Min. 5: Primul șut pe poartă este al Italiei! Ambrosino șutează din interiorul careului, lateral dreapta, dar Popa respinge cu piciorul.

Min. 3: Primă fază de poartă îi aparține Italiei. O centrare a lui Baldanzi trece periculos prin fața porții, însă niciun italian nu e acolo să reia spre poartă.

Min. 1: Fluier de start!

Echipele de start:

  • Italia U19: Desplanches - Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane - Fabbian, Faticanti, Casadei - Baldanzi - Nasti, Ambrosino

Rezerve: Zachi, Stivanello, Turricchia, Terracciano, Fontanarosa, Fazzini, Degli Innocenti, Volpato

  • România U19: Popa - Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea - Pandele, Sîrbu - Bodișteanu, Radaslavescu, Andronache - Chirițoiu

Rezerve: Borbei, Coubiș, Radu, Tănasă, Sali, Ciuciulete, Popescu, Andrei


Italia U19 - România U19, LIVE TEXT, 21:00. ”Tricolorii” vor să dea lovitura în primul meci din Slovacia

Naționala condusă de Adrian Văsîi va juca contra reprezentativei de tineret a Italiei în primul meci de la Europeanul de tineret din Slovacia. În partida de pe MOL Arena, România pornește cu șansa a doua.

Naționala de U19 a României are o cotă de 8.50 pentru o victorie împotriva Italiei U19. Peninsularii au o cotă de 1.35 pentru un succes, în timp ce egalul este cotat cu 5.00. Deși italienii pleacă din postura de favoriți ai partidei, elevii lui Adrian Vasîi speră să pună mâna pe toate cele trei puncte.

România face parte din Grupa A a turneului din Slovacia, alături de Italia, unde mai sunt prezente și reprezentativele de U19 ale Slovaciei și Franței.

Clasamentul grupei din care face parte România U19 / Foto: Flashscore

Meciurile din grupe se dispută pe 18, 21 și 24 iunie (Grupa A), 19, 22 și 25 iunie (Grupa B), semifinalele și barajul pentru Mondialul U20 pe 28 iunie, iar finala turneului, pe 1 iulie.

Cum arată lotul României U19 pentru EURO 2022! Rareș Ilie, decarul "tricolorilor" mici

Pentru turneul final din această vară, Adrian Văsâi a convocat 20 de jucători, anunță FRF.

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)* (rezervă)

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Csikszereda)

Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (FCSB), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB)

Atacanți: Andreas Chirițoiu (FCSB), Luca Andronache (Farul Constanța).

Înainte de participarea la turneul final, naționala U19 a efectuat două stagii de pregătire, la Miercurea Ciuc, în perioada 27 mai – 3 iunie, și la Centrul Național de Fotbal Buftea, în perioada 6-15 iunie. În cursul zilei de miercuri, 15 iunie, delegația României va pleca spre Slovacia, a mai anunțat forul național.

Etichete: romania u19 , italia u19 , europeanul de tineret slovacia , franta u19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

News Alert Decizia luată de UEFA după incidentele de la România - Kosovo

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”