Ionuț Lupescu a dezvăluit data la care își va prezenta programul

Lupescu a dezvăluit data la care își va prezenta programul ”N-aș fi fost aici dacă lucrurile mergeau bine”

16.02.2018, 13:48
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Ionuț Lupescu a fost invitatul lui Cătălin Striblea la “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio. Fostul fotbalist a vorbit despre candidatura sa la președinția FRF, despre perioada sa la Dinamo și diferența dintre Generația de Aur și cea actuală. Lupescu a spus că pe 26 februarie își va prezenta programul care arată ce trebuie făcut pentru fotbalul românesc.

Galerie Foto

“N-aș fi fost aici dacă lucrurile ar fi mers bine. E și o datorie a noastră, a celor din fotbal, să redăm ce s-a pierdut. Adică reîncrederea în fotbalul românesc, să recâștigăm suporterii, să fie alături de echipa națională, alături de echipele de club. Pe 26 februarie îmi voi prezenta programul care arată ce trebuie făcut pentru fotbalul românesc. Sper să îi conving pe cei 260 de votanți. Vreau să le spun cum văd eu lucrurile. Ce a lipsit în ultimii ani a fost această unire între fotbalul profesionist, cel amator, dezbateri comune pe diferite problem în care să fie implicați antrenori, oameni de la cluburi și așa mai departe. Numai aceste dezbateri dau naștere la idei care pot fi puse în aplicare”, a spus Ionuț Lupescu despre candidatura sa la președinția FRF.

Tatăl lui Ionuț, Nicolae, a fost una dintre legendele Rapidului și un mare fotbalist al naționalei României, acesta evoluând în tricoul primei reprezentative la Mondialul din 1970. Astfel, cei doi sunt printre puținii tată-fiu care au jucat pentru naționala României.

“Tata a fost mereu un model pentru mine ca să pot să îl depășesc. El a jucat la un Mondial, eu la două, el la un European, eu la două. Tata îmi spunea mereu ce să îmbunătățesc la jocul meu, îmi spunea ce greșesc. Cred că toți copiii care au avut părinții mari sportivi au fost priviți altfel decât un copil normal. La început se spunea că am venit pe pile. Cel mai important sfat pe care mi l-a dat când eram junior a fost <<Muncă, muncă și iar muncă. Dacă îți place și ai pasiunea pentru asta o să reușești.>>”, a povestit fostul fotbalist despre tatăl său.

Cătălin Striblea a fost curios să afle cum era să fii puști în vestiarul lui Dinamo. Ionuț Lupescu a debutat la vârsta de 17 ani la echipa din Ștefan cel Mare.

“Cred că asta s-a pierdut la Dinamo. Când vii la echipa mare, găsești și dinamoviști, crescuți de mici la Dinamo. Și mai sunt cei din provincie veniți la Dinamo. Eu mi-am făcut ucenicia acolo, am fost pus să duc aia, să car aia. Eram la masa cu 3-4 fotbaliști mari și îmi băteau apropouri să le aduc apă, felul doi, le duceam bagajele. La un moment dat, au terminat cu asta și au început să mă protejeze. Ăsta era spiritul la Dinamo. Și apoi s-a pierdut. Exista o conexiune între jucătorii și copiii crescuți la Dinamo”, a spus Lupescu.

Fostul fotbalist a comentat și diferența dintre Generația de Aur și cea actuală.

“Cred că e o chestie de valoare. Noi am crescut într-un sistem foarte bun de copii și juniori. Aveam antrenori de copii și juniori foarte buni. În ziua de azi, din păcate, sunt antrenori care nu știu cât de bine sunt pregătiți, au și al doilea job pentru că nu sunt bine plătiți, mai sunt și părinți care dau bani să joace copilul lor. Poate ați auzit că Mircea Lucescu, când lua jucători, verifica întâi intelectul jucătorului și nu talentul lui. Și cred că e normal să faci asta. Ai nevoie de oameni inteligenți. Nu e șah, dar trebuie să ai jucători foarte inteligenți”, a spus el.

Ionuț Lupescu este într-o relație foarte bună cu Sir Alex Ferguson, despre care spune că “este o personalitate fantastică. Vrea să dea din experiența pe care a acumulat-o celor tineri. Din păcate, la noi se uită aceste valori. Eu am vorbit cu Mircea Lucescu și i-am zis că vreau să vină în România și să dea și el din experiența lui celor tineri”.

Etichete: rapid , dinamo , sir alex ferguson , candidatura , lucescu , lupescu , lupescu frf , nicolae lupescu , lupescu burleanu , 26 februarie , digifm , cătălin striblea , oameni de colecție” , digifmradio


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Încă o veste rea pentru Rapid. Marian Aioani e OUT până la finalul sezonului

FCSB poate câștiga titlul de campioană, după 9 ani! Câți spectatori sunt așteptați pe Arena Națională

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Foto Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani

Citeşte şi

Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”

Exclusiv Ionel Dănciulescu nu a iertat pe nimeni după Dinamo - FC Voluntari 1-1

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale