Bucuria ”Tricolorilor” după calificarea la EURO 2024 / Foto: Profimedia

România e în urna a doua valorică! Cum poate arăta grupa ”Tricolorilor” la EURO 2024. Varianta accesibilă și cea ”horror”

articol scris de Digi Sport
19.11.2023, 01:00
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Naţionala României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins Israelul cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe ”Pancho Arena” din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Neînvinsă după nouă meciuri, reprezentativa noastră este pe primul loc în grupa I, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

Galerie Foto

Cum ar putea arăta grupa României la EURO 2024

Victoria cu Israel și ocuparea fotoliului de lider al grupei au propulsat naționala României, cel puțin provizoriu, în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024. Pentru a rămâne acolo, elevii lui Edi Iordănescu nu trebuie să piardă în ultima etapă, pe teren propriu, în fața Elveției.

Astfel, în acest moment, ”Tricolorii” pot fi repartizați într-o grupă ”a morții” la turneul final din Germania, cu Franța, Olanda și Elveția. Cu puțin noroc, însă, România poate da peste Austria, Slovenia și Slovacia.

Pentru stabilirea urnelor, sunt luate în calcul rezultatele din aceste preliminarii. Capii de serie sunt Germania, țara gazdă, și cele mai bune 5 câștigătoare de grupă. Celelalte echipe calificate intră în urne în funcție de câte puncte au obținut în preliminarii. Rezultatele cu echipele de pe ultimul loc în grupele de câte șase echipe, cum este a României, nu se iau în calcul.

VIDEO Rezumat Israel - România 1-2

Bucurie de nedescris după calificarea României la EURO 2024

Israel a deschis scorul în minutul 2, prin Zahavi, dar România a restabilit rapid egalitatea, în minutul 10, grație reușitei lui Pușcaș. Ianis Hagi a adus victoria ”Tricolorilor” în repriza secundă, iar elevii lui Edi Iordănescu vor evolua la turneul final din Germania.

Jucătorii și membrii staff-ului naționalei României au pornit fiesta direct pe gazon, imediat după ultimul fluier al arbitrului. Au făcut o horă la mijlocul terenului, apoi au mers spre sectorul de tribună ocupat de suporterii români și au sărbătorit împreună.

Pe parcursul jocului din Ungaria, s-a auzit de mai multe ori celebrul refren ”Româniaaa, Româniaaa, ole, ole, ole”.

VIDEO Bucuria ”Tricolorilor” după calificarea la EURO 2024

Clasamentul grupei I din preliminariile EURO 2024

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO 2024 / Foto: flashscore.ro

Etichete: calificare romania , romania euro 2024 , grupa romania euro 2024 , romania urna a doua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Citeşte şi

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”