Adrian Mazilu / Foto: Profimedia

Adrian Mazilu intră în TOP 3 cel mai bine vânduți jucători de Gică Hagi! Cine completează podiumul

articol scris de Digi Sport
13.07.2023, 13:46
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Adrian Mazilu (17 ani) este noul jucător al celor de la Brighton, după ce Farul Constanța și-a dat acordul pentru transfer. 

În schimbul tânărului fotbalist, formația de la malul mării va primi 3 milioane de euro, sumă care îl propulsează pe mijlocaș în topul celor mai bine vânduți jucători de Gică Hagi.

Adrian Mazilu, al treilea cel mai bine vândut fotbalist de Gică Hagi

După cum a anunțat Fabrizio Romano, Brighton și Farul s-au înțeles pentru suma de trei milioane de euro, iar Adrian Mazilu a urcat pe cea de-a treia treaptă a celor mai scumpi jucători care au plecat de la Academia lui Gheorghe Hagi. 

Pe același loc se clasează și transferul lui Florinel Coman la FCSB. În vara anului 2017, Gigi Becali scotea din buzunar nu mai puțin de două milioane de euro pentru transferul celui supranumit ”Mbappe de România”.

La scurt timp, latifundiarul din Pipera a decis să cumpere și cele 20% procente care încă îi mai aparțineau lui Gică Hagi, iar transferul a ajuns să coste 3 milioane de euro. 

Pe treapta a doua a podiumului se află chiar fiul ”Regelui”. Revenit după exilul la ”Fiorentina”, Ianis Hagi a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga 1 între ianuarie 2018 și iulie 2019.

În vara lui 2019, mijlocașul s-a decis să plece pentru a doua oară în străinătate și a ales-o pe Genk, campioana de atunci a Belgiei, care a plătit în schimbul ”Prințului” suma de 4,7 milioane de euro. 

Ianis Hagi, la prezentarea oficială la Genk (2019) / Foto: Profimedia.

Pe primul loc, la o diferență de doar 100.000 de euro este Răzvan Marin.

În 2017, mijlocașul pleca la Standard Liege pentru 2,4 milioane de euro. Totuși, datorită prestațiilor foarte bune din campionatul Belgiei, acesta a prins un transfer la Ajax.

Din cele 12,5 milioane de euro plătite de ”Lăncieri”, Viitorul lui Hagi a primit alte 2,4 milioane de euro datorită procentelor pe care le avea, iar suma totală a ajuns la 4,8 milioane de euro.

Pietro Chiodi și Răzvan Marin, în momentul transferului mijlocașului la Standard Liege / Foto: Twitter Standard Liege

Adrian Mazilu și-a îndeplinit visul

În sezonul precedent, în cadrul unei conferințe de presă, Adrian Mazilu recunoștea că visul său este să joace în Premier League. 

"Mă simt excelent că la primul meu meci ca titular am reușit să marchez și am luat cele trei puncte. (Gheorghe Hagi) mi-a spus să intru cum am intrat și la juniori, să-mi fac jocul.

Mă antrenez foarte bun, exersez foarte multe execuții din toate părțile și la meci s-a văzut. Este o victorie frumoasă și sper să rămânem acolo unde ne este locul, pe primul loc.

Este o decizie grea, sunt mai mulți jucători, cum este și Denis Alibec, un jucător de mare perspectivă. Dar eu lupt în fiecare zi să demonstrez și, ușor-ușor, să prind un loc de titular.

Am început fotbalul aici, de la șase ani și sper să rămân în continuare, să am evoluții cât mai bune. Mi-aș dori să ajung în Premier League, îmi place foarte mult campionatul. Idolul meu e Messi", declara Adrian Mazilu.

Etichete: ianis hagi , brighton , razvan marin , florinel coman , adrian mazilu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Video A înscris primul gol pentru Universitatea Craiova și după meci a dat declarația serii, cu zâmbetul pe buze

Citeşte şi

Conducerea lui Bayern Munchen a făcut anunțul, după ce Roberto De Zerbi a rămas liber de contract

Oficial OUT! Clubul a anunțat despărțirea de antrenorul dorit de Barcelona și Bayern Munchen

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină