Momentul în care Marcel Bîrsan i-a arătat cartonașul galben lui Ionuț Larie / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Cea mai controversată fază din meciul Farul - Dinamo! Verdictul lui Marius Avram: ”Trebuia eliminat!”

articol scris de Digi Sport
12.02.2024, 23:05
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Dinamo a reușit să o învingă cu scorul de 2-0 pe campioana en-titre Farul Constanța, la Ovidiu, în etapa cu numărul 25 din SuperLiga României.

Meciul a avut parte și de o fază controversată care i-a implicat pe Abdallah, atacantul lui Dinamo și pe jucătorii constănțenilor, Buzbuchi și Larie.

Marius Avram: ”Ionuț Larie trebuia eliminat!”

În minutul 77, Abdallah a scăpat singur spre poartă, dar s-a prăbușit în apropierea careului. Marcel Bîrsan a crezut că atacantul lui Dinamo a fost faultat de Buzbuchi și i-a arătat cartonașul roșu portarului de la Farul. Ulterior, însă, după ce a auzit verdictul din camera VAR, Bîrsan a anulat cartonașul roșu.

Marius Avram a explicat la emisiunea Digi Sport Special că centralul a procedat corect când a scos din buzunar și cartonașul roșu, chiar dacă s-a ridicat fanionul.

Este o fază foarte interesantă pentru că începe cu acest ofsaid, arbitrul asistent lasă foarte bine, apoi urmează acest contact între cei doi jucători și vine arbitrul Marcel Bîrsan.

Asistentul întârzie semnalizarea, după care ridică, Bîrsan trebuie să arate că a fost ofsaid și apoi să spună care este decizia pe care ar fi luat-o el în teren dacă nu ar fi ofsaid. Pentru că, în urma analizei VAR, dacă se descoperă că asistentul a greșit ridicând fanionul, va rămâne decizia lui Marcel Bîrsan.

Dacă analizăm această fază la care Bîrsan a spus că este fault, putem vedea foarte clar cum jucătorul dinamovist alunecă înainte de a se întâlni cu portarul și el este cel care intră în portar. El cădea oricum, nu este un fault al portarului. La această fază, Marcel Bîrsan s-a grăbit arătând cartonașul roșu.

Protocolul spune că dacă el consideră că este fault, așa trebuia să procedeze, ofsaid și apoi sancțiunile disciplinare și tehnice pe care ar fi luat-o în cazul în care nu ar fi ofsaid”, a explicat Marius Avram la emisiunea Digi Sport Special.

Ionuț Larie a răbufnit la adresa centralului în momentul în care a văzut că acesta i-a arătat cartonașul roșu lui Buzbuchi deși se ridicase fanionul. Căpitanul constănțenilor l-a bruscat pe central și i-a adresat injurii asistentului.

Marius Avram consideră că Larie ar fi trebuit eliminat pentru gesturile sale.

Un alt element de remarcat este și comportamentul lui Larie. Îl împinge de trei ori până primește cartonașul galben. Îi face și un semn la cap, probabil îi spune ceva nu foarte drăguț și apoi îi spune ceva ce nu pot reproduce și arbitrului asistent. La această fază, Larie trebuia eliminat, avem toate elementele pentru eliminare. Bruschează arbitrul, injurii la adresa arbitrului asistent, semne la cap arbitrului, toate aceste elemente ne duc către un cumul de lucruri care ar fi trebuit să ducă la eliminarea lui.

Este atipic pentru Larie, care de obicei este un jucător care nu reacționează așa. Cred că un rol important îl are arbitrul. Putea face ceva prin care să prevină aceste lucruri. Trebuia să comunice cu jucătorii, să le explice faptul că s-a ridicat ofsaid, dar trebuie să arate și roșu. Atunci nu ar mai fi fost această confuzie. Așa ceva nu am mai văzut în ultimii ani în SuperLigă, un jucător să împingă de trei ori arbitrul, să îi facă semne și să înjure și asistentul.

Este mult prea mult, Larie trebuie să fie foarte atent pe viitor, pentru că de data asta a scăpat foarte ușor”, a adăugat Marius Avram.

VIDEO Rezumatul partidei Farul – Dinamo 0-2

Etichete: dinamo , buzbuchi , marius avram , farul , larie , abdallah


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul

Video Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!

Veste uriașă pentru Radu Drăgușin: Postecoglou l-a băgat titular cu Manchester City!

Foto O roșcată de 20 de ani a furat privirile unui stadion întreg, după ce a coborât pe teren la noul iubit!

Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”

Citeşte şi

Fratele geamăn al lui Edgar Ie a reacționat, după scandalul care a ”zguduit” Dinamo

Exclusiv Lovitura primită de Edgar Ie, după ce a fost implicat intr-un scandal fără precedent la Dinamo

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”