Ilie Dumitrescu / Foto: Digi Sport

Exclusiv Ilie Dumitrescu, mesaj ferm în direct pentru Ionuț Chirilă: "Să nu vorbească de Poenaru!"

articol scris de Digi Sport
25.09.2021, 23:53
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Ionuț Chirilă a început cu două înfrângeri mandatul de la Academica Clinceni. Formația ilfoveană a părăsit Cupa României în 16-imile competiției, după 1-2 contra lui FC Buzău, iar sâmbătă seară a pierdut pe terenul lui FCSB, în Liga 2, scor 2-3.

Ilie Dumitrescu, mesaj ferm în direct pentru Ionuț Chirilă: "Să nu vorbească de Poenaru!"

La interviul de după meciul cu FCSB, Chirilă a făcut referire la o echipă a Academicii Clinceni "care nu a făcut puncte cu echipele accesibile", adăugând: "Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi".

Chiar dacă Ionuț Chirilă a preluat echipa într-o situație dificilă, cu două puncte în nouă etape, Ilie Dumitrescu îl sfătuiește pe antrenorul Academicii să nu vorbească despre predecesorul său, Ilie Poenaru.

"Nu va fi simplu pentru Chirilă, are nevoie de ceva timp. Cu un singur amendament: să nu vorbească de antrenorul din trecut pentru că Poenaru a făcut lucruri foarte bune acolo. A promovat echipa, a menținut-o în Liga 1, pe urmă a ajuns în play-off. A fost un proiect frumos cu el. Așa e normal, să nu vorbească de ce a fost înainte, ci să se concentreze pe ce are de făcut.

Nu e simplu să o iei cu două puncte, dar, dacă avea 10-12 puncte, rămânea Poenaru, nu mai avea posibilitatea să preia echipa. E extraordinar că iei o echipă într-o situație delicată, îți asumi, faci un joc foarte bun. Au fost momente bune de joc, el spunea că a avut cinci antrenamente, dar e nevoie de timp să-și pună amprenta", a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special.

Ce a spus Ionuț Chirilă după FCSB - Academica Clinceni 3-2

După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puțină șansă și dacă nu începeam jocul timid, nu pierdeam azi. Important este că această echipă se construiește frumos. Am creat superioritate numerică, am dominat un adversar care vrea titlul, cu niște jucători de o calitate incontestabilă.

Am avut un De Amorim într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh, practic n-am avut vârf, dar de multe ori am condus jocul. Fizic, tehnic, tactic, tot (n.r.- La ce are de lucrat cel mai mult la Clinceni). Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi.

Am fost inteligenți, nu am aruncat mingi în tribune, am făcut posesie, cu niște jucători cărora le-am spus că doar cu inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are jucători de clasă și a câștigat din momente de joc, nu că ne-au fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum.

Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine, cu 2 puncte în etapa a 9-a? Nimeni, doar eu că sunt un nebun. Eu trebuie să-mi asum riscul să construiesc. Clinceniul a murit frumos!

Nu au făcut puncte cu echipele accesibile, din zona de jos, trebuia să facă puncte cu Argeș, cu Mioveni, cu Dinamo, care e într-o situație deplorabilă. Acum vine artileria grea, după FCSB vine Botoșani, după părerea mea cea mai puternică echipă din campionat, ca joc”, a declarat Ionuț Chirilă.

Etichete: ionut chirila , ilie dumitrescu , fcsb , academica clinceni , ilie poenaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

A refuzat-o în 2022 pe FCSB și rămâne ferm în decizia luată: ”Ați văzut ce s-a întâmplat și cu Compagno!”

Remiza cu ”U” Cluj i-a ”pus capac”! Un fan dinamovist și-a spart televizorul: ”Încă se poate uita la emisiune”

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Citeşte şi

Elias Charalambous i-a adus titlul FCSB-ului după nouă ani, iar acum a făcut anunțul despre viitorul lui

Elias Charalambous, mesaj special pentru Gigi Becali după titlul câștigat de FCSB

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”