Faza controversată din meciul Poli Iași - Sepsi / Foto: captură Digi Sport

Kyros Vassaras a recunoscut: gol valabil! Cine a fost de vină pentru linia care trecea printre picioarele penultimului apărător

articol scris de Digi Sport
20.10.2023, 19:53
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Poli Iași s-a impus în fața celor de la Sepsi, scor 1-0, într-o restanță din etapa cu numărul 7 din SuperLigă.

Singura reușită a meciului i-a purtat semnătura lui Luis Phelipe, în minutul 47. Covăsnenii au ratat un penalty în debutul partidei, prin Matei. În minutul 81, Debeljuh a punctat, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, după ce centralul Chivulete a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza pe monitorul VAR.

Kyros Vassaras a recunoscut că oficialii din camera VAR au greșit la Poli Iași - Sepsi

Totuși, linia trasată din camera VAR trecea printre picioarele penultimului apărător de la Poli Iași, lucru de neînțeles. La aproximativ 24 de ore de la joc, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a recunoscut că a fost comisă o eroare.

În opinia lui Vassaras, toată responsabilitatea o poartă arbitrii din camera VAR, care au fost reținuți de la delegări.

La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa 7 a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenția de a juca mingea și are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie și în baza informațiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător.

Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări.

Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundașul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porții. În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect”, a spus Vassaras, potrivit frf.ro.

Ion Crăciunescu: ”Știi ce mă oripilează?”

Să tragi linia printre picioarele jucătorului... Vă rog să-l urmăriți pe Bordeianu, acolo e linia penultimului apărător. Eu nu cred că a fost ofsaid.

Știi ce mă oripilează? Hai să zici că cei din camera VAR, asistentul, dar se duce arbitrul să vadă! Gheata albastră din planul îndepărtat e reperul. Dar nu au făcut asta! Chivulete e ridicol”, a spus Crăciunescu, la emisiunea Liga Digisport.

VIDEO Ion Crăciunescu, despre faza din finalul meciului Poli Iași - Sepsi

Liviu Ciobotariu nu a înțeles arbitrajul din meciul Poli Iași - Sepsi 1-0

”Nu sunt abilitat să vorbesc despre arbitrii, ei știu ce e mai bine de făcut, mai ales că avem și VAR, dar maniera nu mi s-a părut corectă. La mijlocul terenului au fost niște faulturi care le-au dat total anapoda. Varga este lovit cu capul în gură și nimi.

După avem lovitură liberă la faxa golului pe care l-am încasat. La următoarea fază la fel s-a întâmplat, în stânga a fost fault și după s-a reluat meciul. Nu vreau să iau din meritele celor de la Iași, au jucat bine îi felicit. Au fost lucruri care nu au fost normale.

La faza folului nu am înțeles. Din VAR nu s-a putut lua o decizie și după vine centralul și decide. Validezi golul, începi meciul de la centru și după zici că e ofsaid. Nu înțeleg de ce ești la VAR dacă nu poți să iei o decizie”, a spus Liviu Ciobotariu, la finalul meciului.

VIDEO Rezumat Poli Iași - Sepsi 1-0

Etichete: ion craciunescu , andrei chivulete , poli iasi sepsi , arbitraj superliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Gică Hagi, după ce Gigi Becali a spus că-i dă 20.000 de euro pe lună lui Denis Alibec

Continuă hegemonia! A câștigat al 13-lea titlu consecutiv și o așteaptă pe FCSB în preliminariile Champions League

Foto Viral: Carlo Ancelotti a fost din nou ”Nașul”! Antrenorul lui Real Madrid a făcut show la petrecerea de titlu

Foto Au apărut imaginile: cei de la FCSB au făcut show în club, după câștigarea titlului!

Citeşte şi

Exclusiv Ion Crăciunescu a surprins după ce Darius Olaru i-a spus arbitrului ”Băi, prostule!”

Exclusiv Faza de la FCSB - Farul care l-a enervat pe Ion Crăciunescu. ”Îmi spui mie că nu se dă roșu? Să ne lase”

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”