Cristi Săpunaru și arbitrul Istvan Kovacs, în timpul meciului FCSB - Rapid / Foto: captură Digi Sport

La şase luni de la incidentul cu Săpunaru, arbitrul Istvan Kovacs a dat detalii despre ce s-a întâmplat după meci

articol scris de Digi Sport
20.06.2022, 09:33
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

În timpul derby-ului FCSB-Rapid, scor 3-1, disputat pe 15 decembrie 2021, pe teren a avut loc un conflict surprinzător de aprins între Cristi Săpunaru (38 de ani) căpitanul Rapidului, şi arbitrul Istvan Kovacs (37 de ani). 

Suprinzător poate şi prin faptul că arbitrul central, altfel foarte drastic, a reuşit să se stăpânească şi să nu-i acorde al doilea "galben" lui Săpunaru.

Kovacs a povestit că Săpunaru a regretat ieşirea de la meciul FCSB-Rapid 3-1

Singurul arbitru român care va conduce la centru meciuri la CM Qatar 2022, Kovacs a povestit la şase luni distanţă că între el şi jucătorul Rapidului lucrurile au fost lămurite încă de la finalul meciului, când fotbalistul recunoscut că reacţia sa a fost deplasată.

"În febra partidei, poate nu reușești mereu să-ți controlezi total emoțiile și se întâmplă să mai ai o răbufnire, la fel ca jucătorii. Să mai faci un gest nepotrivit. Din cauza asta, arbitrul trebuie să fie și un bun psiholog, să înțeleagă ieșirile fotbaliștilor, să le tempereze cu diplomație

Sunt puțini jucători în Liga 1 cu care nu am o relație bună. Și sunt destui cu care pot comunica în orice moment să ajute la liniștirea spiritelor, la nevoie. A fost, de exemplu, situația cu Săpunaru. Am lămurit-o, totul e OK. Am discutat după joc, a recunoscut că a greșit, poate nici eu n-am reacționat în cel mai potrivit mod. E însă un sport de bărbați. Nu suntem copii. N-ar trebui să se supere nimeni”, a declarat Kovacs pentru playsport.

Ce au declarat Săpunaru şi Kovacs în urmă cu şase luni

Imediat după incidentul din decembrie, declaraţiile celor doi au fost la fel de incisive şi probabil că împăcarea a venit ulterior.

"De la cazul 'Bricheta' nu mai comentez arbitrajul. Mi-aș fi dorit să vorbesc cu arbitrul, dar nu se poate vorbi cu el, purtam un dialog cu mine, că din partea dânsului nu am primit niciun răspuns.

Poate să mă dea și afară din țară? Păcat de suporterii care au venit la meci, ne pregătim pentru următorul meci. Încercăm să scoatem ce e mai bun din toate meciurile", a spus Cristi Săpunaru la vremea respectivă.

"Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: 'Până la capăt, n-o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!'

Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui", a fost replica lui Istvan Kovacs.

Video cu momentul confruntării dintre Săpunaru şi Kovacs

Etichete: istvan kovacs , sapunaru , video fcsb rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4

Oficial Istvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! Încă trei români vor fi la Campionatul European

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”