Emmanuel Macron, președintele Franței / Foto: Getty Images

Anunțul făcut de Emmanuel Macron după ce Franța a depășit 136.000 de cazuri de COVID-19. Când s-ar putea relua evenimentele

14.04.2020, 08:51
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că măsurile de izolare vor fi prelungite până pe 11 mai, iar evenimentele publice sunt interzise până la jumătatea lui iulie. Așadar, sunt șanse mari ca Ligue 1 să se reia la începutul lui iunie, dar e foarte probabil că meciurile să se joace fără spectatori, din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, spune că este vital ca oamenii să rămână în casele lor cel puțin până pe 11 mai: "Adunările publice, restaurantele, cafenelele, hotelurile, teatrele, săile de spectacol, cinematografele și muzeele rămân închis în acest moment.

Festivalurile și evenimentele care adună un public numeros ar putea să fie reluate la jumătatea lui iulie. La jumătatea lunii mai vom evalua situația și vom reveni cu alte detalii", a spus Macron, citat de Get French Football News.

În Franța s-au înregistrat până acum 136.779 de cazuri de COVID-19, dintre care 4.188 în ultimele 24 de ore. Mai multe decât în Spania sau Italia. Aproape 15.000 de francezi și-au pierdut viața până în acest moment.

Ultraşii echipelor franceze s-au unit împotriva oficialilor: "Lăcomie brutală, indecenţă de nesuportat"

Potrivit Le Monde, într-o demonstraţie rară de unitate, ultraşii din grupurile celor mai reprezentante echipe din Hexagon nu vor ca meciurile să se reia fără fani şi cu orice preţ.

"Este greu de conceput ca fotbalul să se reia prematur. Nu e posibil să se reia doar în format video. Ar trebui să se reia în timp util, când condiţiile de sănătate şi cele sociale sunt întrunite. Fotbalul 'indiferent de ce se întâmplă' e un fotbal ruşinos, care nu poate avea loc.

Lăcomie brutală...indencenţă de nesuportat ca fotbalul să nu poate să privească mai departe de bugetul unui an. Fotbalul a devenit un program de televiziune....care, mai presus de toate, nu poate fi făcut fără banii din drepturi", se arată în comunicatul emis de ultraşi.

Ceea ce i-a nemulţumit pe ultraşi a fost un document care s-a "scurs" şi în urma căruia se avansează două date, 3 iunie sau 17 iunie, iar finala Cupei Ligii Franţei ar urma să se dispute pe 27 iunie. Partidele ar urma să se dispute la fiecare 3 zile şi ar urma să se încheie pe 25 iulie.

Franţa a suspendat toate competiţiile fotbalistice încă de pe 13 martie, pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului. Cu două zile înainte, PSG a jucat meciul cu Borussia Dortmund (2-0), din returul optimilor Champions League, pe 11 martie.

VIDEO PSG a eliminat-o pe Borussia Dortmund din Champions League, înainte de suspendarea fotbalului

Etichete: emmanuel macron , meciuri ligue 1 , coronavirus , masuri coronavirus , pandemie coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali s-a hotărât: jucătorul care-i va lua locul lui Florinel Coman: ”N-ați văzut?”

Exclusiv ”E dorit cu adevărat Marius Șumudică la Rapid?”. Replica lui Victor Angelescu

Căpitanul lui Manchester United a reacționat, după ce a fost pus pe lista de transferuri

Exclusiv Faza de la FCSB - Farul care l-a enervat pe Ion Crăciunescu. ”Îmi spui mie că nu se dă roșu? Să ne lase”

Citeşte şi

Emmanuel Macron i-a cerut o favoare lui Florentino Perez, după ce Kylian Mbappe a bătut palma cu Real Madrid

Emmanuel Macron a lansat numărătoarea inversă. Preşedintele chinez Xi Jinping e așteptat la Paris

PEROZDemi Rose, seducătoare într-un costum de baie din perle. Imaginile de pe iahtul de lux i-au cucerit pe fani: „Ne amețești”

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă