Christophe Galtier și Kylian Mbappe, la antrenamentul lui PSG / Foto: Profimedia

Christophe Galtier, prima reacție după scandalul Mbappe

articol scris de Digi Sport
07.04.2023, 15:31
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

Starul francez Kylian Mbappe (24 de ani) a stârnit un scandal de proporții la PSG, după ce a anunțat că nu este de acord cu utilizarea imaginii sale, fără acceptul său, pentru campania clubului privind reînnoirea abonamentelor suporterilor.

Nasser Al-Khelaifi, discurs în vestiarul lui PSG după scandalul Mbappe

Kylian Mbappe este singura vedetă de la PSG care a apărut în clipul de promovare a campaniei de reînnoire a abonamentelor pentru sezonul 2023-2024. Au lipsit Leo Messi, care ar putea părăsi gruparea la finele sezonului, şi Neymar Jr, accidentat.

În clip mai apar Warren Zaire-Emery, Ismael Gharbi şi Ilyes Housni, precum şi internaţionalul portughez Nuno Mendes.

La doar câteva ore de la postarea lui Kylian Mbappe pe rețelele sociale, clubul PSG a șters videoclipul de promovare a abonamentelor pentru următorul sezon.

Vineri, la conferința de presă, antrenorul de la PSG, Christophe Galtier, a precizat că președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi, a susținut un discurs în vestiar și le-a transmis un mesaj clar jucătorilor.

Galtier susține că Mbappe este îngrijorat în privința situației sale, dar Al-Khelaifi a dat asigurări că a fost vorba despre un incident izolat, care poate fi depășit ușor.

“Evident, este o situație îngrijorătoare pentru Kylian și pentru club. Știu că au existat multe discuții între conducerea clubului și Kylian. Cred că acest incident a fost clarificat.

Kylian a întrerupt antrenamentul de astăzi, dar n-a avut legătură cu subiectul despre care am vorbit. A simțit un disconfort în zona șoldului și n-am vrut să riscăm. Dar nu cred că această problemă îi va compromite șansele de a juca în meciul cu Nice.

Președintele clubului a venit astăzi la cantonament și a avut un discurs în vestiar. Tot ce s-a discutat trebuie să rămână în vestiar. Dar cred că a fost importantă această intervenție a președintelui, prezența lui.

Eu, staff-ul tehnic și jucătorii împărțim responsabilitatea pentru rezultate. Cred că am suferit la organizare și devotament în ultima perioadă. Le-am transmis jucătorilor care sunt responsabilitățile lor”, a spus Christophe Galtier.

Kylian Mbappe, revoltat că PSG s-a folosit de imaginea sa: "Nu se cheamă Kylian Saint-Germain"

"Niciun moment nu am fost informat despre ce se va întâmpla cu conţinutul interviului pe care l-am acordat interlocutorului meu. Nu am fost de acord ca acesta să fie postat, nu mi s-a cerut acceptul. De aceea lupt pentru drepturile individuale de imagine. PSG este un club mare, o familie mare, dar cu siguranţă nu este Kylian Saint-Germain", a scris Mbappe.

Filmat în tribunele Parc des Princes, videoclipul evocă forţa suporterilor lui PSG. "Al 12-lea om este cel care ne aduce forţă suplimentară pentru a ne duce bătăliile", spune Mbappe. "A fi parizian înseamnă a fi mândru de ceea ce eşti, de ceea ce reprezinţi (...) şi să nu uiţi niciodată de unde vii".

Kylian Mbappe a mai luat deja atitudine pentru a apăra drepturile individuale de imagine ale internaţionalilor din echipa Franţei.

Kylian Mbappe, cel mai bine plătit fotbalist din Franța

Kylian Mbappe este jucătorul cu cel mai mare salariu din campionatul Franţei, potrivit clasamentului dat publicităţii joi de cotidianul sportiv L'Equipe.

Mbappe (24 de ani), noul căpitan al selecţionatei Franţei, încasează un salariu lunar brut de 6 milioane de euro la PSG, sumă în care nu sunt incluse sponsorizările.

  • 180 de milioane de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.
  • 31 de goluri și 8 pase decisive în 34 de meciuri are Kylian Mbappe în acest sezon la PSG.

Etichete: ligue 1 , psg , christophe galtier , galtier , kylian mbappe , mbappe , mbappe psg


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Video Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare

Exclusiv Viitorul antrenor al lui Dinamo, anunțat în direct

Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Farul - Univ. Craiova 3-3. Oltenii au revenit spectaculos de la 0-3 și rămân în cursa pentru locul 2

Decizie greu de înțeles la Bayern, la două luni după ce a anunțat despărțirea de Thomas Tuchel

Avertisment pentru Ianis Hagi. ”Vor fi multe schimbări”. Care este planul antrenorului

Exclusiv Ilie Dumitrescu ”i-a făcut praf” pe fotbaliștii lui FCU Craiova: ”Îți trebuie antrenor sau e de educație?”

Citeşte şi

Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Kylian Mbappe, la două zile după ce acesta și-a luat ADIO de la PSG

Video Ce a făcut Florentino Perez când a auzit că fanii lui Real Madrid scandează ”Mbappe, Mbappe”

PEROZIrina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Ultrașii radicali din Peluza Sud ’97, derapaj morbid împotriva lui Adrian Mititelu, după ce FC U a retrogradat citeşte ştirea pe Prosport.ro

O favorită a publicului a depășit greu adversara, clasată sub locul 100 WTA. E în sferturi la Roma citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”