Alex Dobre, într-un meci de la Bournemouth, din 2019 / Foto: Profimedia

News Alert Fotbalist român în Ligue 1! Alex Dobre i-a convins pe francezi și pleacă de la Bournemouth

articol scris de Alex Stanila
07.08.2020, 07:59
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Alex Dobre (21 de ani, 1.86m), extrema stângă de la Bournemouth, va semna în următoarele zile cu Dijon, formație din Ligue 1.

Internaționalul U21 al României va părăsi fotbalul din Anglia după patru ani în care a evoluat atât pentru echipele de juniori și cea de seniori a lui Bournemouth, cât și pentru formații din eșaloanele inferioare, precum Bury, Rochdale, Yeovil Town sau Wigan.

Alex Dobre va fi transferat în Ligue 1, la Dijon

Din informațiile digisport.ro, Dobre i-a convins pe oficialii lui Dijon, care au decis să plătească aproape un milion de lire sterline pentru român. De asemenea, suma poate crește semnificativ în funcție de anumite bonusuri de performanță.

Extrema născută în București va reprezenta o soluție pentru prima echipă a lui Dijon, care este condusă de Stephane Jobard (49 de ani), cel care a devenit antrenor principal la începutul sezonului 2019/2020.

În prezent, un singur român mai evoluează în Ligue 1. Este vorba despre Ciprian Tătărușanu, portarul lui Olympique Lyon, care este a doua opțiune pentru antrenorul Rudi Garcia.

La momentul încheierii premature a sezonului din Ligue 1, din cauza pandemiei de coronavirus, Dijon ocupa locul 16, la șapte lungimi distanță în fața primul loc retrogradabil.

  • Sezonul 2020/2021 din Ligue 1 va începe pe 21 august și va putea fi urmărit pe canalele Digi Sport. În prima etapă, Dijon o va întâlni pe Angers.

Alex Dobre, patru ani în Anglia, debut la seniorii lui Bournemouth și rezervă în Premier League

Alex aparținea de Bournemouth încă din 2016, de la vârsta de 18 ani, iar de-a lungul timpului a simțit pe propria piele stilul tipic englezesc, după împrumuturi în League One și League Two, la cluburi precum Bury, Rochdale sau Yeovil Town.

În sezonul 2019/2020, Dobre a impresionat la echipele U21 și U23 ale lui Bournemouth și a fost adesea lăudat de Eddie Howe, managerul primei echipe, care a părăsit echipa în urmă cu câteva zile, după retrogradarea din Premier League.

În prima parte a stagiunii, românul a debutat la formația de seniori, într-un meci din Cupa Angliei, contra lui Luton, scor 4-0. De asemenea, el a fost rezervă la partidele cu Chelsea și West Ham, din Premier League, dar și la cea cu Arsenal, din FA Cup.

Perioadă nefastă la Wigan pentru Alex Dobre

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Dobre a devenit victima unui împrumut realizat în pripă, în chiar ultima oră a ferestrei de mercato, și a unor promisiuni nerespectate ale anumitor persoane din anturajul său.

Fotbalistul nu a beneficiat de încrederea antrenorului de la Wigan, care a preferat să mizeze pe jucătorii mai experimentați și să îl păstreze pe român ca o soluție de avarie. Astfel, Dobre a bifat doar 15 minute, în meciul cu Hull City, din Championship, scor 8-0.

În cele din urmă, Wigan a retrogradat în League One, după ce a fost depunctată pentru intrarea în insolvență, iar Alex Dobre și-a încheiat împrumutul.

"Dobre crește la Wigan. Are câteva calități unice. Spre exemplu, are o încredere incredibilă în forțele sale. Poate trece foarte ușor de adversari, în dueluri unu contra unu. Cred că trebuie să fie mai disciplinat din punct de vedere tactic, iar acest împrumut la Wigan îl va ajuta foarte mult.

În vară nu a vrut să plece sub formă de împrumut, dar în iarnă s-a răzgândit. Cred că fost o decizie înțeleaptă din partea sa. Acum trebuie să se zbată pentru a prinde cât mai multe meciuri. Dacă va reuși să joace în Championship, cu siguranță va fi pregătit să lupte pentru un loc în Premier League", era descrierea făcută de Eddie Howe lui Alex Dobre, în februarie, potrivit Bournemouth Echo.

  • 4 ianuarie 2020 este data la care Alex Dobre a debutat pentru seniorii lui Bournemouth, în meciul din Cupa Angliei, contra lui Luton, scor 4-0.
  • 2 meciuri din Premier League a văzut Dobre de pe banca de rezerve, în acest sezon, contra lui Chelsea și West Ham.
  • 8 selecții și un gol are Dobre la naționala U21 a României.

Etichete: franta , ligue 1 , dijon , bournemouth , alex dobre


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”