Dimitri Payet, lovit în cap de o sticlă cu apă, în derby-ul OL-OM. Foto: Profimedia.

Video&Foto Incidente grave la derby-ul Lyon – Marseille! Meciul a fost oprit în minutul 5 și n-a mai fost reluat

articol scris de Digi Sport
21.11.2021, 23:45
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Derby-ul dintre Olympique Lyon și Olympique Marseille, transmis în direct pe Digi Sport 2, a fost oprit în minutul 5, apoi a fost abandonat, după ce Dimitri Payet, mijlocașul oaspeților, a fost lovit cu o sticlă aruncată din tribune.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a anunțat convocarea unei ședințe de urgență a Comisiei de Disciplină, pentru luni dimineață, pentru a lua măsuri și pentru a decide soarta acestei partide.

OL riscă să piardă meciul cu OM la "masa verde"

Incidentul s-a petrecut când Payet se pregătea să execute o lovitură de colț, în zona peluzei unde se află galeria gazdelor.

O sticlă de plastic, plină cu apă, a fost aruncată din tribune și l-a lovit în cap pe Dimitri Payet, care s-a prăbușit pe gazon.

Mijlocașul de la Marseille a primit îngrijiri medicale pe teren. Ulterior, Arbitrul Ruddy Buquet a decis să trimită jucătorii ambelor echipe la vestiare.

VIDEO Momentul în care Payet este lovit de o sticlă cu apă

Galerie Foto

UPDATE 23:45 Decizie oficială: Meciul Lyon - Marseille nu va fi reluat în această seară! Liga Profesionistă de Fotbal va decide luni soarta acestei partide.

UPDATE 23:40 Spectatorii au început să părăsească stadionul din Lyon, care începe să se golească. Este semnul că meciul nu va fi reluat în această seară.

UPDATE 23:30 Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a emis un comunicat în care critică decizia de a fi reluată partida OL – OM. În plus, LFP a anunțat convocarea de urgență a Comisiei de Disciplină, luni dimineață, pentru a analiza incidentele de la derby.

“Liga Profesionistă de Fotbal condamnă ferm incidentul violent a cărui victimă a fost Dimitri Payet la meciul Olympique Lyonnais – Olympique de Marseille. În afara acestei agresiuni comisă cu lașitate, Dimitri Payet a fost ținta unor insulte discriminatorii. În lumina acestor incidente grave, amintim că siguranța la meciuri este responsabilitatea echipelor gazdă și a autorităților locale, care decid reluarea sau suspendarea definitivă a unei partide.

Liga Profesionistă regretă, în aceste condiții, decizia de a relua meciul, decizie luată de către prefectul regiunii. Astfel de incidente distrug imaginea campionatului Franței la nivel internațional”, se arată în comunicat.

UPDATE 23:20 Jucătorii de la Marseille sunt înfuriați de decizia de a fi reluată partida și discută cu arbitrul Ruddy Buquet.

UPDATE 23:10 Crainicul stadionului a anunțat că meciul va fi reluat, dar a fost afișat mesajul "La primul incident, meciul va fi oprit definitiv".

UPDATE 23:00 Payet nu vrea să revină pe teren. Căpitanul și antrenorul de la OM, Steve Mandanda și Jorge Sampaoli, s-au dus în vestiarul arbitrului pentru a cere ca meciul să fie abandonat.

UPDATE 22:40 Potrivit Amazon Prime și RMC Sport, arbitrul Ruddy Buquet nu vrea să reia partida. În schimb, autoritățile locale vor ca meciul să se joace în această seară, din motive de securitate.

Dimitri Payet, jucătorul lovit cu o sticlă de apă în cap, s-ar afla în stare de șoc și nu vrea să revină pe teren.

UPDATE 22:35 Imagini incredibile la Lyon! Suporterul care a provocat incidentul a fost lovit cu palma peste față de către unul dintre liderii galeriei lui OL.

UPDATE 22:30 RMC Sport a anunțat că suporterul care a aruncat sticla de apă către Payet a fost identificat, reținut și scos din stadion. Nu se știe deocamdată dacă partida va fi reluată.

Până în acest moment, arbitrul și observatorul de joc n-au luat o decizie privind reluarea meciului.

Olympique Lyon riscă să piardă meciul cu 3-0 la "masa verde", potrivit presei franceze.

După 13 meciuri, Lyon ocupă locul 10 în Ligue 1, cu 19 puncte, iar Marseille se află pe poziția a cincea, cu 23 de puncte.

Etichete: ligue 1 , lyon , marseille , payet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Real Madrid - Bayern Munchen 0-0, ACUM, la DGS 1. La acest scor, meciul se decide în prelungiri

Exclusiv Vești bune pentru Olimpiu Moruțan! Giovanni Becali a dezvăluit când s-ar putea întoarce pe teren

Video ”Zidul” Manuer Neuer, parade de senzație în Real Madrid - Bayern: ”Excepțional din nou!”

Fotbalistul scos de pe teren după doar 26 de minute din Real Madrid - Bayern Munchen

Citeşte şi

Metz ”tremură” pentru un loc în Ligue 1. Ladislau Boloni, eșec în prelungiri după un meci ”nebun”

AS Roma - Leverkusen 0-2. Nemții, cu un pas în finala Europa League. Marseille - Atalanta 1-1. Duel strâns în Franța

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

The Sun anunță că legendarul antrenor e la un pas să semneze cu Rapid! Lovitura lui Șucu a ajuns în ziarele din Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”