Alex Dobre, fostul jucător de la Bournemouth, transferat de Dijon / Foto: Profimedia

OFICIAL | Alex Dobre a semnat cu Dijon și va juca în Ligue 1: "Ziua aceasta va rămâne în istorie"

articol scris de Digi Sport
12.08.2020, 16:10
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Clubul francez Dijon a anunțat, astăzi, transferul extremei stânga Alex Dobre (21 de ani), de la Bournemouth.

Internaționalul U21 al României a semnat un contract valabil pentru următoarele patru sezoane cu gruparea din Ligue 1. Din informațiile digisport.ro, Dijon a plătit aproape un milion de lire sterline pentru român, însă suma poate crește semnificativ în funcție de bonusurile de performanță.

Alex Dobre, transferat în Ligue 1, la Dijon

"Ziua de 12 august 2020 va râmâne în istorie", a fost mesajul inițial postat de Dijon, în această după-amiază, la postare fiind atașată o fotografie cu harta țării noastre. Francezii au dorit să sublinieze că Alex Dobre este primul român care va evolua pentru clubul lor.

 

"Dijon este un club care le dă șanse tinerilor să progreseze. Le mulțumesc celor din conducere pentru că m-au urmărit și pentru că mi-au arătat că mă doresc foarte mult.

Va fi o șansă bună să arăt de ce sunt capabil. Sper ca fanii să aprecieze calitățile mele - viteza și tehnica - și să beneficiez de încredere și dragoste", a declarat Alex Dobre, pentru site-ul oficial al francezilor.

Luyindula, bucuros de trasferul lui Alex Dobre

Peguy Luyindula (41 de ani), triplu campion al Franței cu Olympique Lyon ca jucător, în prezent director sportiv la Dijon, s-a arătat și el foarte încântat de transferul românului.

"Alex poate evolua pe toate pozițiile din ofensivă. Este un jucător foarte generos în efort. Ne va aduce viteză și forță.

Are foarte multă încredere în sine și nu renunță niciodată. Spiritul său de luptă ne va fi de folos", a spus Luyindula.

La momentul încheierii premature a sezonului din Ligue 1, din cauza pandemiei de coronavirus, Dijon ocupa locul 16, la șapte lungimi distanță în fața primul loc retrogradabil.

  • Sezonul 2020/2021 din Ligue 1 va începe pe 21 august și va putea fi urmărit pe canalele Digi Sport. În prima etapă, Dijon o va întâlni pe Angers.

Alex Dobre, patru ani în Anglia, debut la seniorii lui Bournemouth și rezervă în Premier League

Alex aparținea de Bournemouth încă din 2016, de la vârsta de 18 ani, iar de-a lungul timpului a simțit pe propria piele stilul tipic englezesc, după împrumuturi în League One și League Two, la cluburi precum BuryRochdale sau Yeovil Town.

În sezonul 2019/2020, Dobre a impresionat la echipele U21 și U23 ale lui Bournemouth și a fost adesea lăudat de Eddie Howe, managerul primei echipe, care a părăsit echipa în urmă cu câteva zile, după retrogradarea din Premier League.

În prima parte a stagiunii, românul a debutat la formația de seniori, într-un meci din Cupa Angliei, contra lui Luton, scor 4-0. De asemenea, el a fost rezervă la partidele cu Chelsea și West Ham, din Premier League, dar și la cea cu Arsenal, din FA Cup.

Perioadă nefastă la Wigan pentru Alex Dobre

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Dobre a devenit victima unui împrumut realizat în pripă, în chiar ultima oră a ferestrei de mercato, și a unor promisiuni nerespectate ale anumitor persoane din anturajul său.

Fotbalistul nu a beneficiat de încrederea antrenorului de la Wigan, care a preferat să mizeze pe jucătorii mai experimentați și să îl păstreze pe român ca o soluție de avarie. Astfel, Dobre a bifat doar 15 minute, în meciul cu Hull City, din Championship, scor 8-0.

În cele din urmă, Wigan a retrogradat în League One, după ce a fost depunctată pentru intrarea în insolvență, iar Alex Dobre și-a încheiat împrumutul.

"Dobre crește la Wigan. Are câteva calități unice. Spre exemplu, are o încredere incredibilă în forțele sale. Poate trece foarte ușor de adversari, în dueluri unu contra unu. Cred că trebuie să fie mai disciplinat din punct de vedere tactic, iar acest împrumut la Wigan îl va ajuta foarte mult.

În vară nu a vrut să plece sub formă de împrumut, dar în iarnă s-a răzgândit. Cred că fost o decizie înțeleaptă din partea sa. Acum trebuie să se zbată pentru a prinde cât mai multe meciuri. Dacă va reuși să joace în Championship, cu siguranță va fi pregătit să lupte pentru un loc în Premier League", era descrierea făcută de Eddie Howe lui Alex Dobre, în februarie, potrivit Bournemouth Echo.

  • 4 ianuarie 2020 este data la care Alex Dobre a debutat pentru seniorii lui Bournemouth, în meciul din Cupa Angliei, contra lui Luton, scor 4-0.
  • 2 meciuri din Premier League a văzut Dobre de pe banca de rezerve, în acest sezon, contra lui Chelsea și West Ham.
  • 8 selecții și un gol are Dobre la naționala U21 a României.

Etichete: franta , ligue 1 , dijon , bournemouth , alex dobre


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ofertă din SuperLigă pentru Laurențiu Reghecampf

Declarație de dragoste la adresa lui Dan Petrescu: ”E antrenorul sufletului meu”. Promisiunea făcută de Ioan Varga

Cel mai slab Rapid de după Revoluție! Cifrele care arată dezastrul girat de Bergodi și de Lobonț

Video Dorinel Munteanu și-a ieșit din minți inexplicabil după meciul cu Petrolul: ”Ce specialist ești tu? / Ia uite-l p-ăsta”

Citeşte şi

Metz ”tremură” pentru un loc în Ligue 1. Ladislau Boloni, eșec în prelungiri după un meci ”nebun”

Video Manchester City - Wolverhampton 5-1. Erling Haaland, 4 goluri pentru ”Cetățeni”. Arsenal - Bournemouth 3-0

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”