PSG a câştigat al 10-lea titlu din istorie / Foto: Profimedia

Video&Foto PSG - Lens 1-1. Parizienii au sărbătorit pe teren câștigarea celui de-al 10-lea titlu din istorie

articol scris de Digi Sport
23.04.2022, 23:59
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

PSG a devenit campioana Franței pentru a 10-a oară în istorie, după ce a remizat pe teren propriu în compania celor de la Lens.

Trupa lui Mauricio Pochettino a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida de pe Parc des Princes și astfel și-a adjudecat un nou titlu în Ligue 1.

Dacă Bayern Munchen a sărbătorit câștigarea titlului în Bundesliga cu fanii prezenți la stadion, suporterii PSG-ului nu au făcut același lucru. Aceștia au ales să nu se bucure de reușita favoriților.

Galerie Foto

PSG, campioană în Ligue 1, după remiza cu Lens

PSG avea nevoie doar de un punct înaintea acestui joc pentru a ieși campioană și la obținut, în cele din urmă. Parizienii puteau obține toate cele trei puncte din această confruntare, însă oaspeții au egalat pe final, deși jucau în inferioritate numerică.

Trupa lui Mauricio Pochettino a făcut o primă repriză modestă cu Lens. Singurul remarcat al primelor 45 de minute a fost Hakimi, care a ratat deschiderea scorului în minutul 26, după ce a scăpat singur cu portarul, dar a fost blocat în ultimul moment.

Întorși de la cabine, Mbappe & Co și-au dorit mai mult. După ce francezul a ratat ocaziile începutului de repriză, Lionel Messi a ieșit la rampă în minutul 68.

Fostul star de la Barcelona a marcat un eurogol în poarta celor de la Lens. Argentinianul nu i-a dat nicio șansă portarului advers cu execuția sa din afara careului de 16 metri, iar PSG a trecut în avantaj, după ce Danso fusese eliminat de la oaspeți, după cumul de cartonașe galbene.

Deși au jucat în 10 oameni, cei de la Lens nu s-au dat bătuți și au egalat pe final de meci. Corentin Jean a înscris simplu, din careul de șase metri, după ce a fost servit de către Machado, în minutul 88 al jocului.

În urma remizei înregistrate, PSG și-a adjudecat al 10-lea titlu de campioană din istorie. Parizienii au acumulat 78 de puncte în clasament, cu 4 etape înainte de final, în timp ce Marseille, ocupanta locului doi, are 62 de puncte, cu un meci mai puțin disputat.

Lens ocupă locul șapte în Ligue 1, cu 54 de puncte din 34 de jocuri și mai speră la prinderea unui loc pentru cupele europene.

PSG - Lens 1-1. Messi, eurogol, iar parizienii câștigă al 10-lea titlu din istorie

FINAL DE MECI: PSG - Lens 1-1. Parizienii câștigă titlul în Franța

Min 88: Goool Lens! Lens egalează. Corentin Jean a marcat din interiocrul careului mic, după ce a fost servit perfect de Machado.

Min 79: Kylian Mbappe a încercat o incursiune în careul celor de la Lens, însă a fost blocat de fundașii oaspeților și a cerut penalty. Arbitrul nu a dat nimic.

Min 68: Gool PSG. Lionel Messi înscrie superb. Argentinianul nu i-a dat nicio șansă portarului advers cu șutul său trimis de la mare distanță.

Min 57: Danso a fost eliminat, după ce a încasat două cartonașe galbene. Messi a executat lovitura liberă în urma faultului primit de PSG, dar portarul oaspeților a fost la post și a respins mingea trimisă de argentinian.

Min 53: Ocazie PSG. Kylian Mbappe s-a trezit cu mingea în careul celor de la Lens, însă nu a putut trimite balonul în poartă din două încercări.

Min 46: A început repriza a doua.

PAUZĂ: Scorul la pauză este 0-0, după ce parizienii au avut o prestație modestă.

Min 42: Fofana a trimis din nou peste poarta lui Navas, după ce a expediat un șut din afara careului de 16 metri.

Min 40: Pe contraatac, cei de la Lens puteau da lovitura, dar șutul trimis din careu de Costa a fost reținut de Navas.

Min 39: Același Kylian Mbappe ratează deschiderea scorului. A ratat la fel ca în minutul 32 al jocului.

Min 32: Kylian Mbappe trimite mult peste poartă din afara careului mare, după ce a fost găsit excelent de colegul Neymar.

Min 31: Leo Messi a trimis în fața porții o minge, din partea dreaptă, dar portarul celor de la Lens a blocat la timp,

Min 26: Hakimi a fost în fața deschiderii scorului. După ce a scăpat pe contraatac și a rămas singur cu portarul, marocanul și-a prelungit prea mult balonul și a fost blocat de Leca în ultimul moment.

Min 24: Neymar semnează prima ocazie semnificativă pentru cei de la PSG. Mingea primită în careul celor de la Lens a fost trimisă însă pe lângă poartă.

Min 7: Sekou Fofana a avut cea mai mare ocazia a începutului de meci. Fotbalistul de la Lens a trimis însă peste poartă, după ce a șutat din afara careului.

Min 1: A început meciul. Oaspeții au avut lovitura de start.

ECHIPELE DE START

PSG: Navas — Hakimi, Marquinhos, Kimpembe Ramos, Mendes — Verratti, Gueye — Messi, Mbappe, Neymar

Lens: Leca — Gradit, Danso, Wooh — Clauss, Doucoure, Fofana, Frankowski — Costa — Kalimuendo, Sotoca


PSG vine după un succes categoric obținut etapa trecută, 3-0, pe terenul celor de la Angers, și are nevoie de un egal pentru a fi matematic noua campioană a Franței.

Oaspeții au și ei nevoie de puncte pentru că se află în luptă pentru o clasare în primele 5 echipe, iar astfel să fie prezenți în edițiile următoare ale Cupelor Europene.

În tur, Lens a scăpat victoria printre degete, după ce a condus cu 1-0 până în prelungiri, datorită unui gol marcat de Sekou Fofana. Parizienii au egalat după un gol marcat de Giorginio Wijnaldum.

Pentru PSG, acesta ar putea să fie al zecelea titlu din istoria echipei și al optulea de la venirea șeicilor.

Pentru gazde, vor reveni pe teren Messi și Neymar, absenți în ultima etapă.

Clasament Ligue 1

Clasament Ligue 1 / Foto: Digi Sport

PSG - Lens LIVE VIDEO, de la 22:00, în DIRECT pe Digi Sport 2

Etichete: ligue 1 , psg , lens , etapa 34


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Liverpool s-a săturat! L-a scos la vânzare pe Mohamed Salah și i-a setat prețul

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Citeşte şi

Boloni trimite ”săgeți” către PSG după titlul cucerit de parizieni: ”E a doua oară când se întâmplă asta!”

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”