Valentino Rossi / Foto: Profimedia

"Regret deja că am renunțat!" Prima reacție a lui Valentino Rossi după ce s-a retras

articol scris de Digi Sport
15.11.2021, 10:43
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Pilotul italian Valentino Rossi a spus adio curselor de MotoGP după Marele Premiu al Valenciei, care a încheiat sezonul în Campionatul Mondial de motociclism viteză, dar era bucuros că a obţinut locul 10, după cea mai bună cursă a sa din acest an.

Valentino Rossi s-a retras la 42 de ani: "Regret deja că am renunțat"

Galerie Foto

"Il Dottore" a decis să se retragă la 42 de ani, după ce a cucerit nouă titluri mondiale, dintre care şapte la clasa regină MotoGP, şi a disputat 372 de curse la MotoGP şi 432 în toată cariera lui.

''A fost un weekend cu adevărat special. Nu mă aşteptam să fie aşa. Am fost puţin neliniştit înaintea ultimului weekend din cariera mea. M-am gândit mult timp la acest moment, dar nu ştii niciodată ce vei simţi, dacă vei putea rămâne concentrat pe cursă, dacă vei fi trist. Dar a fost un super weekend încă de joi. Au existat multe surprize, motocicletele cu care am câştigat titlurile, piloţi care au utilizat fostele mele căşti (ca şi învingătorul de la Valencia, Francesco Bagnaia). A fost foarte emoţionant. Am primit şi am simţit un mare respect din partea tuturor de la paddock şi din partea piloţilor'', a declarat Valentino Rossi după cursă.

Pilotul italian s-a bucurat că a făcut o cursă bună şi s-a clasat pe locul zece: ''Am fost foarte motivat şi concentrat ca şi cum m-aş fi bătut pentru titlu, pentru că ultima cursă este ultima şi este foarte importantă. Nu a fost uşor pentru că a fost multă presiune. Dar am putut încheia în Top 10. Asta înseamnă că am terminat lunga mea carieră între cei mai buni 10 piloţi ai lumii! Este important pentru mine, asta înseamnă mult şi voi putea spune mult timp de acum încolo că în ultima mea cursă am fost în Top 10. Era un lucru foarte important, de a încerca să fiu competitiv, pentru că am fost mereu un pilot. Am rulat bine, nu am făcut erori şi am dat maximum de la început la sfârşit. Este cea mai bună cursă a mea din acest sezon''.

După 26 ani petrecuţi în competiţiile de motociclism viteză, Rossi anticipează că îi va fi dificil în perioada următoare: ''Regret deja că am renunţat. Cred că va fi dificil pentru mine în următoarele săptămâni şi luni, mai ales în luna martie când va începe noul sezon şi eu nu voi fi acolo. Aş fi vrut să cuceresc un al zecelea titlu mondial. Poate dacă aş fi muncit în primii ani ai carierei ca în ultimii zece ani, poate că aş fi câştigat mai multe curse. Dar e normal să fii puţin mai prost când eşti tânăr. Înveţi cu experienţa''.

Etichete: valentino rossi , retragere valentino rossi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Elias Charalambous, mesaj special pentru Gigi Becali după titlul câștigat de FCSB

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Live Video&Score Metz - CSM București, ACUM, DGS 1. ”Tigroaicele”, față în față cu meciul anului!

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari

Citeşte şi

”Jumătate asasin!” Cum se apără francezul care a provocat accidentul oribil din Austria, unde a frânat în fața adversarului său

Video&Foto Ce a spus Valentino Rossi, după ce a "driblat" moartea şi cum arăta "Il Dottore", îngrozit, la boxe. "Am văzut o umbră!"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”