Valentino Rossi / Foto: Profimedia

Ultima cursă din cariera lui Valentino Rossi, în DIRECT la Digi Sport: "Nu știu ce voi simți!"

articol scris de Digi Sport
12.11.2021, 11:17
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Valentino Rossi se pregăteşte de retragere, după Marele Premiu al Valenciei, ultima cursă din cariera sa în motociclismul viteză, care va fi transmisă în acest weekend, ÎN DIRECT la Digi Sport.

  • 9 titluri de campion mondial a câștigat Valentino Rossi, 7 dintre ele la clasa regină, pe parcursul a 26 de sezoane

Ultima cursă din cariera lui Valentino Rossi

Pentru mulţi dintre fani care vor veni în acest weekend pe circuitul de la Valencia, atracţia principală nu va fi campionul mondial din 2021, francezul Fabio Quartararo, ci "Il Dottore" Rossi, care a decis să agaţe combinezonul în cui, la 42 de ani.

"Nu ştiu ce voi simţi, nu îmi pot prezice emoţiile. De obicei, în astfel de ocazii profit, râd. Nu plâng foarte mult, acesta este caracterul meu", a declarat italianul în cursul unei conferinţe de presă organizată în mod special în onoarea sa.

Pilotul care a dominat primul deceniu al acestui secol a lăsat de mult comanda în MotoGP, competiţie dominată în ultimii ani de spaniolul Marc Marquez, care a cucerit de şase ori titlul mondial în şapte sezoane, între 2012 şi 2019.

  • Grand Prix-ul Valenciei la Moto GP are loc duminică, de la ora 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

Valentino Rossi se retrage

Valentino Rossi se va retrage după al 372-lea Mare Premiu la categoria regină, începând din anul 2000, şi a 432-a sa cursă în Motomondialul de viteză, din 1996 şi până în prezent.

El s-a fotografiat la boxe cu fiecare dintre motocicletele cu care a cucerit un titlu mondial: Aprilia din 1997 (125 cmc) şi 1999 (250 cmc), Honda cu care a cucerit titlul la 500 cmc în 2001, primul la cea mai înaltă categorie, precum şi cu cele din 2002 şi 2003 după trecerea la denumirea MotoGP, precum şi cu bolizii Yamaha din 2004, 2005, 2008 şi 2009.

Dincolo de rezultate, "cel mai pozitiv lucru din cariera (sa) este că a convins un număr mare de oameni să urmărească MotoGP", a mai spus italianul.

"Este plăcut să cred că de-a lungul carierei mele am devenit ceva diferit, precum un simbol", a adăugat zâmbind Valentino Rossi.

Multiplul campion va rămâne însă omniprezent în acest sport. Atât ca patron de echipă, după sosirea VR46 în MotoGP, noul satelit al team-ului Ducati, cât şi ca mentor al unor piloţi formaţi la academia sa. 

Etichete: moto gp , valentino rossi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Video Dan Șucu a făcut anunțul! Când va semna noul antrenor al Rapidului + Ce se întâmplă cu Lobonț: ”Îi mulțumim”

Citeşte şi

Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Franței la MotoGP! Cum arată clasamentul general

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Spaniei

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian