Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație / Foto: captură Digi Sport

Video "David Popovici nu primește o pungă de bani". Ce i-a spus Cameliei Potec șeful Federației Internaționale chiar pe podium

articol scris de Digi Sport
22.06.2022, 22:48
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

David Popovici a impresionat din nou o lume întreagă după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație.

Presa mondială a rămas absolut impresionată de puștiul de 17 ani, care este considerat noul fenomen al natației, iar șefa Federației Române, Camelia Potec, a avut și ea numai cuvinte de laudă la adresa dinamovistului.

Camelia Potec: "David Popovici nu primește o pungă de bani"

Campioana olimpică din 2004 a avut însă și unele reproșuri de făcut.

"Sunt două victorii. Cea din această seară a venit ca o dovadă a valorii lui David Popovici și bineîneles, el are acum două titluri de campion mondial. El e deja singurul înotător român care reușește asta și iată că are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani.

Ne place ce se scrie în presa internatională, faptul că avem numai laude în presă, dar la noi in țară vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare țării.

Dar rămâne ceea ce este, că el e un sportiv de performanță, că se vorbește bine despre România, că el aduce cinste României.

Dacă vorbim despre stat, e o discuție foarte lungă. El s-a antrenat numai și numai în România, nu în alte țări, așa cum am auzit. În ceea ce privește sprijinul statului, o să vorbească David duminică, atunci când se întoarce în țară.

El a avut susținerea de care a avut nevoie, alături de părinți, a primit ceea ce a cerut, alături de antrenori. Antrenorul discută aceste lucruri și spune care e planul de pregătire, obiectivele și pașii pentru îndeplinirea obiectivelor, un plan care se depune și se discută la începutul anului competițional, în septembrie.

El nu primește o pungă de bani în septembrie și îi cheltuie, ci primește exact ceea ce cere pentru a-și îndeplini obiectivul. David a depășit performanțele scontate, dar va avea parte de același sprijin și de acum încolo, dacă va dori mai mult.

El se întoarce acum în România cu două medalii de aur, e un sporitv care a arătat de mult că are talent, noi știam, este în pregătire la lot de aproape 5 ani, a câștigat medalii la Festivalul Tineretului European, în 2019, când a fost declarat sportivul lotului.

Atunci s-a discutat două sau trei zile, apoi, anul trecut, am fost întrebată de unde l-am scos pe acest David. El este de mult în țară și bate recorduri de la 11 ani. Dar probabil că nu a fost interes și nu e vina noastră", a spus Camelia Potec.

Ce i-a spus șeful Federației Internaționale Cameliei Potec, la festivitatea de premiere a lui David Popovici

"Sigur că poate duce presiunea mai departe, este stăpân pe sine, trebuie să fie sănătos, să își poată urma planul de pregătire. E adevărat că nu s-a mai întâmplat de mult asta.

Pentru că am făcut premierea alături de președintele Federației Internaționale, el mi-a spus un lucru pe care i l-am transmis și lui David, că niciodată nu s-a întâmplat ca un sportiv să câștige 3 probe, 100, 200 și 400. Poate ar fi o idee pentru David să fie singurul din istorie.

A fost ca o glumă, dar e acolo o chestie care i s-a părut interesantă domnului președinte să o spună și asta înseamnă că îl vede în stare să o facă.

Am vorbit cu David și înaite de probă, am vorbit și înainte de premiere, iar azi a fost mai obosit, se bucura că s-a terminat această competiție, că se poate duce acasă, după aia să se odihnească și să poată pregăti campionatele naționale de juniori.

E foarte onorat că poate înota în fața publicului de la noi. O să-l vedem înotând în probele individuale și de ștafetă", a spus Potec.

David Popovici, dublu campion mondial! Performanță istorică a românului de doar 17 ani

La două zile după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber, David Popovici a devenit campion mondial și la 100 de metri liber.

Înotătorul român a câștigat cursa de 100 de metri la photo finish, în 47:58.00. Popovici a întors al doilea după 50 de metri, dar a forțat în ultimii metri și a câștigat finala.

De 49 de ani nu s-a mai întâmplat ca un înotător să devină campion mondial atât în proba de 200 de metri liber, cât și la 100 de metri liber. De altfel, David Popovici este doar al doilea om de pe planetă care reușește așa ceva, după Jim Montgomery, în 1973.

În proba de miercuri, cea de 100 de metri liber, Popovici a obținut un timp de 47:58.00, învingându-l pe Maxime Grousset în ultimii metri ai cursei.

Clasamentul final în proba de 100 de metri liber

  • David Popovici 47:58.00
  • Maxime Grousset 47:64.00
  • Joshua Liendo Edwards 47:71.00
  • Zhanle Pan 47:79.00
  • Brooks Curry 48:00.00
  • Nandor Nemeth 48:13.00
  • Lewis Edward Burras 48:23.00
  • Alessandro Miressi 48:31.00

Galerie Foto

Etichete: camelia potec , david popovici , mondial natatie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”