Naționala de rugby a României / Foto: Sport Pictures

România, direct la Campionatul Mondial de rugby! Apelul Spaniei a fost respins

articol scris de Digi Sport
27.06.2022, 15:32
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

O comisie independentă de apel a menţinut decizia de descalificare a echipei Spaniei de la Cupa Mondială de rugby din 2023, a anunţat, luni, World Rugby, astfel România s-a calificat direct la turneul final din Franţa.

În urma apelului depus de Federaţia Spaniolă de Rugby (FER), comisia independentă de apel a menţinut decizia originală a Comisiei independente de judecată, legată de încălcarea regulilor de eligibilitate a jucătorilor în timpul procesului de calificare la Cupa Mondială din 2023, luată pe 5 mai.

România, la Campionatul Mondial de rugby! Apelul Spaniei a fost respins

Spania a fost găsită vinovată că l-a aliniat pe Gavin van den Berg în două meciuri de calificare la CM 2023, deşi acesta nu era eligibil. Sancţiunea comisiei a fost de a amenda federaţia spaniolă şi de penalizare cu puncte, rezultând că Spania nu mai este calificată pentru CM 2023.

  • Comisia independentă de apel a fost compusă din preşedintele Wang Shao Ing, Adam Casselden şi John Langford (fost jucător australian).

Federaţia spaniolă trebuia să demonstreze în apel că decizia Comisiei de judecată a fost greşită, că este în interesul justiţiei ca decizia să fie schimbată sau că sancţiunea impusă a fost excesivă sau greşită din principiu.

Forul spaniol a încercat să introducă noi probe, care nu fuseseră prezentate anterior, precizează comunicatul, iar comisia de apel a cântărit atent argumentele şi noile dovezi, însă a decis să nu le admită. ''Federaţia spaniolă nu a reuşit să explice de ce probele nu au fost disponibile la momentul judecăţii cazului; nu ar fi în interesul justiţiei să le admită, după ce a au fost luate în considerare circumstanţele, inclusiv faptul că parte a noilor dovezi au fost nu numai incomplete, dar conţineau şi acuzaţii împotriva jucătorului şi a altor persoane în legătură cu alterarea unei fotocopii a documentului său de identitate care a făcut obiectul anchetei'', subliniază comunicatul.

În concordanţă cu regulile World Rugby, decizia Comisiei independente de apel este finală şi n mai există o altă cale de atac.

România, direct la Mondiale, Portugalia, în turneul de calificare, iar Spania, acasă

Având în vedere sancţiunea de zece puncte aplicată echipei Spaniei în clasamentul calificărilor europene, rezultă că România s-a calificat la Cupa Mondială din 2023, înlocuind Spania, iar Portugalia va înlocui România la turneul final de calificare din noiembrie 2022.

Spania a fost amendată în primă instanţă cu 25.000 de lire sterline (31.080 de dolari) şi penalizată cu cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a jucat Van den Berg.

FER a anunţat că echipa Alcobendas va fi retrogradată în divizia a doua a campionatului Spaniei pentru "falsificarea de către membri ai clubului a documentului jucătorului său Gavin van den Berg".

S-a stabilit că membri ai clubului din Alcobendas au manipulat paşaportul lui van den Berg, pentru a părea că sud-africanul nu a lipsit din Spania mai mult de două luni în primul an şi a facilita astfel reclasificarea sa ca jucător domestic în beneficiul clubului.

Ulterior, Federaţia spaniolă a deschis o procedură disciplinară extraordinară împotriva clubului Alcobendas, deoarece FER "avea cunoştinţă de o posibilă modificare a unui document oficial care îi acorda lui Gavin van den Berg statutul de jucător eligibil", informează Agerpres.

Etichete: romania rugby , romania campionatul mondial de rugby , descalificare spania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Un puști este acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane și riscă 15 ani de închisoare! Cum se apără

Cum a fost prins "cel mai de temut violator din istoria" Marii Britanii. Un sportiv s-a transformat din victimă în erou

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”