Eliza Samara, în sală la meciul Houston Rockets - Charlotte Hornets, în 2021 / Foto: Facebook @eliza.samara.92

Românca Elizabeta Samara fost votată de 212 sportivi din 283 ca să îi reprezinte la nivel mondial

articol scris de Digi Sport
18.11.2022, 11:10
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

Eliza Samara (33 de ani), multipla campioană europeană la tenis de masă pentru României, a fost aleasă în Comisia Sportivilor ITTF.

Nu numai că s-a aflat între cei 8 aleşi la final din 25 de candidaţi, dar Eliza a primit cele mai multe sufragii şi a fost nominalizată de 212 sportivi din 283!

Elizabeta Samara, cea mai votată candidată pentru Comisia Sportivilor ITTF pentru următorii patru ani

Mandatul româncei se va întinde pe o perioada de patru ani, între 2022 şi 2026.

Când am zis că vreau să candidez mă gândeam că voi fi în primii 8, dar nu-mi imaginam că voi fi prima, cu șanse foarte mari să fiu chiar președintele comisiei. Este un pas foarte important pentru cariera mea, nu mă așteptăm să primesc atât de multe voturi, mă bucur foarte mult. Mi-au trimis mulți sportivi mesaje, m-au felicitat și mi-au spus că un om mai corect, cinstit și potrivit nu există pentru acest post”, a declarat Eliza Samara.

La începutul lui decembrie, la Amman, va avea loc Congresul ITTF, în care se va stabili cine vor fi cei doi președinți ai Comisiei sportivilor pentru următorii 4 ani.

Componenta naționalei României, Eliza nu va lăsa deoparte sportul la nivel înalt, chiar dacă noua poziție îi va consuma din timp.

Vot de încredere, onoare pentru Elizabeta Samara! (...) Rezultatele voturilor: SAMARA Elizabeta (ROU – F) 74.91 % - cel mai votat sportiv din Europa. Felicitări, Eliza!”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Eliza Samara nu va renunţa la participarea la turneele internaţionale

Nu vreau să mă abat de la cariera mea, vreau să mai joc până cel puțin la JO Paris, dar, pe de altă parte, trebuie să particip la ședințe, la congrese, să țin legătura cu toți sportivii care au probleme.

Spre norocul meu, pentru că încă activez, știu foarte bine ce probleme și nevoi avem, așa că, măcar din acest punct de vedere, îmi va fi mai ușor. Mă regăsesc mai mult la masa de joc, unde sunt doar eu cu mine și unde știu ce am de făcut. Eu la birou, este altceva, voi avea alte responsabilități, voi asculta orice nevoie a sportivilor", a mai spus Eliza, conform celor de la sportsnet.ro.

Ceilalți șapte membri ai Comisiei Sportivilor pentru următorii patru ani sunt: Sharath Kamal Achanta (India), Daniely Rios (Puerto Rico), Omar Assar (Egipt), Mellissa Tapper (Australia), Ștefan Fegerl (Austria), Jon Persson (Suedia) și Shiwen Liu (China).

Succesul Elizei Samara reprezintă un succes important și pentru Federația Română de Tenis de Masă.

Este un lucru foarte mare și pentru Federaţie. Le mulțumesc foarte mult de tot sprijinul pe care mi l-au acordat, suntem o echipă și în afara mesei de joc. Le mulțumesc și colegilor pentru că m-au votat și au fost alături de mine”, a completat Samara.

Palmares Eliza Samara pentru România

  • 7 medalii de aur la Campionatele Europene are în palmares Eliza 
  • 5 medalii de argint la Campionatele Europene 
  • 5 medalii de bronz la Campionatele Europene

Etichete: elizabeta samara , eliza samara , samara comisia sportivilor ittf


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT! După ce a primit 6.000.000 € degeaba, a fost dat afară. Avea lumea la picioare, dar a ajuns să se drogheze

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Veste pentru Horațiu Moldovan: ”noul Oblak” pleacă în Premier League pentru 40.000.000€

Gestul făcut de Xabi Alonso după umilința din finala Europa League. S-a dus direct la Istvan Kovacs

Foto Ce lovitură! A refuzat naționala României și a fost convocat de altă țară la EURO 2024

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali mai vrea un jucător de la Gheorghe Hagi. Cine este ”numărul șase” la care visează patronul FCSB-ului

A început ”curățenia”: șapte jucători, OUT de la Oțelul dintr-un ”foc”

Oficial Dani Coman este noul președinte al lui FC Argeș

Semnează cu FCSB și are un salariu uriaș! Intră direct în top, peste Târnovanu și Șut

Citeşte şi

Sportiva din România care a cucerit Liga Campionilor a 5-a oară. ”Sunt prima care reușește asta”

Marius Rădoi a murit după ce s-a izbit cu maşina de un pod. Avea 19 ani şi era sportiv de performanţă

PEROZLogodnica lui Jason Statham, val de reacții pe Instagram după ce a postat imagini nud din camera de hotel de la Cannes

FILM NOWAna de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de peste 1,6 milioane de like-uri. „Cât de frumoasă ești!”

Ce lovitură a dat Gigi Becali cu noul transfer de la FCSB: ”El și Rrahmani sunt între primii trei atacanți din România” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Lewandowski și-a decis viitorul. Anunț de ultimă oră al vedetei FC Barcelona care a marcat 41 de goluri în doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

Amenzi de până la 15.000 de lei pentru șoferii care uită acest document. Se schimb legea în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc