Jacqueline Cristian a pierdut prima finală WTA din carieră, cu Alison Riske, la Linz / Foto: captură Digi Sport

Video Finala WTA Linz | Jaqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7. Ce spectacol! În prima finală a carierei, românca a pierdut la limită

articol scris de Digi Sport
12.11.2021, 22:30
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

A fost spectacol total în prima finală din cariera lui Jaqueline Cristian. La Linz, românca a pierdut la mare luptă în fața lui Alison Riske în set decisiv. A fost 6-2, 2-6, 5-7, după două ore și 24 de minute.

WTA Linz, finala: Jaqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7

Meciul a început spectaculos, cu un break al lui Riske, urmat de altul al lui Jaqueline. Primul set și l-a adjudecat românca, scor 6-2, după ce adversara sa a făcut o mulțime de greșeli neforțate.

În debutul setului secund, Jaqueline a bifat al cincilea game la rând câștigat, însă apoi s-a inversat situația și au urmat erorile. Astfel, Riske s-a impus tot cu 6-2 și s-a ajuns în decisiv.

WTA Linz, finala: Jaqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7. A fost prima finală WTA din cariera româncei

Aici, spectacolul a continuat și s-a mers cap la cap până la final. Americanca a profitat de serviciul mai bun, a făcut break, însă Jaqueline a tras cât a putut de tare și a făcut re-break.

Game-urilee au fost lungi, cu multe veniri la fileu, însă în cele din urmă, după ce a plimbat-o pe Cristian pe tot terenul și a făcut-o să greșească, Riske s-a impus cu 7-5.

Meciul a fost unul maraton, care a durat două ore și 24 de minute, iar Jacqueline (23 de ani), care a profitat de neprezentarea Simonei Halep în semifinale, din cauza unei accidentări, a jucat prima sa finală WTA. De cealaltă parte, americanca de 31 de ani a bifat al treilea titlu al carierei.

LIVE VIDEO Jaqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7:

UPDATE ora 22:33: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7. Jacqueline a încercat tot posibilul să facă un nou break, dar americanca a plimbat-o pe tot terenul și a avansat din nou la final. Astfel, românca a greșit și a încheiat meciul cu o minge trimisă afară.

UPDATE ora 22:29: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-6. Românca face o dublă greșeală neașteptată, iar americanca face break și urmează să servească pentru câștigarea meciului.

UPDATE ora 22:20: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-4. După ce salvează 4 mingi de break, Jacqueline își adjudecă și acest game.

UPDATE ora 22:13: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 4-4. Luptă fantastică pe teren. Românca face din nou break și rămâne în meci, după un game extrem de lung, cu multe egalități.

UPDATE ora 21:55: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 3-3. Rebreak după o luptă formidabilă. Românca trimite un fiorehand în cross și o face pe Riske să dea în fileu.

UPDATE ora 21:49: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 2-3. Românca servește, dar Riske face break, după ce atacă la fileu.

UPDATE ora 21:43: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 2-2. Cel mai frumos punct al meciului are loc în acest game. Riske încearcă tot posibilul, dar Cristian răspunde perfect cu forehandul, iar apoi cu reverul în cross. Americanca ajunge la minge, dar trimite afară. În cele din urmă, Riske ia game-ul, după ce Jacqueline face o greșeală neforțată și trimite afară. Românca urlă de nervi.

UPDATE ora 21:28: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6. Americanca domină complet acest set și o plimbă pe tot terenul pe Jacqueline, care greșește. Actul secund se termină cu două duble greșeli ale lui Jacqueline, față de niciuna din partea lui Riske, care a și servit mai bine. Însă marea diferență a fost la greșelile neforțate: 9 făcute de Cristian și două făcute de Riske.

UPDATE ora 21:19: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-4. Americanca revine de la 0-30 și ia game-ul.

UPDATE ora 21:14: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-3. Jacquenline luptă până la capăt, atacă la fileu și câștigă game-ul.

UPDATE ora 21:07: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 1-2. După un game extrem de lung și de disputat, americanca face breakul.

UPDATE ora 20:50: Jacqueline Cristian - Alison Riske 6-2. Românca a început să jace parcă altceva. Câștigă 4 game-uri la rând și ia setul, cu break, după mai multe erori ale americancei, care încheie cu o greșeală neforțată. În tot setul, Riske a avut 13 greșeli neforțate, iar Cristian, 8.

UPDATE ora 20:20: Jacqueline Cristian - Alison Riske 2-1. După câteva greșeli ale adversarei, Cristian își câștigă serviciul.

UPDATE ora 20:17: Jacqueline Cristian - Alison Riske 1-1. Românca răspunde imediat cu un break.

UPDATE ora 20:13: Jacqueline Cristian - Alison Riske 0-1. Prim game disputat, în care Riske face break.

UPDATE ora 20:08: Începe meciul. Românca servește prima.


Știrea inițială:

Turneul WTA 250 de la Linz, desfășurat pe suprafață rapidă în sală, oferă premii totale în valoare de 235.000 de dolari.

Jaqueline Cristian (23 ani), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în Top 100 WTA, va juca prima sa finală WTA din carieră.

Jaqueline Cristian nu a jucat în semifinale, după retragerea Simonei Halep, din cauza unei accidentări la genunchi.

Jaqueline Cristian este marea surpriză a turneului de la Linz, în condițiile în care a ajuns pe tabloul principal ca “lucky loser”.

Jaqueline Cristian are cel mai bun sezon din carieră și a reușit 18 victorii pe suprafață rapidă în sală.

Galerie Foto

Ca urmare a calificării în finală la Linz, Jaqueline Cristian a urcat pe locul 74 în clasamentul WTA Live, actualizat la zi.

Alison Riske a profitat, joi, de abandonul conaţionalei Danielle Collins, a treia favorită, după primul set, câştigat de Alison cu 7-5.

Va fi prima confruntare dintre Alison Riske și Jaqueline Cristian în circuitul WTA. Americanca în vârstă de 31 de ani țintește al treilea titlu la simplu din carieră.

Etichete: finala , wta , linz , alison riske , jaqueline cristian


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a spus Dan Șucu, după ce a fost întrebat despre întâlnirea decisivă cu Mircea Lucescu și cu George Copos

Foto De la trotinetă, la un bolid de 200.000 de euro. David Popovici, proprietarul unei mașini ”feroce”

Cum arată echipa etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii + Antrenorul rundei

Andrea Compagno, atac la adresa lui MM Stoica: ”Nu știu cine este acest personaj. Mi-a părut puțin ciudat”

Citeşte şi

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

Video Jaqueline Cristian - Danielle Collins 6-3, 4-6, 1-6. Românca, eliminată de la Madrid în urma unui meci de două ore!

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”