bucurie 1
Video Corvinul a produs surpriza! De când nu mai jucase o echipă de Liga 2 în finala Cupei României
florin maxim
Video Florin Maxim, discurs de mare campion după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”60 de milioane de căutări. E un brand în toată lumea”. Clubul din SuperLiga care a dat lovitura
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

BC Timișoara face apel la mediul de afaceri local pentru a-și continua activitatea sportivă

23.09.2015, 10:31

UPDATE: Consiliul director al clubului de baschet masculin BC Timişoara a decis continuarea activităţii în aşteptarea unui ajutor pe termen scurt din partea mediului de afaceri bănăţean, deşi Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş au sistat finanţarea, se arată într-un comunicat.

bc timisoara
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

BC Timişoara, club de baschet înfiinţat în 1965 sub denumirea Ştiinţa Timişoara, a câştigat Cupa României în sezonul trecut, 2014/2015, iar în 2009 şi 2012 a jucat finala campionatului Divizia A.

''În urma deciziilor iniţiale emise de Curtea de Conturi Timişoara, atât Consiliul Local Timişoara cât şi Consiliul Judeţean Timiş se află în imposibilitatea de a onora sprijinul financiar alocat prin hotărâri de consiliu şi bugete aflate în vigoare. Aceste decizii au fost contestate de autorităţile publice locale urmând ca opinia finală a Curţii de Conturi a României să fie transmisă în cel mai scurt timp.

Având în vedere situaţia gravă existentă, Consiliul Director face un apel la mediul de afaceri timişorean, parte a comunităţii locale, să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiţia baschetbalistică timişoreană să nu fie întreruptă. În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de azi o scrisoare oficială companiilor din Timişoara pentru sprijinirea acestui demers'', se precizează în comunicat.

Până la rezolvarea situaţiei, Consiliul director al BC Timişoara a decis ''să încerce continuarea activităţii prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranţa că apelul adresat mediului de afaceri timişorean va avea un ecou pozitiv şi că opinia finală a Curţii de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităţilor publice locale''.


''BC Timişoara a devenit în timp un club emblematic pentru sportul timişorean. Câştigător al Cupei României, participant în repetate rânduri în competiţii europene, clubul a onorat numele Timişoarei atât în plan intern cât şi la nivel internaţional. Mai mult, BC Timişoara contribuie la popularizarea şi dezvoltarea sportului de masă în Timişoara. Multiplele titluri naţionale de juniori precum şi Academia de Baschet la care numeroşi copii şi tineri intră în contact cu sportul reprezintă contribuţii valoroase aduse Timişoarei'', se adaugă în comunicat.

sursa foto: bctimisoara.ro


Veste surprinzătoare din Banat. Echipa de baschet masculin BC Timișoara, câștigătoarea Cupei României, este la un pas de a se retrage din campionat și din cupele europene și de a pune jucătorii pe liber. Motivul? Lipsa banilor.

Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, în ședința de plen de marți (foto), după votarea rectificării bugetare, anunță Opinia Timișoarei. ”Am și primit deja de la Baschet mesajul care mă anunța retragerea echipei din campionat, din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, începând de azi”, a spus edilul Timișoarei.

Curtea de Conturi a declarat ilegal contractul de asociere dintre Primărie și clubul BC Timișoara, care prevedea o așa zisă cotizație. În urmă cu trei săptămâni, în Consiliul Local s-a decis aprobarea unui nou tip de contract-cadru prin care să fie alocați în continuare bani echipei. Și nu numai celei de baschet, ci și celorlalte structuri sportive la care Primăria e asociat: ACS Poli Timișoara, Asociația Sportivă CH Politehnica Timișoara, Asociația Timișoara Saracens RMS Universitatea de Vest și Asociația Baschet Club Timișoara. În baza acestui contract-cadru, marți urmau să fie aprobate contractele cu fiecare echipă în parte pentru alocarea banilor pentru 2015. Primarul Nicolae Robu a anunțat, însă, că juriștii nu și-au dat avizul pentru deblocarea sumelor.

Explicațiile edilului au fost halucinante. Juriștii au considerat că prin acest contract s-ar dubla finanțarea, întrucât finanțarea a fost aprobată o dată, cu titlu de cotizație. ”Dacă mai semnăm un contract înseamnă că mai dăm alți bani, au zis juriștii. Asta deși în textul contractului scrie limpede că se referă la finanțarea prin cotizație a asociațiilor la care CL este membru constitutiv. Despre ce competență să mai vorbim în acest caz? Niciun jurist nu a semnat documentul și nu am putut să-l prezint azi. Consecința? Am și primit de la Baschet mesajul: ”retragerea din campionat și din cupele europene și trimiterea către jucători a înștiințărilor că sunt liberi de contract, eliberarea apartamentelor ocupate de club în două zile, începând de astăzi”. Evident că urmează, în lanț, consecințele fatale pentru toate celelalte cluburi”, a avertizat Nicolae Robu, semn că și ACS Poli, clubul de fotbal, este în pericol.

Consilierul local Ciprian Jichici a anunțat că jucătorii vor da în judecată clubul de baschet și că vor avea câștig de cauză în instanță.

”Doi ani de zile vor avea interdicție la liga națională de baschet masculin și cinci ani interdicție în cupele europene”, a avertizat Jichici.

Managerul sportiv al BC Timișoara, Leontin De Maio, a confirmat informațiile oferite de primarul Robu. ”Trebuia să intre o hotărâre în CL care să deblocheze financiar situația clubului. Din păcate nu s-a întâmplat asta și, ca atare, în lipsa oricăror resurse financiare, ne aflăm în imposibilitatea de a funcționa. Asta poate duce la retragerea și la rezilierea contractelor cu jucătorii”, a spus De Maio, pentru sursa citată.

Totuși, baschetbaliștii timișoreni s-au antrenat aseară normal, de la ora 18:30, nefiind informați că ar fi liberi de contract până la acea oră. Managerul sportiv al BC Timișoara spunea, însă, că o decizie finală va fi luată în cursul zilei de astăzi.

Sursa foto: tion.ro 

Etichete: bc timisoara , cupa romaniei , acs poli , comunicat , retragere din campionat , retragere din cupele europene , jucatori pusi pe liber , apel la mediul de afaceri , finantare privata


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa
Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa

Acum 50 de ani, o serie uimitoare de evenimente declanșate de o melodie care fusese cântată la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”60 de milioane de căutări. E un brand în toată lumea”. Clubul din SuperLiga care a dat lovitura

Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Federico Piovaccari îi avertizează pe jucătorii FCSB-ului: ”Traseul e mai dificil acum!”
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 (15.03.2014)
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4
Citește și
Exclusiv Corvinul se pregătește de finala Cupei României! Echipament special pentru meciul istoric cu Oțelul
Screenshot 2024-04-23 232543
Dorinel Munteanu s-a comparat cu Xabi Alonso, după calificarea în finala Cupei României
dorinel-alonso
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video Oțelul - ”U” Cluj 2-1. Gălățenii au dat lovitura în minutul 90 și vor juca finala Cupei României cu Corvinul

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”