Balo a uitat de balon

10.12.2012, 04:29
Alexandru Ghiurcau

Balo a uitat de balon

Să afli că ai devenit tată poate fi un lucru înălţător! Dar totodată poate fi şi dificil de gestionat, ca emoţie şi responsabilitate, la douăzeci şi-un pic de ani. Dar dacă te mai şi numeşti Mario Balotelli, situaţia trebuie să fie una foarte dificilă...

Fotbalişti mari admit că secretul unei cariere înfloritoare este traiul cumpătat, familist. În final, responsabil. Acel stil de viaţă liniştit, de zi cu zi, care se dovedeşte a fi extrem de necesar la un moment dat. Până la urmă, doar un corp sănătos şi relaxat este capabil să susţină efortul intens de sportiv profesionist, până peste 29-30 de ani.

Mario are acest fizic acum, dar ce va fi mai târziu? Proaspătul tătic, pe care se cuvine să-l felicităm, se află într-un moment greu al carierei. Şi rândurile acestea puteau fi scrise cu mult timp înainte! Cam de jumătate de an, de când a aflat despre sarcina Raffaelei Fico, fosta sa logodnică. Curioasă potrivire a destinului, pe cuvânt.  "Copilul" Balotelli şi-a construit pistă de curse în grădină, iar de acum trebuie să-şi împartă jucăriile şi artificiile cu micuţa Pia.

Starul de la Euro 2012 are categoric un sezon mizerabil. Şi nu este concentrat. Mai mult sau mai puţin surprinzător, nici motivat. La echipă, Dzeko mai dă câte unul sau două goluri, Tevez bate bine penalty-uri, iar Aguero şi restul sunt prea buni pentru ca City să cadă sub Top 3. Dar asta nu-i suficient, Mancini are nevoie de goluri, iar Balotelli lipseşte de la apel, chiar dacă altădată şi el ar fi dat şuturi ca ale lui Rooney. Mancini i-a oferit şansa să fie erou în derby, dar a pariat greşit. 

Mancini nici nu ştie ce-a pierdut mai tare în drama de duminică după-amiază. Un meci decisiv? Fanii? Postul? Sau unul dintre oamenii săi de bază? În acest moment, ineficacitatea lui Mario Balotelli este direct proporţională cu prestaţia antrenorului său. Mai mereu, cariera lui Balotelli s-a sprijinit pe înţelegerea unui Roberto Mancini blajin, care l-a protejat întotdeauna în faţa criticilor pe fotbalistul italian. "Protejat" poate suna însă cam mult, vorbind totuşi despre o lume a bărbaţilor, aceasta a fotbalului, care implică rapoarte profesionale rigide. Şi în care firul pe care calci este cam subţire, mai ales dacă-i ţesut în Orient. Ne putem întreba, totodată, dacă nu cumva cei doi vin 'la pachet' în optica şeicilor exigenţi.

La un moment dat, amândoi îşi vor cumpăra câte un bilet-dus spre Milano. Evident, Mancini nu va deveni Sir peste 10 ani şi nici Mario nu va mai rezista în "şantierul" britanic crezându-se în permanenţă un zeu simpatic. Mancini poate că n-ar mai primi pe mână o echipă atât de imporantă dacă va pierde postul la City. Dar Balotelli ar mai avea speranţe. La 22 de ani, calităţile îl pun undeva sus, spre Zlatan şi Cristiano. Dar cumva, el pare că tot ratează momentul. Iar Manchester City este pe punctul să rateze titlul.

 În ultima vreme, cu siguranţă Mario s-a gândit la multe. Nu mai pare atât de vesel şi nici atât de strălucitor. Este evident că se află într-o cumpănă delicată. În masivitatea lui haioasă, Mario trebuie să dea acum dovadă de înţelepciune şi totodată de cel mai bun fotbal de care este în stare. Pentru unii, situaţiile-limită acţionează pozitiv şi scot inspiraţia la iveală. Adică sursa care poate da naştere unui flux continuu al succesului. Pentru alţii însă e mai greu, iar căderea de pe un scaun înalt poate fi dureroasă şi definitivă. Balotelli trebuie să se adune rapid, pentru că la un moment dat Mancini nu va mai vorbi pentru el.

Este interesant totodată de văzut ce alţi antrenori l-ar dori la antrenamente pe Balotelli şi cât de mult ar fi dispuşi să plătească şefii pentru asta. Mino Raiola, "agentul lunatic", spune că echipele din Italia nu au bani de Balotelli, dar în momentul acesta nimeni nu cred c-ar debloca zeci de milioane ca să-l aibă la echipă. Iar ofertele poate sunt, poate nu sunt, dar asta nu schimbă cu nimic situaţia. Balotelli mai are fix două şanse în drumul său spre glorie:

 1. să se impună ca un golgheter la City şi să rămână aici până la o potenţială ofertă stelară (PSG, Real, Chelsea etc)

2. să prindă ultimul "tren mare", adică viitoarea sa formaţie şi CM 2014, în caz că va fi îndepărtat pe bani puţini de la City! Dacă va urma o nouă dezamăgire, Balotelli va rămâne doar un atacant din mulţime, cu probleme de personalitate, care va bifa numeroase destinaţii sezoniere, mai mult sau mai puţin satisfăcătoare. 

De același autor
Citeşte alte articole de Alexandru Ghiurcau
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 10:30 LIVE Digi Sport Matinal
  • 12:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 12:30 Etapa 5 Liga a 2-a: Corvinul Hunedoara-Mioveni
  • 13:15 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Foto Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei

bianca-censori

Foto Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”

Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media