Cizmele din Cizmă

04.07.2013, 16:52
Alexandru Ghiurcau

De Zerbi. Bjelanovic. Alvarez. Sforzini. Sunt jucători care au eşuat lamentabil în Liga 1, după ce au fost aduşi cu mare fast din fotbalul italian. Au confirmat în schimb Peralta şi Adailton, dar tipii ăştia doi chiar aveau cifre şi CV, spre deosebire de restul.

Ne place să credem că putem atrage fotbalişti valoroşi din Cizmă, dar, în final, ei se dovedesc a fi adevăratele "cizme". Este şi cazul lui Federico Piovaccari? Înclin să cred că da. Pentru că, să fiu iertat, nu pot avea încredere într-o rezervă eşuată de la Sampdoria!

Sigur, italienii aceştia sunt disciplinaţi tactic, au gambele mari şi sunt înalţi ca brazii. Arată a fotbalişti şi salariile lor ne fac să visăm la titluri şi primăveri europene. Doar că, puşi faţă-n faţă cu d'alde Ţigănaşu, Lemnaru sau Forminte,  calităţile lor par să se niveleze subit, încât ajungi să realizezi foarte rapid de ce au ales să se transfere spre Răsărit, la apus de carieră.

Să admitem că trecerea de la Italia la România poate fi foarte grea pentru fotbaliştii de acolo. Aici e alt mediu, altă limbă, altă presă, alt gazon, alt stil şi, poate cel mai important, sunt alte aşteptări. O pasă greşită la Cittadella sau la Bari nu va echivala niciodată cu o pasă greşită la Steaua, iar asta este povara cu care trebuie să trăieşti, atunci când ţi se oferă şansa de a salva o carieră mediocră, care nu prea ne face să tresărim în scaun.

Wikipedia i-a spus lui Piovaccari că vine la o fostă câştigătoare de CCE, dar nu i-a spus că, până să coboare din avion, are stabilit deja un barem de îndeplinit în Liga 1. "Marchează lejer 20 de goluri", l-a provocat iscusit Pancu,  cu o vorbă aruncată din tabăra duşmanilor insolvenţi. 

Reghe şi MM au impresia că au ajuns într-o situaţie din care toată lumea are de câştigat. Steaua are nevoie de goluri, Piovaccari are nevoie de Champions League, iar de aici poate ieşi o colaborare roditoare. Realitatea este însă că Steaua a făcut un pariu riscant. Mai atentă la bani decât la fotbal, campioana s-a cârpit la croitori străini, sperând că materialele lor ieftine sunt mai bune decât materialele noastre scumpe.

Doar că, atunci când vrei să te iei la trântă cu echipele mari de pe continent, nu vei speria pe nimeni cu un jucător mediocru din Serie B, de care Sampdoria nu ştie cum să mai scape. 

De același autor
Citeşte alte articole de Alexandru Ghiurcau
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 20:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 20:45 LIVE Fotbal Club
  • 21:00 Etapa 7 Superliga: Dinamo-Voluntari
  • 22:00 LIVE Fotbal Club
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • 20:30 Etapa 7 Superliga: FCSB-Farul Constanta
  • 21:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 21:30 Etapa 7 Superliga: FCSB-Farul Constanta
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media