Jurnal de Euro ziua 6 - Portocale acre

13.06.2012, 17:20
eu-1

Jurnal de Euro (ziua 6) - **Portocale acre**

Este ziua a șasea la Campionatul European. Iar după scurgerea primei etape a grupelor, au luat deja naștere câteva discuții fixe. Primele 10 rezultate înregistrate au emis 6 probleme discutabile, răspândite în loturile participantelor. Enumerarea este făcută într-o ordine întâmplătoare:

1. Super-Rusia 
2. Olanda - 36 de șuturi, niciun gol!?
3. În locul Greciei puteam fi și noi
4. Spania n-are vârf
5. Se joacă împotrivă golului, nu pentru 
6. Italia NU se clătina

Iar din listă sărim direct la subiectul 2, ineficacitatea olandezilor. 

În Olanda, fanii lor stau liniștiți. Se întâmplă câteodată să nu poți să dai gol, oricât de strălucit ai juca. Lipsa de concentrare, șansa adversarului, bara, judecata proastă a 6 secunde din meci - toate sunt elementele care te transporta în acea zi nefastă, în care mingea refuză să între în poartă.  

Elevii lui Van Marvijk au jucat bine în terenul danezilor și au adus FOARTE multe mingi în fața porții, dar pasele nu s-au legat tot timpul. Iar pe alocuri, atitudinea jucătorilor a dus la senzația că "portocalele" sunt cam „acrisoare” la acest turneu final. Structurată pe baza unui nucleu de supervedete pline de personalitate, naționala batava nu pare a fi un tot unitar.

Iar asta, paradoxal, pentru că Olanda se confruntă cu o problemă rară în fotbal: excesul de valoare din lot. 

Van Persie și Huntelaar nu vor fi niciodată la 100% din potențial la EURO, unde ambii simt cât de mare este presiunea tricoului de titular. De aceea, la Robin am putea vedea ocazional câte-un luft, atunci când îi străfulgeră mintea în momentul șutului: "Dacă ratez, stau pe bancă tot turneul". Iar Huntelaar ar putea la fel de bine să rateze singur cu portarul, având același vag sentiment ca al colegului său. Din acest motiv, Van Persie nu va fi la Euro atacantul nemilos de la Arsenal, pentru care muncesc timp de 90 de minute "locotenentii" Arteta, Rosicky, Song și Gervinho. 

Apoi, trecem la Sneijder și Van der Vaart. Sunt doi dintre cei mai buni playmakeri din lume. Dar prin natura postului, ei nu pot juca niciodată în același timp, pentru că fiecare ar știrbi astfel din valoarea colegului. Situația creată îl irită pe Van der Vaart, care a declarat în urmă cu două zile: „Antrenorul și-a cam făcut planurile, iar eu se pare că nu sunt inclus în ele. Nu-mi convine, dar ce pot să fac?”, s-a plâns Van der Vaart, rezervă în primul meci de la Euro. Evident, prea multe motive de prietenie nu se găsesc în acest cuplu. Sunt doi profesionisti care se bat pe un singur loc și ambii își doresc să devină eroi naționali. Înaintea altor colegi, evident. 

Mai departe, Robben trage la poartă tot timpul, de oriunde și nu are nicio chimie...cu nimeni. Asta pentru că, undeva în mintea mijlocașului de la Bayern, încă se joacă meciul decisiv cu Borussia Dortmund și finala Ligii Campionilor, cu Chelsea. 

Încearcă prea mult să rezolve fazele de unul singur, uitând mai mereu ce coechipieri brilianți are alături.  Arjen și vârfurile batave nu colaborează grozav, iar individualismul său exagerat generează cu siguranță tensiuni în lot. Sigur nici atitudinea lui Robben nu ajută, el fiind un tip flegmatic, care nu s-a incadat 100% decât în vestiarul de acasă, al lui PSV.

Iar Afellay e , inexplicabil, acolo, dar este doar un alt mijlocaș plin de calitate, pierdut undeva în marginea terenului.... 

Concluzionand, deși a prestat un joc convingător, Olanda a arătat „ruptă” contra danezilor, iar Van Marvijk trebuie să mute decisiv, astăzi, în meciul cu Germania. 

Nu este însă cazul să ne precipităm. Vorbim totuși despre o echipă de forță, care va fi atacată de puține echipe la acest turneu final. Dar care trebuie să bată tot că să joace mai departe de grupe! 

Aceste probleme fiind ridicate, așteptăm reacția Olandei. Sigur că ar putea da trei goluri în următorul meci. Dar e posibil ca și iritarea jucătorilor și lipsa de coeziune să persiste. 

Orice alt rezultat în afara victoriei îi trimite acasă pe olandezi. Pariază cineva împotrivă lor?

59 
de goluri au marcat împreună Huntelaar și Van Persie la națională

37
a marcat Olanda în preliminariile C.E. A avut cea mai bună ofensivă din competiție, după 10 meciuri

De același autor
Citeşte alte articole de Alexandru Ghiurcau
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului

FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media