Ce ne-a redat Simona

10.09.2015, 13:10
HALEP-BUCURIE

Trăim aceeaşi senzaţie ca acum douăzeci şi ceva de ani...Revedem cu emoţii şi plăcere reluarea unui meci jucat cu o noapte înainte şi ne bucurăm de fiecare moment, de fiecare minge, de parcă atunci am vedea totul prima oară.

Simona Halep a reuşit să trezească în noi simţuri pe care le credeam amorţite pentru totdeauna. Era tot în State, chiar dacă mult mai departe de New York, şi naţionala condusă de Hagi, unul din modelele Simonei, ne lumina nopţile şi cu toţii trăiam, unii înainte să audă de existenţa conceptului, visul american. Ea avea doar doi ani şi probabil că nu înţelegea de ce pe străzile din Constanţa şi din toată România oamenii ieşeau să îşi strige bucuria de fotbal. De sport! Acum ea este cea care ne face să ne gândim că am putea ieşi din nou din case...A atins semifinala atât de dorită atunci, dar poate ajunge mai departe...Îmi amintesc imagini cu zeci de mii de oameni aclamându-l pe Nole în centrul Belgradului şi mă întreb, zic eu justificat, noi de ce nu am putea să o facem?!

Am văzut în tribunele arenei „Arthur Ashe”, români în tricoul naţionalei şi am avut un flash cu singurul moment în care luni seara fanii tricolori s-au bucurat ca la gol la 0-0-ul fad cu Grecia. Atunci când crainicul a anunţat că Simona a trecut de Sabine Lisicki. (Am fost în tribune şi la Budapesta cu Ungaria, şi la Bucureşti contra Greciei şi am stat minute în şir în faţa ecranului încercând să încep un text de undeva, dar nu mi-a ieşit nimic).
Sătulă de mitul buturugii, de poveştile cu Davizi şi Goliaţi sau mai ştiu eu ce minuni de vitejie cu noi, românii, în rolul victimei de serviciu şi care o dată la două zeci de ani îşi depăşeşte nu se ştie cum condiţia, Simona rescrie cu o rachetă de tenis istoria.

Se ia la trântă cu cine îi iese în cale, alternând lovituri, schimbând tactica, certându-se şi împăcându-se cu sine. E ea singură pe un teren roşcat, verde, albastru sau gri cu linii drepte şi albe, trasând traiectorii imposibile, dar câştigătoare. Ea cu gândurile, cu temerile, cu resursele ei nebănuite şi mai ales ea fără limite.

Nu îmi amintesc să mă fi enervat o femeie vreodată, aşa cum a făcut-o Azarenka miercuri seara. Era provocator-intimidantă, agresivă şi lovea cu o ură neomenească în momentul în care mingea îi venea aşa cum voia. În faţa acestui colos feminin, una din puţinele jucătoare din circuit cu un fizic comparabil cu a lui Wiliams, Simona a reuşit să îşi stăpânească nervii, să îşi dozeze energia şi să inventeze lovituri atât de iscusite, încât la final să o aducă îmblânzită şi spăşită la fileu, având pe chipul dur scris cu litere de o şchioapă: „Ai fost mai bună! Nu am avut ce să îţi fac...”. Urmează Flavia Pennetta şi nu vreau să cad în capcana de a mă gândi deja la finală. Mă bucur exact ca acum zeci de ani de momentele astea pe care am ocazia să le trăiesc şi în direct, şi în reluare şi în acelaşi timp visez american. Noaptea acolo şi ziua aici. Sau invers!

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Digi Sport Special
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Foto Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei

bianca-censori

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media