Jurnal de autoizolare | Ciobi, "bucuros" că a putut evada acasă din Liban

24.03.2020, 13:32
Liviu Ciobotariu

După ce ieri am povestit despre cum trăiește această perioadă atipică și neașteptată jucătorul Denis Alibec, astăzi vorbim cu și despre un antrenor. Singurul român, în afara lui Rădoi firește, selecționer la o națională de seniori, Liviu Ciobotariu.

"Vreau să spun că am reușit să plec chiar pe ultima sută de metri. Era cât pe ce să rămân acolo, la Beirut dar din fericire am ajuns acasă și sunt cu ai mei. Încerc să profit de perioada asta, totuși nedorită, și să îmi petrec timpul cu familia.

Respect ce ni se transmite, în parte pentru că am conștientizat pericolul acesta nevăzut, dar și pentru că aceasta e normalitatea, să respecți regulile. De exemplu, nici nu am fost să îmi văd părinții, deși sunt în țară de ceva timp", își începe Liviu Ciobotariu povestirea la care este provocat.

Finalul de martie ar fi trebuit să îl găsească în Liban pregătind meciurile din preliminariile asiatice cu Turkmenistan și cu Coreea de Sud, dar se bucură, în situația dată, de faptul că pandemia nu l-a prins în Liban, acolo unde deja s-au închis granițele.

Liviu Ciobotariu şi-a luat cu maşina de la Cluj băiatul, pe Denis

"Singurul drum făcut în ultimele zile a fost până la Cluj să îl iau pe Denis ( n.r. fotbalistul CFR-ului) acasă. Am zis că e mai safe să facem drumul cu mașina Și el e bine, îl văd conștiincios cu programul de pregătire de la club ... play station ... Oricum el nu exagera cu ieșirile în oraș ", se referă antrenorul-tată la unul dintre fundașii de perspectivă ai fotbalului românesc.

Cosmin, celălalt băiat al familiei Ciobotariu (finul lui Cosmin Olăroiu) se află alături de familie în Bruxelles, acolo unde e stabilit de mai mulți ani.

Programul zilnic al lui Ciobi senior cuprinde o bună bucată din timp alocate știrilor "mai ales din sport", dar bineînțeles că "stăm conectați și cu realitatea asta nedorită". Studiu, metode de antenament și discuții repetate cu managerul naționalei Libanului.

"Din păcate și acolo situația devine pe zi ce trece mai îngrijorătoare. Îmbolnăviri într-un ritm accelerat, lumea izolată ... nimeni nu se mai gândește la fotbal". Situația era oricum una delicată în Liban și campionatul întrerupt încă de toamna trecută din cauza mișcărilor sociale, pe alocuri reprimate cu ajutorul armatei. "Practic, da, campioanatul intern era oricum suspendat, dar și cu ce se întâmplă acum ...".

Liviu Ciobotariu: "Nu aveam cum să vin la Dinamo acum"

"Ciobi" driblează elegant subiectul Dinamo. Cu puțin timp înaintea izbucnirii acestei pandemii s-a aflat pe lista scurtă a lui Dinamo, imediat după plecarea lui Dusan Uhrin. "Au fost ceva contacte, dar nu discuții în adevăratul sens al cuvântului pentru că eu am un contract ferm și nu s-a pus nicio clipă problema să plec.

Dinamo rămâne clar un club aparte și drag mie și am incredere că Adi va reuși să facă tot ce și-a propus și să revină acolo unde își doresc și merită toți acei minunați suporteri", a mai declarat Liviu Ciobotariu pentru digisport.ro.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Fotbal Club
  • 14:00 Stirile Digi Sport
  • 14:15 LIVE Superliga: Rezumatele Etapei
  • 15:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Liga Digi Sport
  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 LIVE Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”

giovanni becali 7

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media