Ziua în care Ilie Năstase și-a găsit nașul

13.10.2013, 15:04
de sters-gabriel.morariu

Ilie Năstase a fost primul lider mondial în era computerizată a tenisului. Perfomanțele sale i-au asigurat un loc în istoria sportului alb – 58 de turnee câștigate, dintre care două de Grand Slam și 40 de săptămâni pe prima poziție în clasamentul ATP.

Cu toate acestea, cel mai mare jucător din țara noastră a rămas celebru și pentru stilul nonconformist abordat atât pe teren, cât și în afara lui. Certurile, dar și glumele îl aduceau mereu în centrul atenției pe marele Năstase.

Într-o zi însă, prin 1979, o întâmplare avea să îi rămână întipărită pentru mult timp în memorie.  Năstase participa la un turneu din Las Vegas, Nevada, competiția Alan King. Concursul se ținea la Caesars Palace, iar cei mai importanți jucători din lume erau înscriși pe tablou.

Într-una dintre zilele din timpul turneului, un bărbat pe la 40 de ani se apropie de Ilie și îl roagă frumos să schimbe câteva mingi cu băiatul său, de 8 ani. Năstase dă din colț în colț, ar face orice numai asta nu, însă după ce vede că Bjorn Borg (FOTO JOS) și Jimmy Connors s-au lăsat înduplecați de insistența omului, nu are încotro și acceptă să joace câteva minute cu copilul.

Băiețelul, care era și copil de mingi la turneul respectiv, era nimeni altul decât Andre Agassi. Lăudat de toată comunitatea din Las Vegas, micuțul era văzut drept un copil-minune, un viitor lider mondial.

La mini-partida dintre Năstase și Agassi, ținută la Caesars Palace, s-au strâns către 100 de spectatori. Nu vezi în fiecare zi un fost lider mondial și actual jucător de Top10 să joace prea des cu un copil de 8 ani.

Plictisit de obligația pe care și-o asumase, Ilie a început să facă glume pe seama micuțului. Cu o tunsoare tip castron, copilul devine prima țintă a românului. După aceea vede că acesta își aruncă priviri gingașe cu o fetiță de aceeași vârstă, care stă și admiră de după gard.

-          Hei, Snoopy, asta e prietena ta? Chestia asta drăguță e iubita ta?

Năstase nu primește niciun răspuns. Agassi vrea să se concentreze pe lovirea mingilor, însă mișto-urile continuă să curgă. Când cu porecla Snoopy, când despre fetiță. La un moment dat, micul Andre a încercat să îi spună lui Ilie să înceteze cu aceste replici pentru că ele îl stânjenesc. Totul era însă în van, românul continua să îl bombardeze cu apelative pe Agassi.

În momentul în care a ajuns la capătul răbdărilor, băiețelul de 8 ani s-a uitat fix la adversarul său, a trântit racheta de pământ, s-a îndreptat spre fileu, iar replica ce a urmat a lăsat cu gura căscată toată audiența:

-          F*ck you, Năstase!

Micul Andre și-a luat prietena, pe numele ei Wendi, și l-au lăsat pe Ilie interzis în mijlocul terenului.

Peste ani legătura dintre cei doi copii nu a mai rămas la fel. După ce Agassi a ajuns să fie printre primii jucători din lume, la începutul anilor 90, cei doi s-au reîntâlnit întâmplător, iar sentimentele din urmă cu mai bine de un deceniu au reînviat.

Copil teribil al tenisului, Agassi avea plete și se îmbrăca în tricouri roz, însă oricât de libertin ar fi fost, s-a îndrăgostit de Wendi. Cei doi erau nedespărțiți la turnee, colindau lumea, iar fata pe care o cunoștea de mic i-a fost alături la primul trofeu de Grand Slam cucerit în carieră – 1992, la Wimbledon (FOTO JOS). Relația dintre cei doi a durat trei ani, însă apoi fiecare a luat-o pe căi separate.

După succesul de la Wimbledon din 1992, pentru Agassi au urmat alte 7 trofee de Grand Slam, 101 săptămâni petrecute pe primul loc în lume și în total 60 de turnee câștigate în cele două decenii petrecute în circuitul mondial.

Andre a rămas în istorie drept băiatul cel rău, dar care și-a respectat titulatura care i-a fost pusă încă de la 8 ani: a ajuns primul jucător al lumii.

Chiar dacă s-a retras de mai bine de 7 ani, Agassi este singurul jucător din istorie care se poate lăuda cu performanța de a fi cucerit toate competițiile importante din tenis:  cele 4 trofee de Grand Slam, Cupa Davis, Turneul Campionilor și medalia de aur la Jocurile Olimpice.

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 14:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:CFR 1907 CLUJ-POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET (15.07.2023)

    FOTBAL: U Cluj - Poli Iași, 16:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Louis Munteanu se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Farul Constanta, din cadrul Pl

    FOTBAL: Farul - Rapid, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - FCSB, 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • profimedia-0815509144

    FOTBAL: Everton - Liverpool, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 23:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

ali-hebaiti11

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01

Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”

Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55

Foto Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat

gol-barcelona

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media