Educația face diferența

10.02.2016, 13:40
allison

Comportamentul, da. Caracterul, da. Sau lipsa acestuia. Valoarea, da, face diferența. În nici un caz culoarea pielii, sexul, religia. Ș-apoi, a dovedit cineva, vreodată, că o culoare, oricare, este superioară alteia?! Scuze, Allison Pineau, pentru mitocănia și lipsa de cultură a unora!

Nu e cazul să vorbim despre valoarea franțuzoaicei Allison Pineau. Declarată, votată cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2009, a evoluat și la Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar acum joacă în tricoul celor de la HCM Baia Mare. Medaliată cu argint la CM China 2009 și la CM Brazilia 2011, golgheter la zi în Liga Campionilor, Allison a trecut peste perioadele nefaste, peste accidentari, peste operații, peste perioadele de recuperări. Fiecare, în parte, probă de voință.

A revenit în Romania, chiar se înțelege cu fetele alături de care joacă la HCM Baia Mare, dar s-a trezit lovită mișeleste în moalele capului.
La un meci de campionat, HC Zalău - HCM Baia Mare, o partidă care menține o rivalitate îndelungată. S-au găsit "personaje", căci este greu să le spui în vreun fel civilizat, care i-au strigat vrute și nevrute franțuzoaicei. Toate, legate de culoare pielii acesteia.

S-or fi gândit că, până la urmă, Allison Pineau este oaspete al României?! Oare așa fac și cu propriii musafiri?!

Vor fi știut ceva despre handbalista Allison Pineau?! Despre valoarea jucătoarei Allison Pineau?!
Au habar despre caracterul acesteia?! Știau, oare, de câtă voință a dat dovadă în cazul fiecărei accidentari?!
Se vor fi gândit că rudele, prietenii, cunoscuții lor umbla prin lume, măcar o dată în viață, că muncesc în străinătate?! Le-ar plăcea să fie tratați la fel?!
Se vor fi gândit înainte să hulească?! Să strige împotriva unei persoane care reprezinta Franța, acea țară care a dat lumii "libertate, egalitate, fraternitate"?!

Cu siguranță, nu contează că esti albastru, verde, negru, galben, roz, roșu sau alb. Nici nu a dovedit cineva vreodată superioritatea vreunei culori. Nu pielea este cea care contează. Nicidecum culoarea. Ci educația. Ceea ce știi, ceea ce faci, cum te comporti, ceea ce spui. Toate acestea te reprezintă. Nicidecum o etichetă stupidă pusă pe seama rasei. A culorii. A pielii.
Allison Pineau este o handbalistă de clasă mondială. Care a dovedit meci de meci ceea ce poate. Care joacă pentru o echipă din România. Care se comportă exemplar. Discută cu suporterii de fiecare dată. Chiar și când e accidentată. Chiar și când e obosită, lovită. Și o doare.

Știm că nu există pădure fără uscături. Important este cum îi arătăm asta franțuzoaicei Allison Pineau. Cum o facem să înțeleagă că totul a fost doar stupizenie. Nicidecum mentalitate a unei nații.
Allison Pineau nu merită să fie jignită.
Scuze, Allison Pineau! Încearcă, dacă poți, să ierți. De restul, se vor ocupa alții. În primul rând cei care sunt responsabili de organizarea competiției.
Succes, Allison! Ești binevenită oriunde în România, chiar dacă mai apar și greșeli. Poporul român este primitor, ospitalier, nu este reprezentat de cei care urăsc, de cei care jignesc, de cei lipsiți de respect.

Calvarul trăit de Allison Pineau la Zalău

De același autor
Citeşte alte articole de George Parvan
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • Mutua Madrid Open 2024 - Day 1

    TENIS: Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova, 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal club logo

    MEDIA: Fotbal Club, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)

    FOTBAL: Dinamo - Voluntari, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: Real Sociedad - Real Madrid, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

48

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Gigi Becali

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului

FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar

vlad-chiriches

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media