Vacanță plăcută, ”Tata” Puiu!

20.06.2016, 18:37
tata-1

Fără a-l scoate țap ispășitor pe Anghel Iordănescu, atunci când generalul dă bir cu fugiții imediat după bătălie, ce pretenții să mai ai de la soldați?

Nu era suficientă umilința produsă de înfrângerea în fața Albaniei, simultană cu aceea a manifestării în teren a purtatorilor tricourilor României în raport cu prestația albanezilor, că ne-a lovit direct Anghel Iordănescu. Imediat după meci, ”Tata” Puiu s-a arătat grăbit să plece în vacanță! INCREDIBIL!!! Păi, ce pretenții să mai ai de la soldați, când generalul se gândește la vacanță chiar în timpul bătăliei. Că doar nu i s-o fi năzărit, subit, imediat după ce Albania a învins România cu 1-0, că vrea în concediu.

Atitudinea în sine umilește. Milioane de români, oriunde s-ar afla, au suspinat pentru reprezentativa de fotbal a României. Câteva zeci de mii au scos bani mulți din buzunar ca să îi susțină pe ”tricolori” la fața locului. Veți spune că nu i-a obligat nimeni. Așa este. Doar că au crezut în ”națională”. Mare greșeală!

Atitudinea celor de acolo e cea care produce revoltă. Care uluiește. Care umilește. Când îți fuge gândul la vacanță, nu mai este nimic de spus. Și nici de făcut. Cu asemenea creaturi.

Fără a uita performanțele reușite cu Anghel Iordănescu pe bancă, pentru care îi păstrăm un loc în suflet, să ne gândim că reprezentativa de fotbal a României părea să aplice o tactică similară perioadei în care juca Hagi. Doar că Hagi nu mai este în teren. Și bine că nu a fost. Dacă ar fi fost, singur, ce ar fi putut să facă?!

Nu ești țap ispășitor Anghel Iordănescu. Ești reprezentant al unui sistem neperformant. În acest moment, un experiment nereușit. Pe nervii, pe sănătatea, pe obrazul, pe demnitatea românilor.

Mergi în vacanță, ”Tata” Puiu! Dar, te rugăm, nu singur! Ia-i cu tine și pe cei pe care i-ai comanda! Poate, nu pe toți! Ia-i cu tine pe cei care te-au numit selecționer și ți-au stricat tihna de bunic!

Du-i pe toți cât mai departe de România! Poate, așa, reșim să recăpătăm culoare în obraji, noi, ceilalți, care nu suntem specialiști în fotbal, cum par șefii FRF, dar încă mai avem bun simț. Pe noi, încă ne doare de România, de ceea ce facem. Chiar și în vacanța. Care nu vine cu trenul din Franța.

Hai, România! O Românie în care oamenii lucrează, în care își văd de treabă, în care lucurile se desfășoară normal. În care oamenii se bucură de ceea ce fac. Chiar și când se joacă. Am așteptat atitudine. De invingător. Dăruire. Exact din acestea nu am văzut. Vi se pare că vă regăsiți în ceea ce numim pompos reprezentativa de fotbal a României?!

De același autor
Citeşte alte articole de George Parvan
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și...

Descarcă aplicația Digi24

  • 13:15 Stirile Digi Sport
  • 13:30 Etapa 5 Liga a 2-a: Corvinul Hunedoara-Mioveni
  • 14:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:00 Etapa 5 Superliga: Politehnica Iasi-Voluntari
  • 15:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 16:00 Etapa 5 Superliga: Politehnica Iasi-Voluntari
  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 5 Superliga: FCU 1948 Craiova-Dinamo
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului

profimedia-0861141500

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media