CF Rednic

15.06.2013, 20:12
Ionut Angheluta

După instalarea ca antrenor la Standard Liege, Mircea Rednic se declara dezamăgit de Liga 1 şi spunea că nu va mai antrena niciodată în competiţia internă. Iată-l, însă, proaspăt uns antrenor la CFR Cluj, gata să înceapă un nou capitol al carierei sale în tenebroasa şi insalubra Ligă 1, aşa cum se vedea de la Liege.

Nu este deloc surprinzătoare această schimbare de macaz, este ceva tipic românesc să faci declaraţii fără echivoc, pentru a reveni apoi cu seninătate şi să încerci să dregi cumva busuiocul. Se întâmplă nu numai în fotbal, ci în toate domeniile.

Cred că Mircea Rednic este antrenorul potrivit pentru CFR Cluj în acest moment. Dintre antrenorii români disponibili, el este singurul care ştie cum se câştigă un titlu, de ce anume este nevoie, atât din punct de vedere fotbalistic, dar şi extra fotbalistic. Adept al unui stil de joc ofensiv, Rednic poate urni jocul CFR-ului, unul împotmolit în ultimul an. Ardelenii nu au suferit în ultimul sezon doar din cauza lipsei rezultatelor, dar şi din cauza jocului foarte modest, mai ales în plan ofensiv. Rednic poate remedia acest aspect, de fapt, sunt convins că o va face. A şi declarat la instalare că va încerca să joace 4-4-2. Omul ştie meserie şi era recunoscut pentru felul în care pregătea derby-urile, însă am observat că nu există un echilibru între jocul de atac şi faza de apărare. Echipele sale sunt capabile să dea 7 goluri într-un meci, dar şi să piardă copilăreşte puncte din cauza acestui elan ofensiv insuficient strunit de pe bancă. Nu sunt puţine meciurile la finele cărora antrenorul se plângea de lipsa de eficacitate arătată de echipa sa.

Referitor la partea care nu se vede, omul care a câştigat 2 titluri, cu Rapid şi Dinamo, va trebui să gestioneze un vestiar cu probleme. La CFR Cluj, jucătorii au avut mereu un cuvânt în privinţa antrenorului, de aceea rămâne de văzut cum va reuşi să şi-l apropie pe Cadu, jucătorul-antrenor, care pare interesat mai mult de partea a doua decât de prima, vezi greşeala din finala Cupei României. Au plecat mulţi jucători, vor veni alţii, şi va fi important câţi vor veni la recomandările Puriului. Este de notorietate faptul că îi place să-şi aducă proprii jucători, lucru care a atras şi plecarea sa de la Standard. De urmărit cum vor coincide interesele sale cu ale conducerii, pentru că CFR Cluj are nevoie de mulţi jucători şi cum va face echipa, cu pupilele sale sau cu jucătorii aduşi de conducere.

CFR Cluj, cu Rednic pe bancă, va fi principala contracandidată a Stelei, dar încercarea ardelenilor de a profita de problemele celorlalte echipe şi de a cuceri al patrulea titlu din istorie nu va fi una uşoară.

De același autor
Citeşte alte articole de Ionut Angheluta
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:30 LIVE Digi Sport Matinal
  • Vezi tot programul
  • Liverpool v West Ham United, Premier League, Football, Anfield, Liverpool, UK - 19 Oct 2022

    FOTBAL: West Ham - Liverpool, 14:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU Craiova - U. Cluj, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • profimedia-0815854146

    FOTBAL: Juventus - AC Milan, 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • sut

    FOTBAL: FCSB - Farul Constanța, 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chelsea v Aston Villa - Premier League - Stamford Bridge

    FOTBAL: Aston Villa - Chelsea, 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

wanda5

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

csa-steaua-fcsb

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

gigi becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media